Nenaplňuje mě brigáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.10.23 10:37

Nenaplňuje mě brigáda

Zdravím, je mi 21 let a stále studuji. Našla jsem si brigádu v modním obchodě, jsem tam krátce a vím, že mě práce nenaplňuje i když je to mimo můj obor. Nesedli jsme si ani s některými kolegy, ale asi chyba bude na mé straně, jelikož se ani v práci nesnažím vydat lepší výkon, zdokonalovat se atd.. možná proto, že vím nebo cítím že to není úplně ono, řekli mi to i kolegyně. Má otázka zní jestli jste si taky někteří prošli tím, že jste hledali to pravý, něco co by vás bavilo. Říkám si, že někteří v mém věku, ví kam směřují. co chtějí jednou dělat za profesi atd.. možná jsem ještě nedospěla. ať dělám jednu nebo druhou práci tak mě to nebaví nenašla jsem se v tom, co by za to dali jiní lidé bez práce. Nevím zda je to v pohodě nebo ne, Rodiče mě chápou a dávají mi prostor, abych se rozhodla sama. Máte někdo podobnou zkušenost, že nevíte co je pro vás to pravý, co by vás naplňovalo? Možná bych chtěla nějak pomáhat lidem všude kde se dá, dělat něco smysluplného něco co má opravdu význam, nedělat práci jenom pro peníze, i když chápu že člověk z něčeho žít musí, aby uživil sebe nebo rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2169
8.10.23 10:53

Nikdy mě ani nikoho, koho znám ani nenapadlo, že nás má naplňovat brigáda. Měli jsme ji na to, aby nám vydělala peníze.
Proč tak divně uvažuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22376
8.10.23 10:58

Me prijde bezne, ze si clovek vyzkousi vice praci, nez zjisti, co je pro nej to prave. Brigady jsou k tomu idealni. Ja na jedne vydrzela 2 hodiny. Vnucovaly se na ulici lidem produkty. Tak jsem si to vyzkousela a zjistila, ze tohle neni prace pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
8.10.23 11:01

Já nevím, ale pokud by měl jeden dělat jen to, co ho naplňuje, tak problém… Statisticky to nefunguje, i když je jasné, že je hodně lidí, kteří jsou v práci super spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.23 11:04

@Mariane.B nechci dělat práci jenom pro peníze, to je jako jít celý život na autopilota bohužel tak to má spousta lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
8.10.23 11:09

Ahoj, hele tohle je úplně normální a věř, stává se to i těm o kterých si,,myslíš" že ví kam směřují. Navíc, pokud je to jen brigáda, tak ta tě opravdu naplňovat nemusí. Ještě studuješ tak máš ještě pár let čas si vše promyslet. Člověk musí zkoušet, aby věděl co mu sedí.

Příspěvek upraven 08.10.23 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6417
8.10.23 11:09
@krystinka993 píše:
@Mariane.B nechci dělat práci jenom pro peníze, to je jako jít celý život na autopilota bohužel tak to má spousta lidí

Já tě chápu. Klidně si najdi jinou brigádu a vyzkoušej něco jiného, abys našla něco, co tě baví, má smysl a bude tam fajn kolektiv. V pozdějším věku člověk většinou musí najít nějaký kompromis, pracuje hlavně kvůli penězům, ale ty se ještě hledáš a je naprosto normální v tvém věku toho vyzkoušet víc. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
8.10.23 11:10

Jo, je to jen brigáda. Ideální pro přivýdělek a zároveň si vyzkoušís, co by tě tak asi naplňovalo. Je to fajn zkusit i pro ty zkušenosti. Ale ona i ta prodavačka (nebo co tam děláš) v módním obchode má smysl, jen jde o to v každé práci ten smysl najít. Není pěkné, kdyz přijde žena co si stěžuje na tlustý stehna a ty ji poradíš kalhoty, ve kterých bude vypadat skvěle?

• Citovat
  • Upravit
2169
8.10.23 11:13
@krystinka993 píše:
@Mariane.B nechci dělat práci jenom pro peníze, to je jako jít celý život na autopilota bohužel tak to má spousta lidí

Netuším, zda je tvá naivita ještě úměrná věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
8.10.23 11:16
@Mariane.B píše:
Nikdy mě ani nikoho, koho znám ani nenapadlo, že nás má naplňovat brigáda. Měli jsme ji na to, aby nám vydělala peníze.
Proč tak divně uvažuješ?

Ano, brigády byly o penězích, ale není divné uvažovat, aby mě i ta brigáda nějak naplňovala. Zvlášť, pokud zatím nebrigádničí proto, aby se uživila, ale třeba jen proto, aby si mohla koupit nějaký „rozmar“.

• Citovat
  • Upravit
11795
8.10.23 11:16
@krystinka993 píše:
nechci dělat práci jenom pro peníze, to je jako jít celý život na autopilota bohužel tak to má spousta lidí

Pokud studuješ, tak asi budeš dělat v životě jinou práci, ne? Brigády jsou super v tom, že si vyzkoušíš různé práce, často je to dobrá motivace k tomu, aby se člověk pořádně učil a měl šanci získat v budoucnu práci podle svého přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
8.10.23 11:21
@Sandra.B1 píše:
Ano, brigády byly o penězích, ale není divné uvažovat, aby mě i ta brigáda nějak naplňovala. Zvlášť, pokud zatím nebrigádničí proto, aby se uživila, ale třeba jen proto, aby si mohla koupit nějaký „rozmar“.

Nevim, nikdy jsem od brigady neocekavala, ze by me mela naplnovat :think: mela prinest penize, v lepším pripade navic jeste zkušenosti ci kontakty a nesmela me vyloženě prudit. Tot vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.23 11:25

@ZuzaM Děkuji za krásnou podporu, cítím že bych chtěla pomáhat kde je potřeba, nevíte o něčem kde bych se mohla poptat, dělala bych to i zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
8.10.23 11:25
@Sandra.B1 píše:

Pokud by každý předváděl taková dramata, jaká tady předvádí zakladatelka při činnostech, které ho nenaplňují, tak by to byl docela průšvih.
Působí velmi dětinsky a kvůli tomu, že jí nesedl kolektiv a práce, která je snad dočasná, tu zakládá pomalu existenční debaty a směřování do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
8.10.23 11:26

@krystinka993 kromě brigád jsem během studií dělala i různé dobrovolnické činnosti, tam jsem si zase užila ten dobrý pocit, i když z toho nebyla ani koruna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat