Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je to nejlepší táta, starostlivej a milující partner…
Evidentně
![]()
Ajaj tak u něho jsou automaty jisté. Tak to hodně sil přeji…
Měla jsem takového přítele nakonec mi lhal a kradl peníze, nemohla jsem dát víc než 200,– byl schopný utratit celou výplatu za jeden den. Rozešli jsme se neměla jsem na to nervy ještě, že jsme neměli děti
.Promiň, ale jako milující partner a dobrý otec mi moc nepřipadá, když není zodpovědný ![]()
Nezijes s mym ex?
pokud mas na to nervy… ja nemela a dobre jsem udelala.. to chces mit jako ted do konce zivota nervy a nejistotu kde zas vyrobi nejaky dluh??? skladam klobouk pred tvoji trpelivosti a laskou k nemu…
![]()
@1.zizi píše:
Mate tolik penez a nedokazete poplatit dluhy?
Splátky 12 tis., pojistky a spoření 5 tis., bydlení 10 tis., fungování při podnikání 20 tis..
Moje mateřská jde na jídlo. a potřeby našeho synka. čtvrtletní premie jdou vždycky na havarijko, daně a opravy auta. takže šetřit moc nejde.
Čím víc chce člověk vydělávat, tím větší má náklady…
Tak at ti da plnou moc, ze za nej muzes obehavat i urady atd.
…
Pokud je ochotný, tak ať k tomu psychologovi jde, za zkoušku nic nedáte. Aspoň, že si to uvědomuje… Přeju pevný nervy ![]()
No…buď vykopnout, ať si jde ke dnu, když se ve svém věku o sebe neumí postarat…nebo za něj vzít VEŠKEROU ZODPOVĚDNOST…tedy vše vyřídit, zařídit, zaplatit…všechny poplatky na TVÉ jméno…jemu vyplácej kapesné k jeho potřebě žití…pokud sám ví, že vše utratí za blbosti, tak s tím asi bude souhlasit a možná se mu i uleví…na tu zdravotku ho budeš muset dotáhnout, než nastoupí exekuce…a pak holt cvakat a cvakat…
A napadlo te nekdy, ze by se ti treba neco stalo a tvuj synek by zustal pouze s tatou? uf ja kdybych se rozhodla… co bych se nerozhodla po zkusenostech zit s takot nezodpovednym clovekem, tak bych mu dala obrazne nuz na krk.. bud to vse bude fungovat jak ma, nebo o vas prijde… nekompromisne! tohle neni sranda jsou to vazne problemy do kterych muze lehce dostat tebe i maleho…
Asi ti můj názor už teď nepomůže, ale já bych se na něj vykašlala už při zjištění prvních dluhů z nedbalosti a hlouposti. Rozhodně bych ho nahoru netahala a nic mu nepůjčovala a za nic neručila.
@Anonymní píše:
Splátky 12 tis., pojistky a spoření 5 tis., bydlení 10 tis., fungování při podnikání 20 tis..Moje mateřská jde na jídlo. a potřeby našeho synka. čtvrtletní premie jdou vždycky na havarijko, daně a opravy auta. takže šetřit moc nejde.
Čím víc chce člověk vydělávat, tím větší má náklady…
co to je za podnikání proboha?
jako je logické, že čím víc chce člověk vydělávat tím větší má náklady, ale tak má větší výdělky ne? ![]()
Jinak podle prvního příspěvku bych to nijak tragicky neviděla, někde hlídá kasu ženská, někde chlap. U vás ji hlídáš ty. Kolik chlapů má doma neschopné pipinky, které nejsou schopné samy ani dojít na nákup? mraky
no tak u vás jsi ten šéf ty, pokud ti to vyhovuje tak proč ne ![]()
Holt budeš muset tu zdravotní a sociální vyřídit ty. Pokud je to tzv. „pan podnikatel“ to je podnikatel, který sice podniká ale jeho náklady jsou vyšší než výdělky tak nezbývá nic jiného než ho zaměstnat někde v Kolbence jako normálního zaměstnance.
Ne, to by na mě nebylo dělat někomu drába, určovat mu limit na den a fackovat ho jako malého haranta. ale proti gustu…
Ahoj holky…potřebuji poradit co s partnerem…Jsme spolu 4 roky, máme 1,5 ročního synka. Od začátku osudová pravá láska, oboustranně, kdo to nezažil neuvěří
Začínal se mnou od nuly. Přišel s jednou taškou, bez vzdělání, peněz, řidičáku a pořádné práce a utíkajíc před dluhy z mládí. Já studovaná, dobře placená. Pomáhala jsem mu dostat se nahoru. Je velice schopný obchodník, nebyl to problém. Je velice pozitivní, empatický, učenlivý. Kam se dostal, všude hned vynikal a brzo se vyšvihl jak pozičně, tak platově. Maminka mu pomohla část dluhů ( z MHD dluhy za neuvěřutelných 200 tis)zaplatit z dědictví po otci. Bohužel, cestou vzůru bylo třeba mít peníze na fungování a jídlo a na sociálku a zdrávku nezbývalo… Takže tam se dluhy kupí už 3 roky…Jelikož se škraloupem v registru nikdo na podnikání nepůjčí, jako partneři jsem všechny úvěry psali na mně. Momentálně dlužím tedy já cca 500 tis. splátky za 12 tis. měsíčně.
V práci je z něj momentálně celkem extraliga a vydělává fixně 46tis. a na prémiích až 25 tis. Peníze mám pod správou jedině já, protože oba víme proč.
Dokáže vydělat balík, ale neumí s nimi hospodařit. Takže na můj bankovní účet vše a starám se o poplatky.
Jsou ale věci, které za něj nemohu vyřídit a to je ten problém. On má problém. Nedokáže se dokopat k vyřízení jakékoliv důležité věci. Je to snad nějaká psychická porucha či co?
Třeba techničák od prodaného auta posílá novému majiteli už 14 dní, každý den se ho na to ptám. Každý měsíc z něj tahám fakturu za telefon. Platíme samozřejmě se zpožděním, protože jedinou věc, kterou má na starost, si neohlídá! Rok ho posílám na zdravotku, kvůli splátkáči na dlužném pojištění. Odkládá a vymlouvá se na práci. V tu chvíli má vždycky pádný argument, proč to nešlo zařídit. Pracuje 10-12 hodin děnně, ale lítá po městě.
Nemohu mu dát do ruky víc peněz než opravdu ten den využije. Vždycky je utratí. To je buď extra drahá flaška whiskey, nebo něco do auta. I když ho varuji, že víc je přes limit.
Chápu, že si připadá omezovaný, ale sám uznává, že ho musím hlídat. Když mu člověk prodlouží řetěz, vždycky to dopadne špatně. Když ho člověk drží zkrátka, cítí se spoutaný a má nutkání si třeba i vymýšlet.
Došlo to tak daleko, že v opilosti zkusil automaty - vyhrál hned na poprvé, což bylo špatně… Od té doby to ze zvědavosti párkrát zkusil a prasklo to až teď. Z účtu zmizelo za týdne navíc 5 tisíc. Lhal, že je půjčil kamarádovi. Já ho mám, ale tak přečtenýho, že to rychle vzdal a raději šel s pravdou ven.
No, přiznám se, že jsem pomýšlela, kde má tu tašku, se kterou přišel. Ale dala jsem mu pár facek a byl u toho i náš synek…

Je to nejlepší táta, starostlivej a milující partner, ale tak nespolehlivej!!!
CO si o tom myslíte? Jak by jste reagovyli vy? Nepomohl by mu psycholog? Rána do hlavy to evidentně nespraví