Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, jak tu tak pročítám diskuze, ve kterých píšete kolik měří Vaše dětičky v roce, tak nevím jestli nejsme prckové
Měli jsme 72,5cm a 9740g. Po nás tam byla chlapeček na kontrolu v 8 měsících a měl úplně stejně jako Míša. Já měřím 163cm a celá naše rodina jsme prckové. A přítel má 190cm, jeho brácha 204cm (!!!), máma je vysoká a táta malej… Bojím se, aby z něj nevyrostl nějakej prcek
Ale je pravda, že přítele brácha byl do 15 let nejmenší ve třídě a nakonec má těch neuvěřitelných 204cm. Tak se to třeba spraví. Co Vy na to?
Martina
A kolik jste měli při narození? Náš malej měl v roce 79cm a 9,8kg (při narození 3,6kg a 51cm)
Moje sestra měla v roce asi 74cm,ale při narzení zas jen 45cm.Od kamarádky holčička taky v roce něco málo přes 70…
Karambolko,
malá měla při narození 48cm a 2,85kg a to se narodila v termínu. V roce měřila 74cm a vážila 8,80kg. Tak, kdo je prcek? Teď je jí 2,5roku a během posledních pár měsíců se vytáhla - dokonce téměř dohnala svou o 9 měsíců starší sestřenku.
Vůbec bych si s tímhle nedělala starosti, však tvůj drobeček to jistě dožene.
Petra
Ahoj!
Můj syn měl v roce 73 cm a 9,46 kg, takže žádný obřík. Nějak mě to ani neznepokojovalo. My jsme taky menšího vzrůstu.
Při narození měl 53 cm a 4,58 kg.
I když je menší, může to dohnat!
My jsme měli při narození 51 cm a 3,5 kg a teď na 10m 75cm a 9,5 kg
Lenka
![]()
Moje starší holčička měla v roce 72cm (váhu si nepamatuju),a ta mladší má ve 4 měsících 69cm.....myslela jsem,že mi vypadnou oči…
a to byly při porodu téměř stejné…Anča 49cm/3250g,Jůla 49cm/3300g,obě rozené v 38tt
Každé dítě je jiné,nedá se porovnávat…vážně
![]()
Neboj, Max měl v roce 75cm a 9,5kg, porodní 10dní po termínu 51cm a 3750g, no a 8měs měl 8,3kg. neboj Mia
Ahoj,
moje zlato mělo v 8 měsících 7800g, porodní 2900g. Naopak měří 72cm, ale to je relativní, jak se kdy natáhne, že jo ![]()
Já bych to nijak neřešila, kdyby bylo něco v nepořádku, tak se doktor ozve. Jinak kluci jsou opožděnější, vzpomeňte si na základku. Tam byli kluci prcci, a pak se dost vytáhli.
Moje dcera se narodila s 3350g a 50cm a v roce měla 79cm 10420g. Drží se tak nějak nad průměrem, ale to se ukáže, až bude starší, jak to bude s její výškou.
Karambolka syn meral v roku asi to, co tvoj a vazil 8,5kg!
Keby si ho videla, tak povies, ze ma minimalne 11kg ![]()
Vobec nevyzera chudo, skor je mensi, ako rovesnici, ale aspon nevlacim 12kg ![]()
Ja sa utesujem, ze deti dorastu do vahy, aby ich maminka zvladla uniest
.
Ja uz mam teraz co robit. ![]()
V 2 rokoch som mala 80cm a 10kg, takze ma byt prcek po kom.
Dnes mam 164cm a asi 65kg, takze som celkom narastla ![]()
Maly do roka, nemal nic sladene, mali sme aj HA stravu, takze mliecne kasicky sladke a piskotiky basti az od roka a ejha, zrazu pribral za 4m kilo! co teda v okoli sme skor rarita.
Tak uz zacinam uvazovat, ci ho naopak neprepchavam ![]()
Do vysky sa tiez vytiahol, typujem, ze uz ma urcite cez 75cm.
Tiez mam strach, ze bude maly, ale moc s tym nenarobime
Genetika je genetika. Ty mas aspon sancu, ze ti vyrastie, ked mas vysokeho muza. Ten moj ma 175 (ale chlap je to poriadny, vyzera daleko vasci)
takze ja moc ani nedufam. Ked bude mat aspon tych 175 a tatkovu postavu, tak budem rada ![]()
Ashley prcek mal skoro tolko isto ako tvoj!! 3,66gr a 51cm ![]()
Hlavne, ze su deticky zdravucke!!!
Ahojky Karambolko.
Tak náš Honzík nebude mít v roce ani tolik co má Míša. Dneska jsme byli na osmiměsíční kontrole a Honzík váží 8.30kg a měří 69 cm. Takže si nedělej hlavu
I když já si jí trochu dělám, ale on nemá bejt po kom velikej. Já mám 168 cm a tatík 160 cm ![]()
Jo a při narození měl 50 cm a 3.20kg
Papa, Kuřátko a Honzík (10 mesíců)
Holky díky moc za uklidnění
Nebudu si z toho dělat hlavu a uvidím, třeba jednou přeroste i tátu ![]()
Martina