Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jednou mě gynokolog řekl, že mám zakloněnou dělohu- nějaký RWF postavení, tak nějak. Hledala jsem o tom na netu a zajímalo by mě jestli to někdo taky máte a jak se vám podařilo otěhotnět? Já jednou otěhotněla, ale hned od 4.tt jsem měla hrozný bolesti v kříži, trvali asi do 8tt. a pak odstupovali, ve 12.tt zjistili zamlklé těhotenství. No a teď by mě zajímalo jestli ty bolesti zad mohli být tím, jak se otáčela ta děloha? Taky jste na to někdo trpěl? jak jste to řešili a kdy ty bolesti skončili a jak to u vás dopadlo? Já vím moc otázek najednou ![]()
Ahoj
Já mám taky dělohu zakloněnou jako ty.
Otěhotnět se nám u obou povedlo celkem rychle.Bolesti zad jsem měla až ke konci těhu.
Ale jestli tvoje bolesti souvisely s tímto,to nevím.Možné je asi vše.
Přeju hodně štěstí a brzo //.
zaklonenou delohu prej ma polovina zenskych mi bylo receno…mudra mi rikala ze je to mozna komplikace pri otehotneni…ale ja otehotnela patej den po vynechani antikoncepce…takze tak ![]()
Taky se hlásím k zaklonění
Otěhotněla jsem třetí měsíc od zahájení snažení, těhotenství naprosto bez problémů, záda mě nebolela, jen asi týden kyčle, ale to s postavením dělohy nesouviselo ![]()
Držím všechny palce, aby to příště bylo všechno v pořádku a brzy jste se radovali z miminka ![]()
Taky se hlásím do klubu
. Zakloněnou dělohu mám já i moje máma a té tenkrát řekli, že bude zázrak jestli někdy otěhotní, no a má 3 děti
. A já jsem taky otěhotněla v pohodě.
Taky mám, můj gynokolog říkal, že Evropanek je asi 30 procent s tímhle typem dělohy, u Asiatek je to 70 procent. Otěhotněla jsem u obou dětí napoprvé, nemám s tím problémy, jen občas bolesti při sexu ![]()
Taky mam zaklonenou, jako hodne mlady holce mi dr rekla, ze jediny problem muze byt, ze prolezim tehotenstvi. A taky ze jo - prvni jsem prolezela (ze zacatku hodne na brise, to mi poradila dr, ze je dobry na udrzeni). Vse dopadlo dobre a jine problemy si myslim s tim nebyli.
Podruhe uz jsem byla na IVF, ale to uz je jina pisnicka, je mi skoro 40, takze asi proto, no a tehotenstvi bylo bez jedineho problemu, zadne riziko, nic, do posledni chvile jsem litala vsude.
Preju brzy //.
(jo, kdyz jdu na prohlidku, tak pokazdy, kdyz me prohlizi nejaky novy dr, tak mi hlasi „mate zaklonenou delohu“ tak podle toho vim, ze fakt nekecaj
)
Jo a to otehotneni poprve bylo bez problemu (myslim tak po 2-3 mesicich, co jsme tomu nechali volny prubeh), podruhe to neslo, ale jak jsem psala, to uz bylo po letech a z uplne jinych duvodu.
nakukovatelko- nám to bohužel taky podruhý nejde a to jsem mladá, ale půjdeme na IVF a snad se podaří. takže říkáš, že na udržení těhotenství je dobrý ležet na břiše? A do kolikátého týdne se tak dá ležet, aby to neškodilo miminku? mě o ležení na břiše doktor nic neříkal ![]()
goldenka píše:
nakukovatelko- nám to bohužel taky podruhý nejde a to jsem mladá, ale půjdeme na IVF a snad se podaří. takže říkáš, že na udržení těhotenství je dobrý ležet na břiše? A do kolikátého týdne se tak dá ležet, aby to neškodilo miminku? mě o ležení na břiše doktor nic neříkal
No tenkrat mi to poradila moje dr. Ja otehotnela, ale od zacatku bylo spineni, proste od zacatku problemy, a ona mi rekla, ze teda hned neschopenka a lezet, a ze udelam dobre, kdyz budu hodne lezet na brise, vzhledem k te zaklonene deloze. Tak urcite jen ze zacatku, dokud asi necitis, ze uz je deloha tak zvetsena, ze ji tlacis - to uz bych pak nedelala.
Ale treba je to uz prekonana „povera“, ja nevim, synovi je uz skoro 15let
. Ale tezko rict, nakonec jsem tehot. udrzela, i kdyz tedy problemy byly porad nejaky, bylo to hodne prolezeny tehotenstvi (i kdyz ne v jednom kuse, to zase ne). Ale treba me vzali asi 3× i do nemocnice, na magnezium v kapackach apod.
Nedavno tu byla diskuse, ze se zjistilo, ze lezeni nepomuze nicemu ......
Ahoj taky mám zakloněnou dělohu, první otěhu se nedařilo tak jsme šli na IVF a to se podařilo na poprvé. Druhé těhu se podařilo přirozeně ani nevíme jak
, ale měla jsem zamlklé těhu, no a třetí těhu se zadařilo taky přirozeně a celkem rychle a taky mě bolely kříže dokud se děloha nepřetočila dopředu, to jsem sama poznala, že mě ty kříže přestali bolet a potvrdil mi to i můj gyndr.
digi tak tvůj příspěvěk si snad vytisknu a nalepím si ho nad postel
pro mě byl hrozně povzbuzující, povedlo se ti 1.IVF což je krásný, mě to čeká v září a snad se taky povede, prodělal jsi zamlklé těhu jako já a přesto jsi měla nakonec další dítko přirozeně a donosila a to i přes to, že tě bolelo v kříži jako mě. Pardon jsem magor, já vím, ale mám hrozně ráda, když slyším, že někdo prožil to co já a teď má děti ![]()
Ahoj, také mám zakloněnou dělohu a otěhotněla jsem po půl roce:) je teda pravda,že v těhu od 7.měsíce jsem měla šílené bolesti v oblasti kyčlí,zad,pánve, což trvalo až do porodu a i chvíli po něm,ale výsledek??TEN STOJÍ ZA TO! Jinak moje ségra jí má také a už má děti 3:) a taky ji tenkrát dr. strašili,že nebude moct otěhotnět:)
Držím palečky!!! ![]()
Ahoj,
já mám zakloněnou dělohu a otěhotněla jsem vždy na první pokus. V těhu se děloha sama svojí vahou dostane pěkně dopředu.
Ahoj, taky mam zaklonenou delouhu a dr. mi radila,ze si mam po sexu lehnout na bricho..nakonec stacilo byt nahore a cekam rovnou dvojcata
tak hodne stesti pri snazeni ![]()