Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli některá z Vás nemá zkušenosti s prasklou cystou na vaječníku. Cystu mi dr. zjistila v květnu, když se mi zpozdila MS a já si myslela, že jsem těhotná. Ptala jsem se jí, co s tou cystou dělat a řekla, že nic. Poslední dobou mě to ale pořád pobolívá. Začalo to před MS. MS jsem dostala v termínu a měla jsem ji 5 dní a pak za 3 dny mě to začalo zase bolet. To bylo včera. A dnes jsem začala slaboulinko krvácet. Vlastně je to velmi „řídká“ a světloulince červená, růžová krev. Nevím jestli to nemá spojitost s tou cystou. Já totiž vůbec nevím, jak to vypadá, když taková cysta praskne. Dr. má dovču, bude ve čtvrtek, poradí mi někdo co by to mohlo být. Snažíme se o mimi, tak nechci nic podcenit.
Díky moc
ahoj, presne taku krv som mala ked mi cysta praskla.
nemala si pred tym ako keby krc v podbrusku?
no křeč ani ne… jen mě to pořád tak nějak pobolívalo a pak to začalo bolet víc a ta bolest šla až jako by do třísla a do nohy… a taky tam cítím teplo až jako by pálení. té krve nebylo moc… jen fakt spíš jako malé množství narůžovělé tekutiny…
myslíš, že mi ta cysta teda praskla? to bych byla i docela ráda. snažíme se o mimi a v úterý bych měla mít ovulku. Ale i kdyby ted ta potvora praskla, by nebyla moc velká šance na otěhotnění, co říkáš?
ano, tak podobne som to mala aj ja, myslim, ze praskla.
otehotneniu by to ziadno branit nemalo.
o par dni by si uz to miesto vobec nemala citit.
mna to vzdy pichalo pri urcitych pohyboch a to pichanie prestalo asi tri az styri dni po prasknuti cysty- to asi kym sa este vstrebaval jej obal.
tak to jsem ráda, že by to nemělo bránit otěhotnění… jen ještě pořád malinko krvácím. Jak dlouho jsi krvácela ty? myslíš, že mi to posune ovu? mám mít ovu v úterý a drahý mi ve čtvrtek ráno jede na 10 dní na školení ![]()
fuuu, tak to si dobra, ked si vies takto predpovedat ovu.
myslim, ze ju moze posunut, ale nemusi.
malinko spinenia mozes mat aj par dni.
tak předpovídat to samozřejmě neumím ![]()
jen předpokládám samozřejmě podle měření BT v minulých cyklech… a hlavně doufám, že ovu proběhne…
moc bych to mimi chtěla…
Ahoj já už pár krát mnela cystu ,která se mi počas menstruace vstřebala(nekdo tomu říká praskla)a zmyzela.Tak možná u ty menstruace ti taky zmizela ale pro jistotu se objednej k doktorce nemusíš to mít tak jak to mám já A taky sem mnela bolesti v břichu a dr.my řekl prý je to ztoho,že my ta tekutina z cysti vytekla do břicha a podráždilo my břicho.
rere díky, jsem objednaná na čtvrtek. Moje dr. má do středy dovču…
tak pořád ještě krvácím… už 4 den… pořád jen tak malinko, ani víc ani miň… jen jsem dnes našla v té řůžové krvi malinké černé kousky sražené krve, tak 2 - 3 milimetrové… mám strach. Nevíte holky co to je?
Dnes mám dle menstuačního kalendáře mít první plodný den, ale BT se potvora jedna drží pořád na 36,5. Vůbec nejde dolů. Mám obavu, že ovu nepřijde ![]()
Mína:nezoufej ovu možná pŕíde pozdejc i to se stává.A máš neaký bolesti?
Ahoj chtela jsem se zeptat. Asi před týdnem jsem byla u doktorky a našla mi cystu. Řekla mi ze se nemam obávat, sama praskne nebo zmizí. Ted v pondeli jsme meli s přítelem sex a po něm sem začala špinit. Myslíte ze je to z toho, ze mi cysta během sexu praskla? Mam celkem obavy
prosim ma tady někdo zkušenosti se spinenim po prasknutí cysty? Dekuji za odpoved
Když mi praskla cysta, bolelo mě břicho, ale tekutina, která vytekla nebyla nijak krvavě zabarvená.