Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Běžné to není, možná se jí hůř kouše. Nebo jí to prostě baví. Asi by mě tohle zrovna nechávalo v klidu, ale jestli tobě to vadí, tak se budeš muset zaměřit na něco jiného, abys tohle nevnímala a nebo to mamce prostě říct. Třeba si to ani neuvědomuje a obě se tomu zasmějete.
![]()
Rict ji nic nechceš, tak s tim asi nic nenaděláš.. Toto dělával nevlastní syn když byl malý, treba hodinu po obědě v puse přežvykoval kousek masa.
Taky mi to lezlo na nervy a musel jidlo vyplivnout.
Misofonie?
Já mám teda tu škálu zvuků, co mě ničí o něco širší
Ale takhle jsem taky jednou hladová doslova utekla z hotelové snídaně, když tam naběhla skupinka asiatů a (jo, vím, kulturní záležitost) začali sborově mlaskat. Stačilo pár vteřin a nejradši bych si strčila vidličky do ucha.
Jo a na nic co by pomohlo jsem nepřišla, krom nošení sluchátek všude, pro jistotu.
Zeptej se jí pokaždé, jestli nechce radši žvýkačku. Musí to být strašně…
![]()
Někteří starší lidé to tak dělávají. Dokonce i jen tak, když třeba zrovna nic nejedí.
Může to být třeba špatně sedící nebo uvolněná zubní náhrada…
Možná, že má podobný problém a dá jí celkem práci, aby to sousto pořádně rozžvýkala. ![]()
@Anonymní píše: Více
Taky mi to vadí. Zvuků které nedávám je víc ![]()
Může to být misofonie (u tebe
). Mně taky vadí některé zvuky, když je jich moc, když třeba mám puštěnou TV a odvedle slyším video z telefonu. Nebo nemám ráda, když někdo telefonuje atd.
@Alušáček píše: Více
To segra taky delalajako mrne, zvkala a prevalovala to v puse treba hodku. Kdyz usnula tak ji to nekdy mama pak z.pusy vylovila. Zadne nasledky to nezanechalo.
@nanting píše: Více
Mela jsem kolegyni asiatku, vytrvale potahované nosem, a nebyla zrovna potichu ( občas to tahala až z paty). Nabídla jsem ji kapesník, s úsměvem odmítla. Tak jsem si příště sedávala jinam. O tom, jaké úniky vydávala, kdyz jedla u počítače, raději nemluvit.
Fuj, když někdo dělá nějaké zvuky u jídla, nesnáším to! Uplne mě to vytáčí ![]()
@Anonymní píše: Více
To občas dělá i moje babička. Kousat může, ale občas si něco nechá v puse „jen tak“,většinou je to o velikosti menšího hrášku, a to prevaluje mezi prednima zubama, občas hodí ke straně. Vždycky jen čekám, kdy to prskne na mě
. Nechápu, co z toho má a taky to nesnáším, takže se držím o něco dál, když to zrovna provozuje ![]()
@Okta píše: Více
80letá babička, která špatně kouše, určitě nebude chtít žvýkačku, ještě by se s ní zadusila
Ahoj. Mám takový divný problém nebo co. Mám mamku, skoro 80 let má. Má takový podivný zvyk, že když třeba něco jí, a pokud to je něco co se v ústech nerozpustí, tak to žvýká třeba hodinu. Já ač se snažím, tak prostě to doslova nesnesu a extrémně mi to vadí. Ty zvuky nebo prostě celkově když u toho mluví a přežvykuje to, fakt to nedávám. Samozřejmě nikdy nic neřeknu, ale snažím se zmizet. Je to normální, abych na to měla takovou averzi? Dneska to bylo zase
seděla jsem u mamky a ona jedla zavináč. No a samozřejmě. Nechala si malinko zelí v puse a převzala to tam a žvýkala. Nebo takto donekonečna žvýká třeba sušené ovoce nebo tak. Máte pro mě radu? Jde se toho zbavit? Fakt to nedávám chytají mě u toho extrémní pocity nesnesitelnosti a musím zdrhnout. Ale mamka to dělá v podstatě pořád. Říkat ji nic nebudu.