Manželství, či partnerství??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9719
28.1.14 16:41

Tak postřeh z druhé strany, jsem rozvedená 7 let a mám přítele už pět let a ten se taky ženit nechce. Důvody jsou, že každé druhé manželství se rozpadne a po svatbě se dost věcí změní a to můžu potvrdit jsem rozvedená. Máme hypotéku, je napsaná na mě :mrgreen: přispívá mi polovinu na vše a já jsem za to sepsala závěť, že kdyby se mi něco stalo tak připadne byt jemu. Upřímně bych se klidně vdala ještě jednou, ale respektuji jeho přání se neženit, protože kdyby se ženit chtěl vzal by si mě…prý :lol: Právě jsme se rozhodli, že založíme rodinu a myslím, že mi nebude vadit, když bude mít dítě (doufám, že syn :) ) jméno jiné než já. Na co manželství, když se dají různé věci ošetřit jinak :nevim: a když tě chlap miluje a stará se dobře i o dítě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
28.1.14 16:42
@Bábi Zlopočasná píše:
Ked mojmu ujovi zistili rakovinu tak odmietol aj septik postavit… ze prilis zavazok pre nas, ked s nim uz amen :roll: A to bol do roka vylieceny, my mame tuhy korienok :mrgreen:
Ono vzdy ked sa clovek stretne s vlastnou smrtelnostou, tak sa mu v hlave prehodia kolieska. Nemusi to byt len v zlom zmysle, ale proste nikdy nevies ako to zacne srotit.
Co zase neznamena ze prave toto je jeho dovod.
Na druhu stranu, mozes sa s nim na zaklade toho bavit o zabezpeceni vasej dcery do buducnosti, teraz ste videli ze stat sa moze cokolvek.

Takto mě to vůbec nenapadlo.. děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.14 16:45
@Roobin píše:
já bych zas jeho odpovědi rozuměla: ježiš někdo umřel a Ty řešíš, kde budeš sedět…

To nebolo „kde budes sediet“. To bolo „budes s rodinou, alebo s cudzimi“? Bola vykazana medzi cudzich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
28.1.14 16:46
@K-Black píše: že jsi sem vůbec něco psala, teď budeš vidět podraz za každým rohem :zed: hoď se do klidu, do teď si byla v rámci možností spokojená, tak se nenech nahlodat tady :roll:

to prece neni zadne nahlodavani…a zvlast, jestli on je nejak nemocny…dala do spolecneho bydleni nemale penize a jestli se mu nedejboze neco stane, tak nebude mit na nic narok…a jestli jsem to spravne pochopila, tak bydli v baraku, ktery patri jeho rodicum a oni na nej napsali pulku baraku ted?…je to cele sobecke od nich…chlap se dokaze o sebe postarat, ale co zenska s malym ditetem?…prvni vec, kterou chlap udelal, kdyz se mala narodila byla ta, ze si zaridil pojistku s velmi vysokym plnenim, kdyby se mu neco stalo, abychom byly zaopatrene a to manzele jeste nejsme…

• Citovat
  • Upravit
4838
28.1.14 16:48
@1.zizi píše:
to prece neni zadne nahlodavani…a zvlast, jestli on je nejak nemocny…dala do spolecneho bydleni nemale penize a jestli se mu nedejboze neco stane, tak nebude mit na nic narok…a jestli jsem to spravne pochopila, tak bydli v baraku, ktery patri jeho rodicum a oni na nej napsali pulku baraku ted?…je to cele sobecke od nich…chlap se dokaze o sebe postarat, ale co zenska s malym ditetem?…prvni vec, kterou chlap udelal, kdyz se mala narodila byla ta, ze si zaridil pojistku s velmi vysokym plnenim, kdyby se mu neco stalo, abychom byly zaopatrene a to manzele jeste nejsme…

to zas tak uplne nesedi… kdyby se neco stalo, tak vse deti dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.1.14 16:48
@Eleanora1988 píše:
@Alises asi máš pravdu.. změním si příjmení a nechám to být.. nebo mu to řeknu že si ho změním kvůli dceři a počkám na jeho reakci.. když jsem mu řekla že bych ji chtěla přejmenovat na moje at se jmenujeme stejně řekl mi že jedině přes jeho mrtvolu

příjmení neřeš, to fakt není důležitý, důležitý je, jestli vám to klape. Ale ty majetkový věci bych si trochu pořešila, na takový to „on by se se mnou při rozchodu vyrovnal, já ho znám“ se nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
28.1.14 16:50
@nadus píše:
to zas tak uplne nesedi… kdyby se neco stalo, tak vse deti dite…

jo, ale nevime, jestli nema on z predchoziho mazelstvi zadne deti…jde mi spise o to, ze ona do baraku vrazila urcity obnos(navysila tim cenu nemovistosti) a barak je pritom jeho rodicu(ted uz pulka jeho) :roll:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
28.1.14 16:50
@1.zizi píše:

no a ty myslíš, že ona teď zasedne k chlapovi a spustí „Víš Franto, holky na emimi říkaly…“ a Franta vyskočí a všechno přepíše, bude svatba a já nevím co ještě. Prd bude, prostě on to má nějak nastavený a nebude skákat tak jak ona píská, to jsou věci které se mají řešit společně a hned, než se děcko narodí. Já vím jak to myslíš, ale takhle to nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
28.1.14 16:54
@K-Black píše:
no a ty myslíš, že ona teď zasedne k chlapovi a spustí „Víš Franto, holky na emimi říkaly…“ a Franta vyskočí a všechno přepíše, bude svatba a já nevím co ještě. Prd bude, prostě on to má nějak nastavený a nebude skákat tak jak ona píská, to jsou věci které se mají řešit společně a hned, než se děcko narodí. Já vím jak to myslíš, ale takhle to nefunguje.

ja vim, ze ne, ale ten majetek bych chtela mit poreseny a nejak v klidu si s nim o tom promluvila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4476
28.1.14 16:55
@Bábi Zlopočasná píše:
@Eleanora1988 nebude to tou rakovinou? Ze nad sebou uz urobil amen a nechce Ta do takej situacie viazat?

No myslim, ze uz ji do toho vtahnul dostatecne… Jako nerict ji takovou vec… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
28.1.14 16:59

@Eleanora1988 oni obecně se chlapi moc do ženění nehrnou. Napočítala bych na prstech jedné ruky, kolik jich šlo do svazku že svého popudu. Můj mi taky roky říkal - jednou si Tě určitě vezmu :roll: Když jsem chtěla vědět, proč až jednou, tak mi to nedokázal vysvětlit. Po svatbě říkal, že se bál právě ztráty svobody a toho, že se náš vztah změní. A jako změnil se, naštěstí k lepšímu :D Jestli Ti jde jen o jméno, tak ho změn. Ale jak píšou holky, pořešila bych i ty finanční záležitosti. Nikdy nevíš, co život přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
28.1.14 17:15

Problém se zmenou jména je, že dostaneš novy RL a tve původní jako kdyby nikdy neexistovalo. Opravte mě, pokud se pletu. Takze to neni jen o tisícovce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
28.1.14 17:20

Já bych asi využila vhodné příležitosti a zeptala se proč. Říct mu, že mu jeho důvody nebudeš rozmlouvat ani zesměšňovat. Prostě jen chceš pochopit. Možná tě překvapí, co ho k tomu vede.

Pak bych mu (právě na základě zkušenosti s nemocí a s tím, že člověk neví dne ani hodiny) řekla, že byste měli nějakým způsobem vyřešit zabezpečení tebe i dítěte, případně jeho a dítěte, kdyby se jednomu z vás něco stalo, že tedy svatba to zaručuje tak nějak automaticky (vdovský důchod, dědění), a jak to tedy vyřešit bez svatby, pokud ji opravdu nechce.

Tohle jsou takové základní existenční záležitosti, které byste měli mít pořešené. Já s partnerem to tak máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.1.14 17:32
@hanika píše:
Problém se zmenou jména je, že dostaneš novy RL a tve původní jako kdyby nikdy neexistovalo. Opravte mě, pokud se pletu. Takze to neni jen o tisícovce…

a to vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.1.14 18:02
@Anonymní píše:
Tak já čekám už 10 let. Dcera má taky jeho příjmení. Nedávno jsme měli pohřeb a někteří příbuzní řešíli, jestli patřím do rodiny nebo ne. Jestli mám na pohřbu sedět u přítele s pozůstalými nebo mám jít dozadu k ostatním… To zamrzí po 10 letech. Podle přítele je to prkotina, no tak bych si sedla dozadu, vždyť o nic nejde…

To není prkotina, to je neskutečně smutné a trapné. zvlášť, jestli se tě partner nezastal. Musím říct, že by mě to urazilo a podle toho bych také dál jednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí