Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,poslední 2 měsíce mám problém,který se neustále stupňuje.Začalo to tak,že když jsem si sedla na gauč na židli,tak sem se třeba po půl hodince zvedla a nemohla sem normálně jít,protože mě bolel pravý kotník,jako bych si na něm seděla.Takže nějakou chvíli kulhám a pak je to O.K. poslední týden je to horší,protože sem se nemohla pomalu zvednout ze židle,jak mě bolely i svaly na nohách.Dnes ráno jsem se vzbudila a bolí mě kotník,zápěstí na pravé straně.Tak nevím,co mám dělat.Už si přijdu jako stará babka. ![]()
Jo, určitě by to chtělo doktora.
Moje mladší si minulý rok zkusila s kloubama svoje, než přišli na příčinu, takže vím, že za tím může být strašná spousta věcí.
Obvoďák, internista, neurolog… čím dřív, tím líp. Držím palce ![]()
Taky jsem na sebe flink, ale tohle by fakt chtělo, aby to viděl doktor. Neměla jsi v létě klíště?
Taky mě napadlo klíště a pak ještě tetanus. No každopádně tě doktor nemine. Držím pěstičky, třeba je to jen nějaká drobnost. Děj pak vědět.
klíště jsem neměla…u neurologa sem byla a tokvůli bolestem zad po porodu a ten mi akorát zjistil hyperlordózu v křížové oblasti( měla jsem maxi pupek) a navíc půlku obratle v bederní části.Asi mi něco cybí,že mě začaly brát takovýhle bolesti.Taky nejsem nejlehčí,ale hubnu a cvičím…no budu muset dojet k obvoďákovi,ať mě někam pošle.Pak dám vědět,jak sem dopadla
Já mám tohle s kolenem,stačí 5 minut mírně skrčený a kulhám jak stará babka,ale já v něm měla vodu a odmítla ji nechat vytáhnout a hodně lyžuju takže už je chudák odrovnaný.Ale k dr zajdi,muže to byt jen nějaký nerv skříplý ale třeba taky něco jiného.
tak jsem hledala na internetu .co by to mohlo být a našla jsem diskuzi,kde přesně tyhle problémy,co mám já popisují některé matky po porodech a že je to třeba samo přešlo..jiné si nechaly nabrat krve a prý vše o.k.–třeba je tělíčko unavený,tak se mě snaží dostat do postele ![]()
kolegini v práci se stalo tohle 27.12.: jen tak doma šla a najednou zničeho nic spadla. potom už neví nic. Najednou jí neposlouchaly nohy. Odvezla jí rychlá, a byla 3 dny v nemocnici. Nepřišli na to co jí je. Ted do práce chodí, ale celá jedna půlka těla jí neposlouchá. Kulhá a jen velmi pomalu hýbe rukou. Ale každým dnem se to zlepšuje. Dokoři nezjistili co to je..
![]()
Jestli chceš, můžeš před tím, než vyrazíš k dr. naládovat se vápníkem. Může to být nedostatkem vápníku po porodu a kojení.
My jsme nakonec oběhaly neurologii, ortopedii, alergologii, endokrinologii a revmatologii ![]()
radeklucka píše:
kolegini v práci se stalo tohle 27.12.: jen tak doma šla a najednou zničeho nic spadla. potom už neví nic. Najednou jí neposlouchaly nohy. Odvezla jí rychlá, a byla 3 dny v nemocnici. Nepřišli na to co jí je. Ted do práce chodí, ale celá jedna půlka těla jí neposlouchá. Kulhá a jen velmi pomalu hýbe rukou. Ale každým dnem se to zlepšuje. Dokoři nezjistili co to je..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nechci strašit, ale něco podobného měla máma (velká únava, bolesti nohou, svalů, kloubů, nakonec neschopnost skoro chodit, ztráta rovnováhy…). Doktoři také dlouho nevěděli, co to je. Pak zjistili boreliózu. Tu jí přeléčili, ale stav se nezlepšil. Byla dlouho v nemocnici, stav se zhoršoval, nakonec byla diagnóza polyneuropatie (laicky asi zánět v nervovém systému spuštěný tou boreliózou, nelze však určit kde přesně je…). Výsledek: stav stabilizovaný, máma chodí o francouzských holích a je v plném invalidním důchodu. To, že chodí alespoň s oporou a jakštakš funguje přisuzuji 2 věcem: cvičení jógy a narození vnuka (mého syna).