Přehání to se sladkostmi

2031
19.4.22 12:43

Přehání to se sladkostmi

Dobrý den. Mám dvě děti, starší už občas jezdí na víkendy k babičce. Bohužel máme zkušenost, že moc nesnese čokoládu. Trochu víc, a má zácpu/průjem.

Naposledy přijel starší z víkendu a v pondělí několik hodin plakal, že se nemůže vykadit. Zjistila jsem, že měl 2 kinder vajicka, 1 kindercokoladu, cokoladu v kasi, cokoladovy slazeny tvarohovy dezert. Nepripada vam toho sladkeho moc? Navic ve vsem cokolada. Poprosila jsem slusne, aby dali tak jeden kus sladkeho (hl. cokolady) za vikend, ovsem babicka se urazila a zrusila synovi naplanovane Velikonoce. Kam se tesil. Byl vazne smutny. Pry si ho brat nebude, kdyz mame „porad“ jen problemy.

Jeste pripojila milion veci o tom, ze jsme spatni rodice, protoze XY. To jsem nekomentovala. Ne, neni to moje tchyne, koho by to zajimalo :D Ale matka.

No a dle ni mel zacpu z jinych duvodu, pry odpoledne v nedeli mene pil. Nu co uz. Ja ji syna nevnucuji, ale bylo mi lito, jak se tesil a byl pak zklamany. Uvazuji, ze bude lepsi uplne utnout prespavani tam, protoze pak se zase babicka urazi a vysledkem bude jen smutnej kluk. Budu rada za vase nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
19.4.22 12:53
@Dobrej_tym píše:
Dobrý den. Mám dvě děti, starší už občas jezdí na víkendy k babičce. Bohužel máme zkušenost, že moc nesnese čokoládu. Trochu víc, a má zácpu/průjem.

Naposledy přijel starší z víkendu a v pondělí několik hodin plakal, že se nemůže vykadit. Zjistila jsem, že měl 2 kinder vajicka, 1 kindercokoladu, cokoladu v kasi, cokoladovy slazeny tvarohovy dezert. Nepripada vam toho sladkeho moc? Navic ve vsem cokolada. Poprosila jsem slusne, aby dali tak jeden kus sladkeho (hl. cokolady) za vikend, ovsem babicka se urazila a zrusila synovi naplanovane Velikonoce. Kam se tesil. Byl vazne smutny. Pry si ho brat nebude, kdyz mame „porad“ jen problemy.

Jeste pripojila milion veci o tom, ze jsme spatni rodice, protoze XY. To jsem nekomentovala. Ne, neni to moje tchyne, koho by to zajimalo :D Ale matka.

No a dle ni mel zacpu z jinych duvodu, pry odpoledne v nedeli mene pil. Nu co uz. Ja ji syna nevnucuji, ale bylo mi lito, jak se tesil a byl pak zklamany. Uvazuji, ze bude lepsi uplne utnout prespavani tam, protoze pak se zase babicka urazi a vysledkem bude jen smutnej kluk. Budu rada za vase nazory.
Šla bych na to od syna. Řekla bych mu, že sám ví, jak ho bolí bříško, když sní hodně čokolády. Mámě bych řekla, že sladké mu nezakazuju, ale ať si taky někdy zkusí sníst takové množství cukru (v Kinderčokoládě je především cukr), jak jí pak bude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
19.4.22 12:53

Resila jsem uplne to stejny, moje deti maji z cokolady zazivaci problemy. Vyresila jsem to promluvou a vymyslenim alternativy pro cokoladu - abych zaroven neobrala prarodice o radost z rozmazlovani.

Vetsinou jde o oriskove lazenske oplatky nebo nejakou zmrzlinu - deti to absolutne milujou, prarodice spokojeni, ze dopravaji. Kdyz to u vas jinak funguje, byla by skoda na tom nezapracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.4.22 12:54

Jak dlouho ji to urazeni trva…?
Pokud reknes „deti ano, ale jen za nasich podminek“, nedas ji je a pockas, az prijde ona, slo by to…?
Tohle funguje, ale musi mit ona sama zajem je vidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.4.22 12:56

Jeden kus čokolády za víkend. Však to je naprosto v pohodě. Rozhodně ne přehnaný požadavek. Však čokoládu dítě slupne ta minutu a problém s kakáním má chuděra celý den! Babičce bych hlavně, řekla že to bylo naposledy, co si takto trucovitě postavila hlavu a dítěti zrušila něco na co se těšilo! A pokud se to bude ještě jednou opakovat, prostě už mu nic takového slibovat nebudu a babička bude moc maximálně na návštěvy!
Ach jo tohle fakt nepochopím! Možná mi to vysvětlí babičky, to je tak těžké respektovat žádosti rodičů???
Kamarádka teď pro změnu řeší, že jí tchyně cpe malou do chodítka i přes mnoho žádostí, že to mají přímo zakázané od doktorky to tchyně dál dělá. A též se akorát vždy urazí a vyhrožuje, že malou tedy hlídat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
19.4.22 13:00

Nerozumím tomu, proč všichni mají potřebu rozmazlovat zrovna sladkostmi? Jako co je na tom tak super? Dávám všem děckám domácí zmrzlinu z ovoce, kupuji jim maliny a borůvky ve vaničce, nebo třeba sušené mrazem a bereme to jako dobrotu. Všechna mrňata jsou spokojená :nevim:
Když jim nedám čokoládu, budou mě mít méně rády? :think:

• Citovat
  • Upravit
9918
19.4.22 13:17

Tvoje mama je bohuzel manipulatorka a ma narcisisticke sklony.
Tvoji starost a peci o dite nechape, protoze toho neni schopna a za tvoji kritikou vidi pouze utok na sebe. Vnuka ma tak strasne „rada“, ze mu klidne zkazi Velikonoce a pouzije ho jako zbran proti vam. Ty sama musis vedet, zda je tohle jeji bezne chovani.

