PROČ PO ET/KET LEŽET

79
15.8.10 09:53

PROČ PO ET/KET LEŽET

Ahoj holky,
já jsme dnes 2.den po KETu 25DC a jsme tu poprvé,jelikož mi tyto stránky doporučila jedna super snažilka,co jsem s ní ležela o vložení embyjek.Už mám z KET jednoho 3.letého chlapečka a tedˇzkouším štěstí podruhé.Mám za sebou 3.neúspěšné IVF,ale z toho 3 mám ještě 8.zmrzlinek ve 3.dávkách.O mimi jsme se znažila cca 5.let.
Chci se Vás holky zeptat,jelikož v CARu si většinou na nic nevzpomenu a pak mě napadají blbiny,nevíte proč by se mělo po vložení embryí ležet?Tím ,že už dítko mám to nejde,ale hlavně mi to ani nejde do hlavy,když se nedělá něco opravdu namáhavého,co se může stát?Embrya jsou přeci vloženy hluboko v dělože a těžko by třeba během nebo nějakou fyzickou námáhou vypadla?Nebo se ani třeba nezahnízdí,opravdu mi to vrtá hlavou…Chápu klidový režim ,pak u potvrzeného těhu,ale ne u hnidaci buněk :-? Ještě se chci zeptat,objevuje se u mě hlen,přijde mi to jako část sliznice,nemůže se spíše takto embryo vyloučit nebo prostě odplavat?Asi je to po stimula na výšku sliznice běžné,ale už si právě nic z předešlého snažení nepamatuju a napadají mě takové hlouposti :-) .
Budu moc ráda za každou reakci a zkušenost s KETem,vím,že tam je pravděpodobnost těhotenství menší a navíc // ještě neznamenají vítězví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
15.8.10 18:22

Ja po ET ležela jen hodinu s plným močákem a podařilo se. Taky bych řekla, že z dělohy nevypadnou, jestli jim třeba vadí hrkání, nebo trvá, než se zatáhne ta díra, kterou to strkali.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
15.8.10 20:01

Ahoj,moc děkuji za příspěvek,já měla spíše na mysli ležení a nečinnost do těhotenského testu.Pak jsme si našla ,že některé CARy např. Podolí to ani nedoporučují.Opravdu je to asi individuální a když se má státá ,tak se stane…
Embrya opravdu prý nevypadnou,jsou přilepená na děložní stěně,jen mě zase napadlo,zda tam opravdu jsou,lékař přeci nevidí,kam je vloží a zda se vůbec pustí té trubičky-to mě zase jen tak napadlo :-( ,že je tam třeba nemusí ani vložit a pak se šupajdí na další pokus,ale to asi opravdu moc dedukuji :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.8.10 06:46
soft28 píše:
Ahoj,moc děkuji za příspěvek,já měla spíše na mysli ležení a nečinnost do těhotenského testu.Pak jsme si našla ,že některé CARy např. Podolí to ani nedoporučují.Opravdu je to asi individuální a když se má státá ,tak se stane…
Embrya opravdu prý nevypadnou,jsou přilepená na děložní stěně,jen mě zase napadlo,zda tam opravdu jsou,lékař přeci nevidí,kam je vloží a zda se vůbec pustí té trubičky-to mě zase jen tak napadlo :-( ,že je tam třeba nemusí ani vložit a pak se šupajdí na další pokus,ale to asi opravdu moc dedukuji :cry:

v gennetu jsem po ET musela jeste zustat na sale, nez embryolog zkontroloval, jestli cituji „nejaky nezbeda nezustal v trubicce“. takze tohle osetreno maji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
16.8.10 10:10

Ahoj,
jen přidám vlastní zkušenost. Po ET jsem ležela asi jen hodinu na odpočívacím pokoji a to v poloze, kterou mi řekl lékař na sále. Pokud vím, tak jsme na pokoji ležely každá různě. Možná je to i třeba polohou dělohy např. zakloněním nebo tak. No a pak jsem se hrkala hodinu v autě domů. Doporučili mi asi 5 dnů polehávat s tím, že pokud to má být tak to bude. Snažila jsem se ležet a povedlo se na první pokus :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
16.8.10 12:50

Tak to moc gratulutuji :dance: ,já také by la na první pokus hodně upnutá a znám i dost holčin,kterým se to povedlo,ale mě hned v CARu říkali,že je to spíše zkušební a opravdu se nepovedlo a myslím,že jsme také hodně ležela a šetřila…Pak se to povedlo až z KETu,což jsem ani nedoufala a nyní jsme opravdu zvědavá ,nejsme na to upnutá,ani není čas se sledovat a myslet na to ,ale mám hodně pochybnosti.
Moc děkuji za podporu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
16.8.10 14:58

Neboj, uvidíš, že to dobře dopadne. Čtu, že máš malého chlapečka, tak asi rady druhu „nic nedělej, jen lež, čti si, koukej na pěkný film atd“ jsou trochu mimo. Tak mysli jen na sam hezký věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
11.5.12 20:09

Ahoj holky, ráda bych se s Vámi podělila o moji zkušenost. Nejsem si teda zcela jistá jestli má ležení vliv na uchycení vajíčka. Já jsem po embryotransferu poležela 2 hodiny v nemocnici, pak sem vesele skočila do auta, sjela si do obchodu nakoupit a jela domu, tam jsem dělala zcela běžné domácí práce ale nic namáhavého. Chovala jsem se tak, jako bych těhotná byla, takže nic nezvedala a netahala. Uvařila manželovi oběd, šla na procházku. Další den byl dost obdobný a pak jsem navštívila tyto stránky a 3 den jsem teda pěkně obrečela potom co jsem se dočetla že se má ležel 4 dny a nebo dokonce až do testu a možnost na úspěch jsem zcela vzdala, holky a asi se stal zázrak ale i přes všechno to vyšlo. Byl to první pokus a radost byla teda neuvěřitelná. takže za sebe tvrdím hlavne pohodu, klídek a dělat vše co normálně rádi děláme, to ležení a věčný přemýšlení je asi nejhorší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
13.5.12 23:30

Nám v CAR doporučovali ležať 3dni po ET, alebo asdpoň prvých 24h. Embryjko z dělohy sice nevypadne, ale zosunie sa do dolnej časti dělohy a tam má menšiu šancu sa uchytiť a byť donosené. Sice som minule poctivo ležala, ale nepodarilo sa :( . Zanedlho nás to čaká znova tak dúfam, že s večším úspechom :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí