Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
@Iliketravel jak píšou i nade mnou, z tchýně 300 km daleko bych si nedělala nic, ale problém je tvůj manžel - 3× týdně opilý - to je velký špatný
Celý jeho otec ![]()
@Karinkas píše:
Ty jo hlavně si do toho nepořizuj děti! Jsi ještě mladá!!! Můžeš mít normálního muže a třeba i tu fajn tchyni! Mě osobně by mnohem víc než zjevně psychická nemocná tchyně vadil postoj manžela. Nezastane se tě, dokonce je ve sporech na straně rodičů. A to že chlastá a noci tráví bůhví kde, to je už poslední kapka. Neztrácej už čas! Ukonči tenhle brutálně nevyhovující model a začni pracovat na svém štěstí!!!
Je pravda, že jsem si párkrát říkala, v čem je chyba a asi jak tady říkáte, chyba je v chlapovi. Ja mu za zadkem nestojim, nejsem ta zenska, co vytahuje chlapa z hospody..ale Ano 2× týdne pravidelně, někdy 3×, odejde v 5odpol. a dojde v 1 nebo ve 2 ráno, priopilí, sice jde spát, ale budí mě.. no každopádně se budu nad sebou muset hodně zamyslet
![]()
@unuděná píše:
Co jsi udělala za chybu? Tu, žes ho už dávno neposlala za jeho mamulinečkouMamánky nebrat. Proč to trpíš 10 let, to nepochopím. A když nic jiného, „chlastací koníček“ by měl být totálně poslední kapkou. Uteč, máš ještě čas najít normálního chlapa.
Už jsem mwla párkrát tendenci ho opustit, ale prostě nebylo to vždy jednoduché..vždycky hádka, pak slzy, a nakonec se člověk vrátí. Asi jsem neměla to srdce na to, ale budu se muset teď zamyslet.roky přibývají a život je krátký.
![]()
@Sadman píše:
To zacal hrat sipky? Ty jsou jen o chlastu. Nebo Marias? Trikrat tydne je dost, to by mi doma neprosli😀.
Pekne jsi to uhodl/a;) šipky to jsou..no vím, že se to nehraje v kostele..dříve jezdil autem, bylo to ještě ok, chodil i dříve domu, ale pak začal MHD a už to není supr. pozdni příchody domu, prej bez piva se nedá hrát. A kdyz já na to něco řeknu, tak to prostě prej nechápu..
.
@Slečna Ferka píše:
@Iliketravel Problém není v tchyni, ale v tom, že
1. se chlap nedokáže postavit za Tebe (jezdit ať jezdí, ale neměl by mít rodiče jako „na ně se nesahá“) a
2. chlap pochlastává.Čili v chlapovi. A já bych si teda taky myslela, že je lepší ho poslat do oběhu, než za pár let řešit, že jsi s dítětem na všechno sama a muž zajel do kolejí svých rodičů…
Jinak já jsem s tchyní na distanc (nejen 350 km) už roky, a dá se, ale muž je vždycky na mojí straně, protože matku zná.
Víš, asi jsem potřebovala postrcit. Po těch letech jednoduché odejít není, ale začíná mi to vadit čím dál víc. Na blbou tchyni bych mohla zapomenout, prehlidnout ji, ale to že chlap začal poslední dobu více pít, i když přijde domů a jde spát, ale vždy mě budí svým příchodem a ráno jsme na noze, to už mi vadí. rikam si, ze už v mých letech mi ty hádky a takové ty pozdní příchody asi za to nestojí. Nejhorší s tou tchyni je to, že jsem se odstěhovala kvůli nim, aby nám neotravovali život jejich přítomnosti, ale odešla jsem ode všech, rodiny i kamarádů a jsem tu sama.on má kamarády v hospodě a já musím tohle snášet
no budu se muset zamyslet ![]()
Ale vidím, že blbou tchyni nemám jen já. ![]()
Všem děkuji za názory a rady, vse jsem si vzala k srdci a budu jednat..s tchyni hold nic neudělám, ta se prostě nezmění. Je to nepříjemný a neprejici člověk a pořád si myslí, že má můj muž 5 let a přitom má ještě dva sourozence, co bydlí s ní. Můj chlap má chybu tu, že jim neumí odporovat a říct ne, já k nim nejezdím, takže nevím, jak se tam chová nebo říká, ale když vidím ty jeho telefonáty, nebo jak se s nim matka každý měsíc loučí, jak kdyby už neměl přijet tak je mi blivno! ale to že se vymlouvat na to, že by mu koníček nešel bez alkoholu, to je ještě horší. a to že za mými zády kouří, říká a slibuje, že nebude, pak najdu zapalovače nebo krabičku, to bych ještě přežila. ale chlast mi vadil vždy, nic dobrého nepřináší, jdu do sebe holky, a budu jednat ![]()
@Karinkas píše:
Ty jo hlavně si do toho nepořizuj děti! Jsi ještě mladá!!! Můžeš mít normálního muže a třeba i tu fajn tchyni! Mě osobně by mnohem víc než zjevně psychická nemocná tchyně vadil postoj manžela. Nezastane se tě, dokonce je ve sporech na straně rodičů. A to že chlastá a noci tráví bůhví kde, to je už poslední kapka. Neztrácej už čas! Ukonči tenhle brutálně nevyhovující model a začni pracovat na svém štěstí!!!
Nejhorší je to, že jim jidky neřekne NE, co mi vadí nebo ne. jednou za čas do mě začne valit(když má zrovna naladicku),nebo se připije, proč jeho rodiče nesnáším, proč to proste jednou za čas nepřežiju a nejedu k nim, kdyz nu reknu, ze se pretvarovat nebudu a ze to proste psychicky nedam, tak pak se začne navazet do me rodiny naoplatku a nemá k tomu jediný důvod. za pár dní ho to mrzí. ja nemůžu jít mezi něj a jeho rodiče, to jsem potom nejhorší. otec a matka jsou na nic, ale ze ještě bratr, který je o 15 let mladší než já si na mě dovoluje, a nerespektuje nás, tak to je už opravdu třešnička na mě.. ani nevím, proč to všechno prezivam!
![]()
@Karinkas píše:
Vždycky je dobré si prohlédnout rodiče budoucícho partnera, jejich manželství a chyby. Protože to se většinou časem začne projevovat i u jejich dítěte, alespoň třeba v slabší formě. Třeba u vás, že rodiče manžela pijí, bude časem pít i manžel, nebo tam bude i jiná závislost. Je pravda, že jablko nepadá daleko od stromu.
To, že jste se odstěhovali daleko od tchánovců, tak tím si potrestala i sebe. Přišla si o častý kontakt s rodinou a kamarády. Navíc po deseti letech v novém bydlišti nemáš nové kamarádky.
A jak často jezdíš ty za svoji rodinou? To jezdí i partner?
A vy jste spolu už neplánovali děti? Bydlení máte v pronájmu?
@Iliketravel píše:
Pekne jsi to uhodl/a;) šipky to jsou..no vím, že se to nehraje v kostele..dříve jezdil autem, bylo to ještě ok, chodil i dříve domu, ale pak začal MHD a už to není supr. pozdni příchody domu, prej bez piva se nedá hrát. A kdyz já na to něco řeknu, tak to prostě prej nechápu..![]()
.
A s pivem se hraje jak? ![]()
@Iliketravel píše:
Všem děkuji za názory a rady, vse jsem si vzala k srdci a budu jednat..s tchyni hold nic neudělám, ta se prostě nezmění. Je to nepříjemný a neprejici člověk a pořád si myslí, že má můj muž 5 let a přitom má ještě dva sourozence, co bydlí s ní. Můj chlap má chybu tu, že jim neumí odporovat a říct ne, já k nim nejezdím, takže nevím, jak se tam chová nebo říká, ale když vidím ty jeho telefonáty, nebo jak se s nim matka každý měsíc loučí, jak kdyby už neměl přijet tak je mi blivno! ale to že se vymlouvat na to, že by mu koníček nešel bez alkoholu, to je ještě horší. a to že za mými zády kouří, říká a slibuje, že nebude, pak najdu zapalovače nebo krabičku, to bych ještě přežila. ale chlast mi vadil vždy, nic dobrého nepřináší, jdu do sebe holky, a budu jednat
Jak můžeš vidět jeho loučení s mámou?
S tím kourenim mi to trochu přijde, jako by byl Tvůj syn.
@Iliketravel píše:
Víš, asi jsem potřebovala postrcit. Po těch letech jednoduché odejít není, ale začíná mi to vadit čím dál víc. Na blbou tchyni bych mohla zapomenout, prehlidnout ji, ale to že chlap začal poslední dobu více pít, i když přijde domů a jde spát, ale vždy mě budí svým příchodem a ráno jsme na noze, to už mi vadí. rikam si, ze už v mých letech mi ty hádky a takové ty pozdní příchody asi za to nestojí. Nejhorší s tou tchyni je to, že jsem se odstěhovala kvůli nim, aby nám neotravovali život jejich přítomnosti, ale odešla jsem ode všech, rodiny i kamarádů a jsem tu sama.on má kamarády v hospodě a já musím tohle snášetno budu se muset zamyslet
Ale vidím, že blbou tchyni nemám jen já.
Tak jdi občas na šipky s ním! Zdá se mi, že to u vás doma uvadá a chlap hledá rozptýlení, kde se dá.
@Takco píše:
Jak můžeš vidět jeho loučení s mámou?
S tím kourenim mi to trochu přijde, jako by byl Tvůj syn.
Vidím to, protože ho u ní vyzvedávám. jezdime jedním autem, a já jezdím jinam..tak mi asi přijde, že se loučí vždy když já pro něj dorazím:-) a to kouření? mě by to bylo asi jedno, ale nesnáším když mi lze do očí. Nekouřím, a pak na to proste přijdeš a on stejně do očí tvrdí opak:( ale dikx za názor ![]()
@Takco píše:
Tak jdi občas na šipky s ním! Zdá se mi, že to u vás doma uvadá a chlap hledá rozptýlení, kde se dá.
Je možné, že to uvadá, po těch letech asi..nevím.. ![]()
Na šipky s ním se mi nechce, tráví tam 8hodin večer, až do rána, asi mám lepší způsob využití takovéto doby:) ale tak ko trolovat jo nepotřebuji, abych ho tam hlídala.. pít bude stejně
![]()
Děkuji ti za názor ![]()
@Takco píše:
A s pivem se hraje jak?
Do prvních třech míst, jak říká ![]()