Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP píše:
A to jako proč?To patří mezi babičkám zakázané činnosti, postavit svoje vnouče na váhu, když ji zajímá jeho hmotnost?
Ona nemá oči? Hubené dítě pozná i bez vážení. Navíc není rodič a měla by jí stačit informace, kolik za poslední dobu přibralo. Pokud je ve sledování lékařem
@Russet Taky mi to přijde ujeté. Já dokonce už slyšela větu od jedné tety, co je babičkou, ve smyslu: „Já jí krmím a ona je ludra furt hubená!“. Jako nechápu tyhle myšlenkové pochody: lepší babička=víc krmí, tlustší dítě=lepší dítě? Jako co ty lidi v hlavě mají
jenže ono se asi o zdravé výživě na učňáku před 50 lety neučilo, že.
@Anonymní píše:
@Russet Taky mi to přijde ujeté. Já dokonce už slyšela větu od jedné tety, co je babičkou, ve smyslu: „Já jí krmím a ona je ludra furt hubená!“. Jako nechápu tyhle myšlenkové pochody: lepší babička=víc krmí, tlustší dítě=lepší dítě? Jako co ty lidi v hlavě majíjenže ono se asi o zdravé výživě na učňáku před 50 lety neučilo, že.
Má drahá polovička jela dokonce na vykrmovací tábor a přitom tchyně neustále pekla, vařila a smažila. Vnoučeti taky dopřává, ale naštěstí to není bumbrdlíček. Ja bych radši hubené a zdravé dítě než dítě, které musím v jídle krotit. To se hlídá asi daleko hůř. Nedej dítěti najíst… ![]()
@Anonymní píše:
@Dani65 Pěkné napsáno. Já už na hlídání nedávám, neumí respektovat, nedostanou na hlídáníoni si to pak rozmyslí. naposled mi dovezli bez oblečení, protože se úplně pročůralo. Jinými slovy, nechali ho celou dobu v jedný plence. Ale čokoládku u stihli dát
na to čas byl. Já když to tak pozoruju to chování jedné babičky, tak se spíš říkám, že toho moc v hlavě nemá a ať si o mě myslí kdo chce, co chce.
Tohle chápu, to, že dítě nebudou opatrovat, když nejhlavnější je to nacpávání sladkým a o ostatní se má postarat maminka.
Dnes ho budou vykrmovat a za pár let bodou třeba kritizovat, že je dítě tlusté. a vůbec, copak je na světě jenom jídlo? To opravdu nejde nic jiného, nejde si hrát, hodit nějaké to pexeso, člověče, zpívat, učit říkadla, vzít dítě na houpačky, kreslit si, výlet, zoo, házet si na zahradě míčem…připravit dětem zábavu, věnovat se jim, zážitek s dědou a babi, dítě jistě ocení a bude mít vzpomínky, jak si s ním prarodiče hráli a jak si to společně užili. Vzpomínky na nacpávání a čučení na telku asi nebudou ty nejůzasnější. ![]()
@Dani65 Pěkné napsáno. Já už na hlídání nedávám, neumí respektovat, nedostanou na hlídání
oni si to pak rozmyslí. naposled mi dovezli bez oblečení, protože se úplně pročůralo. Jinými slovy, nechali ho celou dobu v jedný plence. Ale čokoládku u stihli dát
na to čas byl. Já když to tak pozoruju to chování jedné babičky, tak se spíš říkám, že toho moc v hlavě nemá a ať si o mě myslí kdo chce, co chce.