Samozrejme, ze te cokolady bylo moc a pokud babicka bude dal resit problemy timhle stylem, tak utnuti kontaktu je jedine reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.4.22 13:21
@Jana525 píše:
Tvoje mama je bohuzel manipulatorka a ma narcisisticke sklony.
Tvoji starost a peci o dite nechape, protoze toho neni schopna a za tvoji kritikou vidi pouze utok na sebe. Vnuka ma tak strasne „rada“, ze mu klidne zkazi Velikonoce a pouzije ho jako zbran proti vam. Ty sama musis vedet, zda je tohle jeji bezne chovani.Samozrejme, ze te cokolady bylo moc a pokud babicka bude dal resit problemy timhle stylem, tak utnuti kontaktu je jedine reseni.

Taky si říkám, jak moc má babička vnouče ráda, když mu klidně zruší Velikonoce jen proto, že ji maminka poprosí o omezení sladkostí. Ano za mě je to též klasika manipulace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
19.4.22 13:22

Taky nechápu, proč to rozmazlování musí znamenat, že dostanou cukr cukr cukr a cukr. Mamce řekni, ať si takové scény nechá pro sebe a když něco tomu dítěti slíbí, tak to má dodržet. Jo a taky že by měla respektovat tvé přání obzvlášť, když je z toho tomu dítěti zle.
Ale obávám se, že se nezmění a bude to dělat za tvými zády už jen z principu. Někteří takovou povahu mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
19.4.22 13:27
@Karinkas píše:
Jeden kus čokolády za víkend. Však to je naprosto v pohodě. Rozhodně ne přehnaný požadavek. Však čokoládu dítě slupne ta minutu a problém s kakáním má chuděra celý den! Babičce bych hlavně, řekla že to bylo naposledy, co si takto trucovitě postavila hlavu a dítěti zrušila něco na co se těšilo! A pokud se to bude ještě jednou opakovat, prostě už mu nic takového slibovat nebudu a babička bude moc maximálně na návštěvy!
Ach jo tohle fakt nepochopím! Možná mi to vysvětlí babičky, to je tak těžké respektovat žádosti rodičů???
Kamarádka teď pro změnu řeší, že jí tchyně cpe malou do chodítka i přes mnoho žádostí, že to mají přímo zakázané od doktorky to tchyně dál dělá. A též se akorát vždy urazí a vyhrožuje, že malou tedy hlídat nebude.

tak být kamarádkou tak bych takové babičce já dítě hlídat nedala…ani vyhrožovat by mi nemusela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
19.4.22 13:32
@TO_IT píše:
Nerozumím tomu, proč všichni mají potřebu rozmazlovat zrovna sladkostmi? Jako co je na tom tak super? Dávám všem děckám domácí zmrzlinu z ovoce, kupuji jim maliny a borůvky ve vaničce, nebo třeba sušené mrazem a bereme to jako dobrotu. Všechna mrňata jsou spokojená :nevim:
Když jim nedám čokoládu, budou mě mít méně rády? :think:

No jo, jenže to tvoje vyžaduje dost peněz a práce. Čokoládu má za dvacku, borůvky, maliny, zmrzlina z ovoce, to jsme na nějakých třech stovkách a plánování předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.4.22 13:41
@Veru1987 píše:
tak být kamarádkou tak bych takové babičce já dítě hlídat nedala…ani vyhrožovat by mi nemusela!

Já též ne! Kamarádce mohu maximálně říct svůj názor a tím končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
19.4.22 13:41

Že se rodiče a prarodiče dohadují kvůli sladkostem je už celkem normálka. Lepší radu než rozumně vysvětlovat, proč dítě nemůže jíst čokoládu xkrát denně, asi nenajdu. Ono to stejně bude k ničemu a prarodiče si budou dělat, co chtějí, protože oni přece vychovali xy dětí a kdesi cosi, ale aspoň nějaká snaha se počítá.

Co mi ale přijde extrémně hloupé je to, že to babička řeší trestáním vnuka, který za nic nemůže. Proti tomu bych se ohradila velmi důrazně. Rozepře dospělých se řeší mezi dospělými, ne přes děti, tak ať je do toho netahá. Přes to by neměl jet vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.22 13:44

@Karinkas u nás dítě kazím, protože ho nepustím pokaždé, když CHCE za babičkou, která návštěvu, co návštěvu dává dárky… O jídle a džusech nemluvím..

• Citovat
  • Upravit
15275
19.4.22 13:49

Taky nechápu, proč jakmile se člověk stane prorodicem nastane posedlost dávat dětem sladkosti. Manzel se vždycky diví kdych tchyně zahrnuje dceru sladkostma, proč jemu to celé detstvi zakazovali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová