Nemůžu přijít na jméno

Anonymní
23.8.20 14:05

Nemůžu přijít na jméno

Zdravím, chtěla jsem se zeptat zda jste měl někdo taky takový nebo podobný problém. Čekáme chlapečka, moc jsem si ho přála ale ty klucici jména, nevím, u žádného si nejsem jistá, že to, to ono…rikala jsem si, že třeba pak až syna uvidíme, ale to nám nejspíš nedovolí nevyplnit papíry před porodem. A teď vždycky když se mi nějaké i třeba líbí a říkám si Jo! To bude ono, tak mi to vydržím jen chvíli ????‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65357
23.8.20 14:09

Můžeš si ho pojmenovat až v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.8.20 14:09

U kluka bych taky mela problém. Nech tomu čas, jmeni přijde. ;) Jak dlouho máš do porodu? A vyplnit jméno dopředu povinnost není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
23.8.20 14:13

Já mám dva kluky, kdybych měla ještě třetího tak mu prostě jmeno nedám. Zato holek bych mohla porodit tak deset a všechny je pojmenuji :D Ale chápu, že někdo to má zase opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
23.8.20 14:16

Jedno dítě jsem pojmenovala až na porodním sále. A můžeš se rozmýšlet i déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HousenkaBorůvka
23.8.20 14:31

Dej tomu čas ono tě něco napadne.

• Citovat
  • Upravit
23.8.20 14:37

Zakladatelko, naprosto chápu!
Děti (sice dvě slečny) už máme a čekáme třetí princeznu, ale na jméno ne a ne přijít… Do porodu mám tři týdny a už jsme zoufalí, že nestihneme vybrat. Zřejmě to dopadne tak, že jméno dostane, až když ji uvidíme (dle toho, co na ni bude prostě „pasovat“). Přeci jen je to na celý život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
23.8.20 14:41

Nevim, jestli se neco nezměnilo, ale dřív bylo možné zapsat jméno do mesice po narození. Kamarádka to tak udělala. Chtela jmeni na míru a testovali, co se k dítěti nejvic hodi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
23.8.20 14:41

To teda nevím odkud jste, ale u nás na Litoměřicku se prohlášení o jméně musí odevzdat +-2 měsíce před porodem. A švagrová v Olomouci musela vyplňovat na „hekárně“ před porodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
23.8.20 14:47

Já měla podobný problém, s dívčím jménem bych neměla problém, ale pro kluka byl výběr težký. Chápu, ze Tě to adi neuklidní, ale já se se synovým jménem sžila až tak rok po keho narození, teď mi to přijde jako nejlepší co jsme mohli vybrat. U druhého syna se zatím se jménem trochu bojuju, ale veřím, že časem to bude stejně. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
23.8.20 14:48
@Tarlin píše:
To teda nevím odkud jste, ale u nás na Litoměřicku se prohlášení o jméně musí odevzdat +-2 měsíce před porodem. A švagrová v Olomouci musela vyplňovat na „hekárně“ před porodem…

Ano, ty papíry matkám dají ale žádná povinnost vyplnit to není. Ta je ze zákona do 30 dnů od narození dítěte.
Před porodem se na matrice přiznává otcovství. Křestní jména se nemusí před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
23.8.20 14:49

@Tarlin Myslím, že to je pro všechny (instituce) nejpohodlnější. A že nemocnice to za rodiče postupuje matrice. Ale povinne to není (nebývalo), jen obvyklé. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
23.8.20 14:58

Měla jsem to stejně, akorát jsme čekali holčičku- chtěli jsme kluka. Manžel ještě do toho nevěděl, zda je to kluk či holka. Vybírali jsme jméno půl hodiny před odjezdem do porodnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.20 15:16

Já syna pojmenovala až hodinu po porodu :lol: co si pamatuji nějak mě to nestresovalo :P taky jsme se s manzelem nemohli dohodnout, vymyslela jsem jména od Tima po Bena, nakonec je to Robin, chtěla jsem ho dlouho, ale manzel nechtěl, po porodu mi ho dovolil, protože byl celej nervózní, že ještě nemá jmeno a já se nemohla rozhodnout :mrgreen: jméno k němu krásně sedí, škoda že má zrovna ve školce další tři Robiny :roll:

• Citovat
  • Upravit
101
23.8.20 15:20

U nás to bylo podobné, když jsem čekala 1. dceru, sice jsme se poměrně rychle shodli na jméně Romana, ale protože jsme se s ním pochlubili zbytku rodiny, oni ho více méně pořád kritizovali, tak nám ho zprotivili. Takze jsme nakonec dali jméno po mně, Magdalenku. U 2. dcery si manžel prosadil Elišku, což chtěl už u prvního. Teď čekám třetí a po večerech googluju stránky o jménech a nic mě zatím neoslovilo :? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze