Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
už je to přes rok co se snažíme s přítelem o první mimčo ale nějak se nedaří
a myslím si že asi nejsem jediná. Byla bych ráda kdyby jste mi napsaly ty co na tom jste podobně. Možná si i poradíme a pomůžeme. Lenuše
ahoj lenus, je tu uz viacero podobnych tem zalozenych, keby si sa chcela niekam pridat.
a vies, kedy mavas ovulaciu? mas pravidelne cykly?
no ovulaci jsem ted konecne doresila protože jsem měla špatné výsledky štítné žlázi takže doufám že se ovulace už spravila ale to se definitivně dozvím až dnes jdu k lékaři a MS je pravidlná tak ob jeden ciklus.
lenus, tak stitna zlaza moze byt urcite pricinou ze sa rok nedari.
nechces vyskusat meranie bazalnej teploty? alebo ovu testy? aby si vedela, kedy presne mas ovulaciu., potom sa uz snazi do nej len trafit a do par mesiacov budes tehu ![]()
zelam nech vysledky dnes dobre dopadnu ![]()
Ahojky
Já se s manželem o první miminko snažila 11 měsíců. No a zrovna dneska jsem zjistila, že čekáme druhého prcka
A u tohodle druhého se to povedlo napodruhé. Myslím hlavně proto, že jsem věděla, kdy zhruba ovuluji. V obou případech jsem tedy otěhotněla cca 14 dní od začátku cyklu. Nejspíš to, že se vám zatím nedaří, budou nervy, že se to právě nedaří
Je to prostě takový kolotoč. Ale možná by nebylo od věci poradit se se svým gynekologem ohledně provedení spermiogramu tvého přítele ![]()
Aha, promiň, nevšimla jsem si, že jsi psala o štítné žláze. S tímhle zkušenosti nemám ![]()
Ahojky, i my už se s manželem snažíme rok o mimčo a zatím nic. Je sice pravda, že až teprve dva měsíce co jsem začla chodit sem na emimino vím, co je to ovulace, ovulační dny, tak se snažíme to nějak dodržovat. Dřív jsme se tulily sice bez prášků, ale dle chuti. Tak je možné, že to bylo mimo mojí ovulaci.
Tak vám všem holky držím pěsti ať se to povede co nejdříve. ![]()
Ahoj.Byla jsem na tom u prvního mimča podobně.Až po roce napadlo doktora poslat mě za endokrinologem a ten zjistil,že nemám v pořádku některý hormon štít.žlázy.Začala jsem brát léky a cvičit Mojžísové metodu a bylo to raz dva.
A u druhého?Hned napoprvé.
A to jsem to ani nečekala. ![]()
Ahoj Bibi díky moc za příspěvěk jsme ráda že jsem našla někoho kdo měl stejný problém a už má mimčo. Musím se příznat že si už chvilkama připadám že si půjdu koupit panenku a bude to
No je to strašný na nervy.Já mám také vysoký hormon štítné žlázy a to skoro jedno tolik ale beru Letrox 50 tak doufam že se to brzy srovná teď jsme si koupila kontryhelový čaj tak uvidíme jestli pomůže a na mojžíšovku už jsem se na netu koukala taky tak uvidíme jak to půjde. ![]()
Ahoj.já beru Euthyrox.A určitě mě to srovnalo,protože vím,že jsem do té doby byla totálně unavená.A Mjžíšovku doporučuji.Fakt.Člověk se u toho odreaguje.A já už pak nemyslele na nic jiného,než na dítě,na „zase přišly krámy(pardon)“,všichnikolem jsou těhu a já nic,teď ráno musíme atd.Vždyť to taky znáš.:-Dpsychika js fakt mrcha.
A hlavně ,až budeš těhotná,tak bacha na těhu vitmíny.Obsahují hodně jódu.takže to určitě konzultuj s endokrinologem.A kyselinu listovou,nebo nějaké pro nastávající maminky,vitamínky bereš?
jo tak to jsme na tom naprosto stejně každej měsíc se modlím abych už to nedostala a ono to stejně příjde.no brala jsem kyselinu listovou a jinak vytamíny neberu ale dneska jsem si v lékarně koupila kontryhelový čaj tak ho začnu pít a uvidíme co to uděla jinak moc na prášky nejsem. no když jsem byla naposledy na endo tak mi řekla že raději pro jistotu uděláme partnerovi spermiogram tak uvidím co na to dneska řekne gynekolog.
A ty nějaký vitamíny baštíš?
Já jedla Centrum materna.V těhotenství.Ale ne nějak pravidelně.Právě kvůli tomu jódu.
A na spermiogramu jsme byli taky.Fakt zábava.
Hlavně pro chlapa,že?
Ale co bychom neudělali,že?
Uvidíš,že to bude v pohodě.A že se dočkáte.Ta žláza je prevít a potřebuje srovnat.To mi říkal i endokrinolog.A až se tělo srovná,pak to všechno dobře dopadne.
Já jsem toho důkazem. ![]()
no tak to že jsi ty důkazem mě strašně těší protože odčas už padám do zouflaství že asi mimčo nikdy nebude tak budu doufat. A za jak dlouho se ti ta žlaza srovnala jen abych věděla jak dlouho asi tak mám počítat
Ahojky diky za radu já jsem se teĎ vrátila od dr. a dostala jsem dvoje léky na ovulaci dostala jsem duphaston a clostilgegyt tak uvidíme co bude nebo nebude a půjdu na kontrolu v mezidobí a pokud nic tak mě čeká laparoskopie