Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cau zeny,
rekla sem si, ze zalozim stezovaci diskusi
.
Vytaci me chlap a jeho nezodpovednost.
Tak nejdriv min vikend dojde na navstevu jeho sestrenice ( skvela zenska) na navstevu se 4mi ( 7,6,4,2 roky) deti, docela divocina, ale dalo se, ze 8mi tydennimu miminu lezli po hraci dece( ten 7mi lety), olizovali male hrazdicku ( ten 6ti lety) a vylivaly stavu po gauci ( ta 2 leta) jsem jeste prezila, ale ze dve deti byly nemocne ( tubera zni urcite lepe) a on jim nerekne, aby nesahaly na malou, to uz me fakt vytocilo
, ale ok. Uklidnila sem se a rekla, ze priste nemocnyho cloveka vykaze.
Co se vcera nestane. jeho mati byla hodne nemocna od min. tydne, tak k male nechodila, vcera meli dojit s tatkem a jejich prateli na navstevu a prej je uz zdrava. Tak rikam ok, sice to uz bylo ve 21.00 a ja jsem byla uz extra unavena, ale aspon uvidim dalsi tvare nez ty 3 co obvykle. Mala byla po sprse s chlapem a tchyne se hrnula k male, ze je fakt zdrava, rikam ok, tak ji namazala, pochovala a dala ji pusu, chtela ji nakrmit, ale to jsem odmitla. Tak krmim malou a ze spodu slysim, jak mati od chlapa chrchle div si plice nevyflusne. Tak sem byla nastvana, sejdu dolu a septem rikam at ji neco rekne, prej uz ji rikal. Jde krajet syr ( ostrym nozem cihlu syra-inteligence) a sekne se s nim az do kosti ( vcera mi rikal, at si davam bacha, ze jsou fakt ostry), temer omdliva, i kdyz to prej skoro neboli, tak jeli ( jeho otec a jeho kamarad) na pohotovost ( na siti to fakt nebylo).
Ted trnu, kdy bude mala nemocna…takovej kasel bych neprala ani uhlavnimu nepriteli ve 2. svetove. Jsem mozna precitlivela, ale jsem na ni temer celej den sama, v dire, kde ani slepice nemaji, pac by se sem uz nevesly, obchod kdesi v dali a bez auta.
No nenas..tvalo by vas to? Potrebovala jsem si postezovat. Nemam totiz komu ( chlap je v praci, opet).
PS: omlouvam se za diakritiku, nemam ceskou klavesnici.
naštvalo. jasně že naštvalo. nesnáším tuhle bezohlednost druhých
že ty budeš ta, kdo bude lítat kolem nemocnýho dítěte nikoho nezajímá ![]()
Nevím, zda je lepší být svobodná, ale chápu, že jsi vytočená! Tvůj muž by měl dítě chránit před nemocemi, zvlášť tak maličké! Nechápu
. Návštěvy si ho užijí až až a je to fakt velmi nesolidní vodit za dítětem nemocné děti a tchyně teda taky nemá rozum! Je to na vážný pohovor s mužem, aby se to již nikdy neopakovalo - teď musíš své dítě chránit Ty, když to muž neudělá! Jsem z toho docela vytočená. Přeji Ti, aby to Luna ustála a zůstala zdravá
. Pak dej vědět (pokud budeš chtít), jak to dopadlo. ![]()
Šája píše:
naštvalo. jasně že naštvalo. nesnáším tuhle bezohlednost druhých![]()
![]()
že ty budeš ta, kdo bude lítat kolem nemocnýho dítěte nikoho nezajímá
Uplne presne tohle jsem mu rekla. a on mi na to rekne, jojojo, ja vim
.
On si to neuvedomuje, co je to mit nemocny dite
. Jestli bude mala nemocna, bude se o ni starat on, bez ohledu na to, ze chodi do prace. Nezajem ![]()
Afrodité píše:
Nevím, zda je lepší být svobodná, ale chápu, že jsi vytočená! Tvůj muž by měl dítě chránit před nemocemi, zvlášť tak maličké! Nechápu. Návštěvy si ho užijí až až a je to fakt velmi nesolidní vodit za dítětem nemocné děti a tchyně teda taky nemá rozum! Je to na vážný pohovor s mužem, aby se to již nikdy neopakovalo - teď musíš své dítě chránit Ty, když to muž neudělá! Jsem z toho docela vytočená. Přeji Ti, aby to Luna ustála a zůstala zdravá
. Pak dej vědět (pokud budeš chtít), jak to dopadlo.
Ja s nim o tom rec mela. Jenze on je ten typ, ze se chce zavdecit vsem a chce byt strasne hodnej na vsechny, bez ohledu na cokoli. Uz me to fakt stve. To je porad neco a kdyz mu to reknu, tak odpovi, ze ji to rikal, tak co chces? Palici po hlave asi ![]()
Weru píše:Šája píše:Uplne presne tohle jsem mu rekla. a on mi na to rekne, jojojo, ja vim
naštvalo. jasně že naštvalo. nesnáším tuhle bezohlednost druhých![]()
![]()
že ty budeš ta, kdo bude lítat kolem nemocnýho dítěte nikoho nezajímá
.
