Vztahy s matkou

Anonymní
20.4.22 13:27

Vztahy s matkou

Ahoj holky, omlouvám se za anonym..
Mohla bych poprosit váš pohled na věc, případně jestli to má někdo podobně, tak jak jste takové věci řešily..

Abych to řekla ve zkratce, náš vztah s mámou byl vždycky do jisté míry komplikovaný ale poslední rozhovor s ní mě úplně vyvedl z míry..

Volaly jsme si spolu ( já ji volám většinou každý den alespoň na pár minut ) a ona mi zničeho nic začala říkat, jak se jí nelíbí jakým způsobem s manželem a se synem žijeme, že nemáme moc kamarádů a že moc neudržujeme styky s rodinou ( kamarády máme, ale raději jsme s manželem a se synem spolu a jedeme na nějaký výlet nebo něco, prostě si takhle stačíme navzájem) a co se týká styků s rodinou, tak ano, asi by jsme za nimi mohli jezdit častěji, ale mě se upřímně moc nechce, protože pokaždé když za mámou jedeme tak jsem z toho vystresovaná 3 dny dopředu, necítím se tam dobře a navíc při MD hlídám děti, takže většinu víkendů mám " pracovních". dále mi řekla, že jsem ji zkazila oslavu narozenin kterou měla před rokem, v té době jsme měli s manželem menší krizi a když jsem šla mámě na oslavě pomáhat s nádobím do kuchyně tak jsem se s ní o tom chvilku bavila, takže tímto jsem ji prý zkazila celou oslavu.. pak mi vyčetla, že moc nepíšu do rodinné skupiny kterou vytvořila na messengeru. Řekla toho více ale plno věcí jsem zapomněla z toho jak jsem z toho byla v šoku..

Jak by jste to řešily? Budu ráda i za nezaujatý pohled na věc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
20.4.22 13:39

Uuu aáá :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
20.4.22 13:51

Vztah se svojí mámou mám skvělý a to si napíšeme tak 2* týdne, zavoláme tak jednou za 14 dní a potkáme se jednou za 2-3 týdny :think:

Já bych poněkud omezila komunikaci, ať nadává zdi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.22 13:54

Jak to chceš RESIT? Tady není nic, co by se dalo řešit.

Moje máti měla vůči mě taky podivné chování a orientovala se mnohem radši a více na me 2 dosp.syny,kolikrát jsem od ní schytal hnusnou sprchu za nic jako dospělá.

Vše vedlo k tomu, že jsem přestala Stat o její spolecnost, vidivaly jsme se zřídka no a nakonec umírala skoro jako pes bez povsimnuti, díky sobě jenom jenom a své nekonečné hlouposti.

Nakonec vše zle je pro něco dobre, její ztráta mě sice hodně mrzela, ale vzhledem k našim vztahům se to dalo v poho ustát.

Jen malá technická pro tebe - neřeš s matkou vaší manželskou krizi ani nic podobného citlivého, jen neutrální povídání.

• Citovat
  • Upravit
42520
20.4.22 14:01

O vztahu matce k dceři bych mohla napsat tak deset románů, od jen těžce depresivních až po schizofrenní horory. To, co řešíš, je vyloženě ptákovina. Omez komunikaci na minimum, nech vyšumět banality a až se to stane, užívej si mateřskou lásku. A opravdu to není samozřejmost. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.22 14:04

@Betty MacDonald
Děkuji, ale ptákovina to bohužel úplně není, to není že by se to stalo jednou a byl by klid, takovéhle věci slýchávám poměrně často a plno věcí jsem ani nezmínila aby obsah nebyl moc dlouhý

• Citovat
  • Upravit
42520
20.4.22 14:09
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald
Děkuji, ale ptákovina to bohužel úplně není, to není že by se to stalo jednou a byl by klid, takovéhle věci slýchávám poměrně často a plno věcí jsem ani nezmínila aby obsah nebyl moc dlouhý

Věř mi, že je. Co já bych dala jen za tohle. Zkus to s ní urovnat…
Bila tě v dětství, týrala a ponižovala? Dávala ti jist a platila školní potřeby bez keců o vděčnosti a kolik ji pořád stojíš peněz? Smála se ti kvůli vzhledu? Jestli ne, stojí to za udobření. :hug:

Příspěvek upraven 20.04.22 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13221
20.4.22 14:11

A co ti jako vadí? Máma ti jen řekla jak tebe vnímá… Nedružíš se a to ani po WhatsApp, žijete si pro sebe, měla pocit žes ji pokazila narozky ( asi ten den nechtěla řešit negativní věci), ale vlastně se tak moc nestalo.
Nejsi spíš přecitlivělá? Možná tam v tom vidíš víc než tam je
Co z toho se tě dotklo nejvíc? V čem neměla pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.22 14:16

@Magical-eyes vadí mi to, jakým způsobem to podala, každá věc se přeci dá říct nějak normálně a ne stylem, nemůžeš takhle žít, musíš se změnit, nemůžeš dělat tohle, musíš tohle. A ano, chápu, třeba na oslavě tohle řešit nechtěla, stačilo to přeci opět říct v daný moment a ne po roce a ještě z ničeho nic.

• Citovat
  • Upravit
42520
20.4.22 14:18
@Anonymní píše:
@Magical-eyes vadí mi to, jakým způsobem to podala, každá věc se přeci dá říct nějak normálně a ne stylem, nemůžeš takhle žít, musíš se změnit, nemůžeš dělat tohle, musíš tohle. A ano, chápu, třeba na oslavě tohle řešit nechtěla, stačilo to přeci opět říct v daný moment a ne po roce a ještě z ničeho nic.

Promiň, jsou to ptákoviny. Třeba na to časem přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.22 14:18

@Magical-eyes ono je to totiž o tom, že ona není schopna přijmout to, že každý člověk je jiný, a pokud někdo nezapadá do jejího „ideálu“ tak je to prostě špatně a za každou cenu chce člověka změnit k obrazu svému

• Citovat
  • Upravit
13221
20.4.22 14:24
@Anonymní píše:
@Magical-eyes vadí mi to, jakým způsobem to podala, každá věc se přeci dá říct nějak normálně a ne stylem, nemůžeš takhle žít, musíš se změnit, nemůžeš dělat tohle, musíš tohle. A ano, chápu, třeba na oslavě tohle řešit nechtěla, stačilo to přeci opět říct v daný moment a ne po roce a ještě z ničeho nic.

Tak to v ní prostě ještě je… Tobě vadí ten způsob, jakým ti to řekla, jí zase vadí, jak žiješ. Jestli by dvě nejste tak trochu stejné.....

@Anonymní píše:
@Magical-eyes ono je to totiž o tom, že ona není schopna přijmout to, že každý člověk je jiný, a pokud někdo nezapadá do jejího „ideálu“ tak je to prostě špatně a za každou cenu chce člověka změnit k obrazu svému

Tak se s ní o tom nebav, zvol neutrální téma. Můžete jít proti sobě anebo se nad to můžeš povznést, více se začlenit aspoň do toho WhatsAppu a snažit se zlepšit vztahy. Je to na tobě, máš možnost volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
20.4.22 14:33

@Betty MacDonald tohle lidi, co mají -relativně- normální maminky prostě nepochopí.. že tyto věci opravdu vůbec nejsou hraniční a určo stojí za usmíření a vyříkání..

chudák má nej-ka má jedináčka kluka, který byl vždy samostatný, chytrý, krásný a veskrze úžasný, je za vodou a navíc moc milý kluk.. a jak to tak bývá - našel si opak své laskavé a milující a tolerantní maminky - jeho žena je sice rovněž krásná, ale tam veškerá podobnost končí.. také píše výčitky, že se nebaví ve skupině a posledně poslala elaborát na 2A4 o tom, jaké dárky se mají kupovat jejich dětem (nejka už je babička), že nebudou jíst nikdy žádné sladkosti ani si hrát s plasty (!!) a vypsala seznam na stránku věcí, které přijímají (od Lega po zájezd na lyže) a že zbytek jsou jen věci na skládku (!!) které stejně obratem vyhazuje (kdyby je aspoň dala na charitu)… Ona to zkousla (její ex - děda dětí - ne a skupinu opustil na vždy zřejmě)… Co pak má říkat ona? Vztahy v rodinách jsou prostě strašně složité a když jde jen o takovéhle prkotiny co si kdo řekl v kuchyni - hoďte to za hlavu…
mému tátovi včera diagnostikovali (konečně výsledek) rakovinu… To si pak člověk uvědomí právě ty důležité věci.. a že hádat se kvůli nesmyslům je strašně zbytečné..
zakladatelko, zkus to.. a představ si tuhle situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
20.4.22 14:35

Mámě bych řekla, proč proboha vytahuje rok starou záležitost.
To zaprvé.
No a zadruhé, nejsi povinna jí denně volat, nejsi povinna za ní jezdit, kdykoliv si řekne, nejsi povinna vykecávat o blbostech a sdílet blbiny na wtsp, jen abys někomu udělala radost.
Máma se k tobě chová jako k nezbednému děcku, tak se vymez, jsi dospělá, můžeš si žít svůj život tak, jak ti to vyhovuje.
Jestli se chce vídat s vnoučkem, tak samozřejmě může, ale můžete jednou vy přijet k nim, jednou si ona může vzít prcka ven.

My máme s mámou vztahy jakš takš v normě (teď po letech už lepší)…a voláme si tak třikrát do měsíce a jednou z měsíc jedeme na návštěvu. Častěji jen příležitostně.
Viset s ní na telefonu denně, tak mě trefí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.4.22 14:40

Tohle je strašně těžké posuzovat. Vidíme to jen z tvé strany, možná by k tomu máma přidala svoje. Pokud je vaše rodina zvyklá na častou komunikaci, tak třeba rozumím tomu, že je smutná z toho, že ty se jí neúčastníš. A tedy, řešit na oslavě narozenin svoji manželskou krizi, to je z mé strany trošku sobecké. Asi by mi to taky v hlavě zůstalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová