Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky tady většinou čtu,že dr. pěrdepisuje utrogestan na 10dní a mne ho předepsal na 15dní v měsíci?snažím se otěhotnet
ahoj rere, predpisuje sa podla uvazenia doktora a podla toho ako sa Ti snazi nastimulovat cyklus a podla toho, kolko mas vlastneho progesteronu. robil Ti hormonalny profil? ci preco Ti ho vlastne predpisal?
HP sa robi tak, ze Ti zoberie krv a zisti ake hormony mas a ake nemas. utrogestan sa dava, ked mas malo progesteronu , co je hormon, ktory vylucuje zlte teliesko po ovulke a sposobuje rast sliznice maternice a potom aj menstruacne krvacanie.
a preco Ti predpisal ten utrogestan? predpisal Ti ak clostil?
Predpísal my aj klostík.Už viac než rok sa snažíme o mimčo.Priateľ má vše o.k a ja ja som bola min.mesiac na laparoskopii kde mi zkúmali vajcovody a tiež to dopadlo dobre akurát vravel niečo o folikulách,že ak mi praskne pri ovulaci,že mi nemá kam vitiecť(asi ten folikul) a tak mi predpísal lieky a povedal,že by mi mali pomocť k oplodneniu.
No krv mi brali tak asi my to vyšetrenie robili na ten hormon
tak ak mate takto vsetko osetrene, tak mu ver, ze vie, preco Ti predpisal tych 15 dni.
ale folikul vacsinou vytecie do vajcovodu, takze to moc nechapem ![]()
rere, no, niet zac. a mavas normalne ovulaciu?
lebo prave clostil je na to, aby si ovulovala.
Ahoj holky
Já taky beru clostík a utroš. Clostík od 5-tého dne 1tbl denně po dobu 5dní, a potom od 20-tého dne MC beru utroš 3×1tbl taky 5dní. Ted jsem tuhle kombinaci najela na 3-tí cyklus,a zatím bezvýsledně
Hormonální profil mi doktor zatím nedělal,ale zažádám o něj. Je mi divné,že se už rok snažíme a nic. Jsem sice už starší,ale mám 3děti dospělé a nikdy jsem neměla problém otěhotnět.Minulý rok se nám podařilo,ale bohužel v 8týdnu missed
Od té doby nic ![]()
olienka, ahoj, a to Ti ako mohol predpisat clostil a utros, ked nerobil hp? na zaklade coho?
To sama nevím,fakt to takhle beru už 3měsíc
Ani vlastně nevím,jestli ovuluju
Je mi to také divné.
olienka, menila by som gynekologa. clostil sa moze brat len 6 krat za zivot inac moze mat neskor nasledky, je to anabolicke steroidum, cize totalne svinstvo.
a ked Ti ho predpisal len tak hala bala, tak je to nezodpovedny hlupak.
robil Ti aspon folikulometriu?
alebo nejake ine vysetrenia?
kedze si bola tehu, tak asi ovulujes.
a mm bol na spg?
Ahojky, tak ja byla ted na preventivni prohlidce tu v Nemecku a jelikoz se snazime s manzilkem o mimco uz asi od brezna-dubna neuspesne, zacla jsem si merit teplotu a zjistila,ze ovu sice je, ale mam kratkou lut.fazi…Tak jsem to rekla dr., ta me vysetrila, vse ok - co mohla videt sonem atd. a napsala mi ten Utrogestan, ted jsem ho brala hned ode dne navstevy - 14.DC - do dne MS 2 tabl.vecer a pak to mam brat od 9.-21.DC…jo ale zadny profil mi nedelala…jinak ma jit manzilek na vysetreni spermii,zda je vse ok a kdyz jo a ani ten progesteron nezabere, tak musim na tu laparoskopii…rere, ta laparoskopie, jak to probiha, jak dlouho jsi byla v nemocnici, pry je to v plne narkoze??