Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky..
Tak s přítelem žijeme už 3 a půl roku společně, máme roční dcerku, která má příjmení po něm.. Jsme oba rozvedení a i když jsem se zaříkávala při rozvodu, že se už nevdám, opak je však pravdou.. s přítelem si moc rozumíme, oba chceme ještě děti.. ovšem on se brát nechce… mě to docela vadí, že se mé dítě jmenuje jinak než já. rekonstruujeme společně bydlení, veškeré své finance naspořené, výplatu, zlato v hodnotě 100tisíc a ještě jsem si udělala i dluh 60 tisíc, takže opravdu SPOLEČNĚ. Minulý měsíc polovinu domu přítelova mamka napsala na něj. Tak nevím jestli se nebojí o majetek?? napsala mu ho až ted a já si ho chci vzít už 3 roky.. jiný důvod mě nenapadá, on není schopen mi říct proč nechce, pořád mi říká jen „potom, ted se na to necítím apod..“ tak by mě zajímalo co je lepší, překousnout to a jen společně prostě žít, nebo na svatbě trvat?
Neoškubala ho ex? Má asi strach. Můj přítel nikdy nebyl ženatej a vypadá to, že se tomu bude navždy vyhýbat. Má z toho strach. Prej se všichni všude jen rozváděj a on nechce pokazit náš vztah. Jsme spolu přes čtyři roky a čekáme mimčo.
To se pleteš - nejste manželé, takže nic společně. Pokud je vše včetně naspořených peněz, zlata… napsané na něj, v případě, že se rozejdete budeš opravdu těžko prokazovat, že něco z toho je tvoje. Automaticky na to nárok (oproti manželce) nemáš
Můj přítel mě nechce zklamat, tak zase říká větu ať se nechám překvapit.. No ale jelikož ho znám a vim že se ženit nechce, tak mě žádný překvapení nečeká
Na a to máme také dítě a společné bydlení. Taky mě mrzí že nemám stejné jméno jak dítě a přítel, ale nenadělám nic..
Já se vdávat nechci, takže tohle neřeším a pokud ti jde o stejné přijmení, není problém se nechat za 1000 Kč přejmenovat. Do důvodů napsat, že se chceš jmenovat stejně jako dítě. Kamarádky to tak dělají a jsou spokojení všichni. Jinak bych na chlapa netlačila, taky by se mohl naštvat a opravdu s ním nehneš. Nech to být, třeba se časem rozhoupe.
Btw. holky, když vám vadí, že nemáte stejné příjmení jako dítě, proč nenecháte po porodu dítěti jméno po vás? Pokud bych nebyla vdaná, nikdy bych dítěti příjmení po otcovi nedala
@Alises ne ne vůbec, má s ni holčičku a ani nezažádala o alimenty..
@ynax
souhlas. Já mu taky řekla, že pokud si mě nevezme, tak se dítě bude jmenovat jako já.
Mas na nieco papier, ze si dala do byvania svoje prostriedky? Ak ho aj osklbala byvala, v pripade rozchodu zase osklbe on Teba. Ale tak moze Ta hriat, ze az vsetko neprehajdaka, tak dcera bude jedneho dna aspon dedit.
@Eleanora1988 Hm to je zvláštní. Kdyby ho oškubala, tak bych se vůbec nedivila kvůli strachu, ale takhle.
@ynax No jo a já tak blbá mu všechno dala pěkně, zato nenosím tak uděláme v celém domě okna at to máme hezký.. já neuvažuju o tom že by jsme se rozešli já ho miluju, ale co se tohoto týče asi jsem o vše vlastně přišla a jen si udělala dluh
@ynax píše:
Btw. holky, když vám vadí, že nemáte stejné příjmení jako dítě, proč nenecháte po porodu dítěti jméno po vás? Pokud bych nebyla vdaná, nikdy bych dítěti příjmení po otcovi nedala
tak nějak, tohle taky nechápu. Plus nechápu pořizovat si děti s někým kdo si mě nechce vzít, když já po tom toužím. To je jako když si pořídím dítě s feťákem a doufám že se změní a přestane po narození dítěte ![]()
@mejdylko píše:
Já se vdávat nechci, takže tohle neřeším a pokud ti jde o stejné přijmení, není problém se nechat za 1000 Kč přejmenovat. Do důvodů napsat, že se chceš jmenovat stejně jako dítě. Kamarádky to tak dělají a jsou spokojení všichni. Jinak bych na chlapa netlačila, taky by se mohl naštvat a opravdu s ním nehneš. Nech to být, třeba se časem rozhoupe.
@mejdylko píše:
tak to je super to jsem nevěděla že to jde
Kdyz je rozvedenj tak se mu vuubec nedivim, asi vi, ze svatba je jen maskarada, ktera nic neznamena a nic nezaruci. Jen zavazky a komplikace pri rozchodu…
On ti nedokazal rozumne vysvetlit proc nechce svatbu a tys mu jako dokazala rozumne vysvetlit proc svatbu chces? Asi ne co, mozna si to teda jen myslis… ![]()
Hlavne si davej pozor na ta prachy co davas do domu a mej to na papire…
Tak já čekám už 10 let. Dcera má taky jeho příjmení. Nedávno jsme měli pohřeb a někteří příbuzní řešíli, jestli patřím do rodiny nebo ne. Jestli mám na pohřbu sedět u přítele s pozůstalými nebo mám jít dozadu k ostatním… To zamrzí po 10 letech. Podle přítele je to prkotina, no tak bych si sedla dozadu, vždyť o nic nejde…