Jak na psychiku při IVF?

3040
10.8.10 18:11

Jak na psychiku?

Ahoj holky, možná už to tady někde je, ale nenatrefila jsem na to. Proto bych chtěla znát váš názor - jak snažilek, tak už těhulek.
Chystáme se na první IVF. A já nevím, co si mám myslet, abych oblbla hlavu. Já totiž vůbec nepřemýšlím nad tím, že se to nepovede. Máme peníze zhruba na tři cykly. Prostě to vyjde a hotovo.
Je lepší myslet pozitivně a říkat si, že to bude dobrý? Nebo je lepší nad tím pochybovat a pak být příjemně překvapená? Samozřejmě, že pokud se to nepovede ani na potřetí, tak to bude psychický sešup na dno. Ale uklidňuju se tím, že existuje pěstounská péče apod. Prostě tady ten mimís bude. Jsem přehnaně optimistická? Budu ráda za jakýkoli názor. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
10.8.10 18:30

Tak já bych řekla, že to máš v hlavě dobře srovnané. Připouštíš si i ty nejhorší varianty a rámcově jsi na to připravená (adopce) a zároveň dokážeš být i optimistická. Já bych ti radila si ten optimistický pohled zachovat, soustředit se na to, co je teď a co nastane řešit až to nastane, protože dopředu to stejně nejde ovlivnit. Nebyla jsem tedy na IVF, jen to píšu jako obecnou radu, tohle myšlení se mi osvědčilo v krizových situacích.
A držím palce, ať ti to vyjde hned napoprvé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
10.8.10 18:39

Máš to krásně srovnané :potlesk: :palec:

Nejlepší je věřit, že to výjde, ale nebýt na těhu moc fixovaná aby tě případný neúspěch nesrazil na kolena - pozitivní myšlení je půlka úspěchu :hug:

My máme Karolínku po 3.IUI takže vím o čem mluvím  :wink:

Moc držím palečky aby vám to vyšlo hned napoprvé :andel:

• Citovat
  • Upravit
43031
10.8.10 20:19

psycholog radi nenalhavat si „urcite to vyjde“, ale byt pozitivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.8.10 20:25

Já když jsem šla do našeho 1.IVF, tak jsem si nepřipouštěla, že to nevyjde. Byla jsem rozhodnutá, že to vyjde a straaaaaaaaašně natěšená a vystresovaná. Máš k tomu dobrý postoj. Čas na pesimismus je vždycky. Určitě mysli pozitivně. Ono i psychika v tom malinko hraje roli. Držím moc moc palečky aby to vyšlo.

• Citovat
  • Upravit
8078
10.8.10 20:26

Jak kdysi kdosi řekl:
počítej s horším,ale doufej v lepší…přeju Ti ať to vyjde:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
10.8.10 20:36

ahoj - no já vždycky=3transfery, doufala,ale nevěřila jsem,že by se to mohlo konečně (+ta léta snažení) vyjít, mě pomáhalo si vytvořit plán, když to nevyjde, co podniknu - ať se jedná o další vyšetření, dodělání školy, naplánování dovolené apod. :wink:

hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
10.8.10 21:44

Tady jde o to, že já si to nenalhávám. Prostě jsem o tom přesvědčena. Nevím, odkud beru tu jistotu. Samotnou mě to překvapuje. No, možná je to ženský instinkt nebo schíza :dance: :dance:
Uvidíme za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
11.8.10 09:43

Já jsem si u 1.IUI byla 100% jistá, že to výjde a taky to vyšlo :potlesk: :palec: jenže potom se to nějak zvrtlo :cry:

• Citovat
  • Upravit
3040
11.8.10 16:17

To je mi moc líto, že to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.10 09:15

No ono hrozně záleží jaký jsi typ.
Třeba já prostě vždycky počítám s nejhorší variantou, takže jsem si vždycky spíš myslela, že to nevyjde. Pro mě je to lepší, než být zklamaná.
Byla jsem smířená s tím, že děti nebudou, plánovala jsem, co budeme dělat s manželem bez nich.
Tím ovšem neříkám, že jsem po každém neúspěchu nebyla zklamaná, to jsem asi byla, ale možná mě víc štvalo, že do toho investuju takovýho času a pořád nic.
(mám dvojčata po 4. IUI)

• Citovat
  • Upravit
9592
13.8.10 09:31

Ahojky, byla jsem tak natěšená, že se to konečně všechno pohnulo a hodně pozitivní, že to vyjde. A vyšlo :palec:
Držím palce, myslím, že ktomu máš dobrý postoj :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
13.8.10 17:46

to lenous: gratuluji!!!!!!!!!!
Já do toho jdu také optimisticky. Vyjde to. A když ne naše, tak je spousta dětí, kteří potřebují domov. Ovšem výbavičku budu nakupovat až po 5 měsíci. Ale to bude koupená naráz :mrgreen: :mrgreen:
Já jsem taková, že nesnáším a jsem nervozní z toho, že nevím, co mě čeká. Jakmile už mám problém přesně pojmenovaný, tak ho řeším a jsem klidná.
Do IVF jdu s tím, že už hodinu po ET budu těhotná, takže si to budu řádně užívat. Jestli mě pak mimoušci opustí, tak prostě nebyl ten správný čas. A budu se těšit na další pokus. Nevím, jestli to píšu srozumitelně. Asi jsem blbec, ale na špatný zprávy je vždycky času dost. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592
13.8.10 22:31

Píšeš to srozumitelně :-D
CHápu tvojí nervozitu a držím palce. TAky pokud mi odpověděli na všechny mé dotazy, tak jsem byla klidnější :-D
Tak ještě jednou hodně štěstí :palec: dej pak vědět :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.8.10 20:58

úplně ti rozumím, vnímala jsem to podobně. Když jsem se rozhodla pro IVF, šla jsem do toho s tím, že to prostě vyjde. Je zvláštní, že po celou dobu jsem byla klidná, nestresovala jsem se a všechno proběhlo hladce. Vyšlo to napoprvé. Přeji ti, aby sis zachovala pozitivní mysl až do konce a aby ti to vyšlo napoprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí