Nemohu přestat přemýšlet a ve vztahu vše řeším

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.4.26 23:06

Nemuzu přestat přemýšlet

Ahojte, mám hrozný problém, že ve vztahu všechno hrozně overthinkuju, všechno analyzuju do hloubky, přemýšlím nad tim i několik dní po te a je to hrozne, nedokážu se soustředit na důležitější věci, dokud nedojdu k nějakému závěru, který mi dá klid. Vubec nevim jak si pomoci, ale strasne me to ničí..
je tu někdo kdo to má podobne nebo mate nějakou radu jak s tim přestat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
71
14.4.26 23:48

Celé to napsat. A s odstupem po sobě přečíst.

Probrat konkrétní problém s někým blízkým, kdo bude schopný mi do očí říct, že jsem úplně mimo. Někdy nesmyslný konstrukt stačí z vnějšku zbořit.

Intelektuálně se zaměstnat tak, že už nemám kapacitu hloubat nad čímkoli dalším. Jen to může sklouznout tak daleko, že vztahy nejen neanalyzuji, ale zcela ignoruji :oops:

Na noční přemílání myšlenek vedoucí k neschopnosti usnout pomáhá fyzicky se vyčerpat (řádně si zaběhat).

Psychoterapie nikdy neuškodí.

Od doby, co máme děti, nemám ke komplikovaným teoriím prostor - jakákoli myšlenka je v zárodku přerušena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
15.4.26 09:18

Myslím si, že jsi celkově v nějakém stresu nebo úzkosti a mozek má potřebu to vymyslet, vyřešit, uzavřít.
Mohla by pomoct meditace - ale spíš rozostřená pozornost než bodová pozornost.
@Klmarik To fyzické vyčerpání není zdaleka funkční u všech si myslím, někoho naopak víc nabudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.4.26 13:15
@Anonymní píše: Více

Vztahova úzkost

• hledej příčinu proč to tak máš

Kniha: citové pouto - taková červená kniha
Nebo různý podcasty
Je toho mraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42227
15.4.26 18:16

To je zabiják každého vztahu… promiň… mám takovou kámošku, stojí před čtvrtým rozvodem. A to její věčný proč řekl, proč udělal, proč nezavolal, když jsem myslela, že by měl zavolat…nakonec udusilo lásku každýho chlapa, kterýho tato krásná, inteligentní žena bez problémů dostala k oltáři. Chronické rozebíračky u chlapů prostě nefrčí, a můžou být sebekrásnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15714
15.4.26 20:21
@Betty MacDonald píše: Více

Souhlasím… :palec:
Ale oni jsou takoví i někteří chlapi a to je snad ještě horší než ženská. Jeden můj ex se jím stal, právě hlavně kvůli takové vlastnosti. Měl pořád tu potřebu, se v něčem pitvat a každou kravinu rozebírat. :zed:
Já už na to i zapomněla, protože jsem si dávno naivně myslela, že to máme vyřešené a večer znova a druhý den nanovo. No, už mě s tím docela vysíral. :cert:
Takový chlap je zkrátka pro mě, v životě k nepoužití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.4.26 12:16

Řekla bych, že si zakladatelka uvědomuje, že jí to neslouží a snaží se něco dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
16.4.26 15:44

Já mám podobný problém, akorát příliš přemýšlím úplně nad vším. Nejenom vztahové věci. Někde je to ku prospěchu, někde ke škodě. Tady mě napadají jen dvě řešení. Buď přemýšlet a nechávat si to pro sebe. To nebude obtěžovat nikoho okolo, ale ty se budeš vyčerpávat, jak říkáš. Druhá možnost je naučit se dojít k závěru rychle. Někdy u mě zafunguje ta myšlenka, že dlouhodobým přemýšlením ztrácím čas a ta ztráta je ještě horší, než zvolit a použít v praxi tu nejhorší možnou variantu řešení daného problému. :)

Přestat se s tím podle mě nedá, je to součást povahy, můžeš tuto vlastnost jedině krotit. Je vhodné se zaměstnat něčím jiným a k tomu problému se zase vrátit, ono ostatně někdy to chce prostě pauzu. Ale musí se to trénovat, přepnout myšlenky. Ty meditace by mohly pomoci.

No a potom samozřejmě zkusit rady ostatních. Snad se zadaří. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
16.4.26 23:12
@D. C. píše: Více

Ona má ale podle popisu jasnou vztahovou úzkost.

Přestat se s tím dá.
Mluvím z vlastni zkušenosti.
Nemohla jsem ani pořádně spát z přemýšlení co a proč a jak…
A nakonec jsem našla v sobě ten klid. A přestala řešit. Když jsem pochopila odkud to vychází (vztah s otcem).

Ale musí se řešit příčina.
To si musí řešit buď s terapeutem nebo se fakt sebevzdelavat na tohle téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová