Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Už nevím, jak dál, tak píšu sem. Jsme s manželem 10let, v manželství 3 roky. Po pul roce seznámení se manžel ke mě přestěhoval a jeho matka, to asi psychicky nedala a normálně mi dala na net inzerát. Zjistila jsem to tak, že mi jeden den v práci, začali chodit smsky, že se chtějí seznámit, že reaguji na inzerát atd.pak začal vyzvánění telefon.ja jako co to je? začala jsem hledat na netu a našla jsem svůj inzerát. moje fotka(stažena z FB),můj kontakt a napsala tam, ze hledám chlapa.ja měla podezření, že to udělal (teď manzel),volala jsem mu, nevěděl nic, hádka jako prase, hrůza a des. nevedela jsem, co si mám myslet, zda je to pravda, že neví, nebo mě zkouší? já nereagovala ani na jednu sms, ani na telefony. zazadala jsem na portálu seznamky, o vymazání, za pár dní to bylo.pak přijel manžel z turnusu a opět jsme to řešili. malem, jsme se rozešli. nakonec jsme to nějak přešli a já to přestala řešit. za trictvrte roku, se jeho matka ozrala a vyklopila mu pravdu.on mi to řekl, já totální nervy, co to je? říkám, jak jsi to s ní vyřešil, on že co má dělat? je to jeho matka, nemůže jít proti ní. no říkala jsem si že vidím velké špatne. ale milovali jsme se, a tak jsme spolu zůstali. ja přestala k jeho rodičům jezdit a přerušila veškerý kontakt. manzela to samozřejmě štve, ale neudělá nic. Teď je to už skoro 10rok, co se nebavime.jen v nejnutnější nouzi. a je mi to velmi nepříjemné. on tam samozřejmě každý měsíc jezdí na návštěvu, pač bydlíme naštěstí 300km od nich a oni k nám nejezdí, pač bych to asi nedala.kdyz tam namzel jede, jdou proti mě, vím to, pač to z něj pokaždé vyleze. nevim, co mám dělat. na jednu stranu mě to štve. ale nadváhou, co s takovou tchyni? jen zlo..a to není vše. ze jeho otec i matka chlastaji, to neříkám nic, ale to že se jeho otec opil a pak po mě vyjel, a manžel řekl, že to dělá, když je opilej, tak to byl masakr..nemluvila jsem s ním. jakmile ale něco řeknu ohledně jeho rodiny, jsem nejhorší a oni za nic nemůžou. je to těžký život, museli jsme se odstěhovat, od nich daleko, abych měla klid, ale ty jejich telefonáty srdceryvne a smsky, jak kdyby mu bylo 5,a je mu 30,tak to těžce snasim, ale tiše mlčím. jen vím, že naše manželství pomalu upadá. a ro ještě teď si našel koníček, kdy je 3× týdne do noci pryč a přijde napitej:(říkám si, kde jsem udělala chybu? děti ještě nemáme, on chce a já prostě váhám, je mi 32 a jsem na vazkach. nechci aby mi tchyně kecala do výchovy a do domácnosti, což s největší pravděpodobností udělá. porad se rozhodují. manzela miluji yje to vesměs hodný a šikovný chlap, ale nevím zda se to časem zlepší a dá přednost mě před ostatníma:-(
![]()
Chyba je v manželovi. Rychle bych popřemýšlela, dokud jsi relativně mladá.
Mě by vadilo to, že je třikrát týdně do noci pryč a přijde opilý. To není dobrý základ pro rodinu.
Tychyně je daleko, tam bych to neřešila jako problém.
@Iliketravel jak píšou i nade mnou, z tchýně 300 km daleko bych si nedělala nic, ale problém je tvůj manžel - 3× týdně opilý - to je velký špatný
Ty jo hlavně si do toho nepořizuj děti! Jsi ještě mladá!!! Můžeš mít normálního muže a třeba i tu fajn tchyni! Mě osobně by mnohem víc než zjevně psychická nemocná tchyně vadil postoj manžela. Nezastane se tě, dokonce je ve sporech na straně rodičů. A to že chlastá a noci tráví bůhví kde, to je už poslední kapka. Neztrácej už čas! Ukonči tenhle brutálně nevyhovující model a začni pracovat na svém štěstí!!!
Neres tchyni, ale vase „upadajici manzelstvi“.
Do toho deti fakt nee.
@Iliketravel 3× týdně opilý manžel, to j fakt velký problém… A že omlouvá matku.. děti bych s ním neměla
co je to za koníček, že musí pít?
co viděl doma, to opakuje…?
Vždyť je to kopie jeho rodičů, to nevidíš? Ukončila bych to a našla bych si hodného a šikovného chlapa co nechlastá. S tímhle si to nevyhrála, holka.
Jaký otec, takový syn. Chlastaji rodiče, chlastá syn. Zastat se tě neumí. Chlap do nepohody, fakt.
Co jsi udělala za chybu? Tu, žes ho už dávno neposlala za jeho mamulinečkou
Mamánky nebrat. Proč to trpíš 10 let, to nepochopím. A když nic jiného, „chlastací koníček“ by měl být totálně poslední kapkou. Uteč, máš ještě čas najít normálního chlapa.
To zacal hrat sipky? Ty jsou jen o chlastu. Nebo Marias? Trikrat tydne je dost, to by mi doma neprosli😀.
Pokzd jeho rodice oba chlastaji a on nyni 3× tydne taky, tak toho bych se bala nejvic. Jste spolu 10 let a ani nemate deti, mne prijde, ze jste nejak zaspali, rodinne konstelace spatne. Ja bych premyslela o novem startu
@Iliketravel Problém není v tchyni, ale v tom, že
1. se chlap nedokáže postavit za Tebe (jezdit ať jezdí, ale neměl by mít rodiče jako „na ně se nesahá“) a
2. chlap pochlastává.
Čili v chlapovi. A já bych si teda taky myslela, že je lepší ho poslat do oběhu, než za pár let řešit, že jsi s dítětem na všechno sama a muž zajel do kolejí svých rodičů…
Jinak já jsem s tchyní na distanc (nejen 350 km) už roky, a dá se, ale muž je vždycky na mojí straně, protože matku zná.
Mne by stacila ta afera s inzeratem a ze se za tebe partner nepostavil. Tady bych to ukoncila. Ad ten zbytek, je to divna rodina a partner na nic, odesla bych.
Dokud nemáš děti… možná taková trošku polehčující situace, už bych tam nebyla ![]()