On si to neuvedomuje, co je to mit nemocny dite. Jestli bude mala nemocna, bude se o ni starat on, bez ohledu na to, ze chodi do prace. Nezajem
Možná nejde jen o to, kdo se bude o případně nemocnou holčičku starat, ale hlavně o to, že si už v pár týdnech projde nemocí, léčbou, možná antibiotiky, možná se jí i zpomalí dočasně vývoj, nabírání na hmotnosti atd. Hrůza. Úplně se klepu vzteky.
Držím malé palce! ![]()
No tak to je jasne, to me desi. Vidim ji uz v nemocnici
.
Mysela jsem to tak, aby si pak uvedomil co to je, kdyz je detatko nemocne.
Weru, věru taky si často říkám, jak báječně by se mi žilo bez chlapa, ale pak si řeknu, že sice bych si poradila, ale zas tak báječné by to nebylo, hlavně ne pro děti
Ale úplně tě chápu, jenomže co s tím, to nevím. Tak to vypadá, že ten tvůj je (tak jak i můj) ještě z těch lepších modelů a přesto nás dennodenně vytáčí ![]()
Slalomacka píše:
Weru, věru taky si často říkám, jak báječně by se mi žilo bez chlapa, ale pak si řeknu, že sice bych si poradila, ale zas tak báječné by to nebylo, hlavně ne pro dětiAle úplně tě chápu, jenomže co s tím, to nevím. Tak to vypadá, že ten tvůj je (tak jak i můj) ještě z těch lepších modelů a přesto nás dennodenně vytáčí
Ja praveze sama s ditetem byla a bylo mi bajecne…do urcite doby
.
Uz jsem chtela fakt odejit ( je tam toho vic, tohle je uz posledni kapka).
Mas pravdu neni to hajzl v pravem slova smyslu, je to hajzl v dobrem slova smyslu. ![]()
nemam rada bezohledny lidi, jen proto, ze se chce zavdecit vsem. To preci nikdy nejde a nikdy fungovat nebude.
Tak treba, kdyz se chtel zavdecit byvale a vozil ji papiry od auta ( vzdycky si neco vymyslela, aby se mohla sejit) nez aby si dosla sama. Tak sem se nastvala a jela jednou s nim a uz to devce hned preslo se schazet a zapominat papiry.
Slalomacka píše:
Jinak moc držím palce, ať maličká nic nechytla a nechytne!
Dekuji ![]()
Ty jo to je něco pro mně.
Nemocné dítě je opruz sám o sobě a nemocné dítě k tomu ještě takhle malé je opruz na druhou.
Já už jsem tak oráchlá, že když se k nám hrne návštěva tak se jich předem ptám jestli jsou zdravý. Pokud ne, neexistuje, že by překročili práh a je mi celkem jedno, jestli se můj milý chce zavděčit všem. Pokud zjistím, že kecali a třeba mají rýmu, nevybíravým způsobem je pakuji z bytu ven.
Jsem to já kdo musí doma sedět a odsávat nudle, ne oni, takže mně dobré vychování v tomto směru už přešlo.
Přeju ať je malá zdravá.. ![]()
Ja uz to asi taky zavedu. Jenze ona nemocne nijak nevypadala, mluvila sice pres nos, ale pak co dole predvadela
. Rekla jsem si, ze uz je stejne pozde, kdyz na ni dejchla
.
Priste uz se fakt srat nebudu. Mame tam jit v nedeli, rekla jsem, ze tam nepujdu.
peggy.sl píše:
Ty jo to je něco pro mně.Nemocné dítě je opruz sám o sobě a nemocné dítě k tomu ještě takhle malé je opruz na druhou.
Já už jsem tak oráchlá, že když se k nám hrne návštěva tak se jich předem ptám jestli jsou zdravý. Pokud ne, neexistuje, že by překročili práh a je mi celkem jedno, jestli se můj milý chce zavděčit všem. Pokud zjistím, že kecali a třeba mají rýmu, nevybíravým způsobem je pakuji z bytu ven.
Jsem to já kdo musí doma sedět a odsávat nudle, ne oni, takže mně dobré vychování v tomto směru už přešlo.Přeju ať je malá zdravá..
A nebo si pozvu tebe ![]()
Weru píše:peggy.sl píše:A nebo si pozvu tebe
Ty jo to je něco pro mně.Nemocné dítě je opruz sám o sobě a nemocné dítě k tomu ještě takhle malé je opruz na druhou.
Jsem to já kdo musí doma sedět a odsávat nudle, ne oni, takže mně dobré vychování v tomto směru už přešlo.Přeju ať je malá zdravá..
Já všeobecně nemám ráda návštěvy. Raději se scházím na neutrální půdě.
A návštěvy příbuzných mně dostávají do kolen pravidelně. Ale myslím, že pochopili, že nemá cenu se k nám nějak cpát a stejně tak zvát nás k nim.
Úplně se děsím vánoc, má přijet jedna ze tří tchýní, takže se psychicky připravuji už teď… ![]()