Já sám

414
27.2.06 21:27

Já sám

Ahoj, jsem už úplně na prášky z Jiříčkova Já sám. Nevím, jestli tím projde každé dítě (ale z okolí mám pocit, že v takové míře, jako u nás, rozhodně ne). Spojení období vzdoru a nutnosti vše dělat sám u nás znamená 250× za den záchvat vzteku. Rve mi z rukou ráno pyžamo, když rozsvítím, zhasne a rozsvítí sám, když ho obleču, svleče se a oblíká sám, splachuje sám, trhá mi z rukou boty, bačkůrky, ovladače, když vařím, stojí na stolku za mnou a trhá mi z rukou nůž, cibuli, vařečku, hrnce, jídlo, snaží se vše umývat ve dřezu, když mu otevřu dveře u auta, tak je s řevem zabouchne a otevře si je sám, SÁM vleze do auta a SÁM za sebou zavře. Škube mi z rukou klíče, protože musí otvírat sám. Běda když mu šáhnu na čepici nebo chci sundat boty od sněhu - okamžitě leží na zemi s řevem a skandováním já sám. Nejhorší když spěcháme - je mu jedno, že spoustu věcí neumí, prostě je bude dělat sám. Když jde kakat, tak si SÁM za sebou zavře dveře, a pak si sám utírá zadek (od hovínek půl wc) a sám se snaží štětkou čistit mísu… Jooo taky mi rve z ruky sprchový gel s sám se myje. Je to úplně šílený, samozřejmě že se snažím nechat ho dělat samotného věci, které umí nebo které jsou vhodné, aby dělal. Ale 90% toho, co chce sám dělat, prostě neumí nebo nesmí a potom se okamžitě válí po zemi. Za jedno vaření oběda je to tak 20×… a pak mi ještě rve lžíci, že bude jíst sám (všude lítá jídlo) a pak se s ní vrtá v jídle a nejí, ale běda jak se jí dotknu… Máte to někdo taky tak? Díky že jsem se mohla aspoň vypovídat :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2580
27.2.06 21:40

Ahoj Aprilmouse,

:D :D :D :D :D

promiň, ale já jsem se u tvýho dotazu šíleně nasmála. Napsala si to moc hezky a vtipně :)
Ale poradit ti nedokážu, nás takový scénky teprve čekají. Každopádně přeju pevný nervy a ať tohle období brzy přejde!
Papa
 Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
27.2.06 21:47

Ahoj Aprilmouse,

promiň, ale já jsem se taky dost nasmála, živě si to představuji :D .
My měli něco podobného, ikdyž opravdu ne v takové míře, syn chtěl hodně mýt nádobí (teď ho to nějak přešlo :roll: ), ale domluvili jsme se, že něco on a něco já, a šlo to.
Druhý synek je taky svéhlavička a taky všechno musí dělat sám, no ale vždycky se nějak domluvíme :) .

Přeju Ti, ať to ve zdraví přežiješ :D a Jiříčka ať to brzy přejde!!!
 Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.2.06 21:50

Jen se holky smějte, ale ono je to fakt psycho :)) Možná kdybych byla na obě ruce ochrnutá a on byl o 10 let starší, tak by se to nechalo použít :) BTW nedávno sám nakrmil u známých rybičky v akvárku tak, že všechny umřely. A pak viděl, jak maminka krájí vajíčka a sám si nenáápadně došel pro kráječ a při krájení hopíka z něj vylítaly všechny drátky. A taky jsme nedávno zavedli krátký sestřih, poté co si sám moc pěkně zastřihl ofinku :)) Už se mě pokusil i vystrnadit od volantu, že bude „Jíša šídit ám, zavži dveži maminko“ :)) ale to mu fakt nevyšlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
27.2.06 22:02

Ty bláho, docela se tu řežu smíchy :lol: :lol: :lol: :lol: , promiň, já vím, že Ti to moc vtipný nepřijde, ale … :lol: :lol: :lol: .
Máš holt šikovnýho a snaživýho kluka, buď ráda a pěstuj to v něm, bude se Ti to za pár let hodit :wink: :D .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
27.2.06 22:04

Tomajs taky dělá všechno „šám“ a jak se tak dívám, asi to bude trvat ještě pěkně dlouho :twisted: Dík za uklidnění :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.2.06 22:05

Jako já nevím, má smysl tu ještě mluvit o tom, jak se za mými zády svléká do naha a stojí na parapetu a kouká ven na lidi (bydlíme v přízemí…), tuhle mi tam udělal i hovínko… Dětský psycholog mi říkal, že je to nadprůměrně inteligentní dítko, ale zase člověk nemusí mít vše, že :)) nejhorší je, že mě ani nenapadne, co on je schopen vymyslet. Na 1,5 roce našel šroubovák, a místo aby si s ním vypíchl oko, jak jiné běžné batole, tak ho použil na vypáčení záslepky ze zástrčky… nejvíc mě dojímá, když mi někdo říká: Ale to by našeho Pepíčka/Adámka/Kačenku vůbec nenapadlo! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
27.2.06 22:07

Taky jsem se chechtala i u tvýho druhýho popisu situace :D Tak ještě jednou promiň a pevný nervy, chápu, že to není jednoduchý.
Na druhou stranu, máš úžasný historky na pobavení známých :D :D

Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.2.06 22:21

… ale jinak je Jířa úplně normální :)))) (moc nevypadá jako 2,5 leté dítě co)

http://foto.aprilmouse.net/zidle.jpg

http://foto.aprilmouse.net/prdelka.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.2.06 22:47

April, tak teď jsi mě docela vyděsila . Malý nedávno udělal se šroubovákem to samé :roll: . Podnožku mi vytahuje na stůl, a sedne si na ni. Nebo si ji přistaví ke dveřím, zmáčkne kliku, odsune a uteče ven… :evil: .
Uf, uf, teď abych se bála, co bude provádět za pár měsíců.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.2.06 22:50

Lesley, vítej v klubu matek s nápaditými dětmi :)) Neboj, za pár měsíců už nebude potřebovat židličku k tomu, aby si otevřel dveře :)) Jířa zvládl během pár týdnu i otevírání kliky převrácené nastojato (přece jen, máme 4 kočky a není moc vhodné, aby se některá z nich promenádovala po společné chodbě). Ale zase se můžem utěšovat tím, že budou samostatní, no néé? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.2.06 22:52

MARTY, tak teď jsi zase rozesmála Ty mě!! :)) ano, to je klasika, rvaní se o hrnky s pitím! Samozřejmě s pitím, které bylo postupně slito z několika hrnečků, skleniček a pokud možno i z kočičích misek s vodou :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.2.06 23:03

Jojo, naše Mimi (to je jeho oblíbená kočka) je nucena hrát si na nákup (Mimi je nákup) nebo oblíbená hláška Mimi, mušíš bušlit - následně rvána do bruslí… Jinak ty míry jsou fakt brutální, má teď 102 cm, 19,5 kg a nožičku číslo 30… trošku se vymyká všem tabulkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.2.06 23:05

Ano, ano - jen je to u nas ADA SAMA!!!! Uf. Snad to prezijeme ve zdravi.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.2.06 23:05

Marty, ještě k těm granulím :)) Nejen že s nima krmí rybičky a osmáky, tuhle dostal od babičky takovýho příšernýho plastovýho Nema rybu, která jezdí a zpívá a klape pusinkou. Tak ho tak moc nakrmil, že nejenže přestal jezdit a zpívat, ale když klape pusinkou, tak mu z ní padají kočičí granule :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí