Já sám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
28.2.06 15:29

Aprilmouse, ty tvoje postřehy jsou jak z knihy. CO kdyby jsi začala využívat akčního Jiříka k psaní knih? :)) Myslím, že by sis slušně vydělala a tvoji knihy typu POmoc, hoří mi záclona, by byly přeloženy do několika jazyků :)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
28.2.06 15:58

Teda holky povím vám, že už jsem se tak dlouho nepobavila. četla jsem některé pasáže nahlas naší Stázince a smály jsme se obě (ona to spíš komentovala). Jsou jí teprve 3m a 2t, ale už se těším jaká bude švanda, doufám že trochu menší než s Jiříčkem, protože to bych musela do blázince :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
28.2.06 19:14

achjo

Tak jsme dneska v rámci rozšiřování obzorů jeli ke kamarádce autobusem… když jsem Jířoj oznámila, že se budem strojit, začal jako vždy skandovat já sám já sám a škubat mi oblečení, ale dost jsme nestíhali, tak jsem mu ho vyrvala a začla ho oblíkat, ale kopal takovým brutálním způsobem, že se nedaly ty punčochy oblíct… postupně jsme přešli přes domlouvání až k tomu, že jsem mu vztekle dala na zadek (ale pak jsem toho dokonce litovala, protože to byl fakt jen můj vztek, bylo mi jasný, že to ničemu nepomůže - stejně začal kopat ještě víc). Pak jsem ho vlekla půl cesty přes náměstí napůl po zemi, pak se mi vyrval a ječel mami mami a šel 4 kroky za mnou, lidi na nás koukali… a pak nám ten autobus ujel před očima… Musela jsem si dát panáka, abych se srovnala. Bude ze mě alkáč, už to je tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
28.2.06 19:20

Janule, dej pokoj s knížkou :)) stačí, že čas od času něco vtipnýho plodím na Jiřowebík (jistě jste se všechny už podívaly a napsaly nám něco hezkého do knihy hostů :)) a to mě naprosto vyčerpává, nejsem vůbec psavý typ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
28.2.06 22:46

Teda holky, to je fakt na panaka… 8O Musim se priznat - vcera jsem to tu cetla a desne se bavila, ne, ze bych ty nervy nekomu prala, sama je s prdou nekdy mam. Ale vcera vecer mi to tu zvedlo naladu (pote, co prcek hodinu a pul!! rval v postylce, ze on tam spat nebude (prave odstavujeme, tak to usinani je boj). A taky jsem predcitala povedene kousky manzelovi, ktery si tu cetl a urcite mel OHROMNOU radost, ze mu porad neco cpu. No a dnes jsme na vas vzpominali - aby malej cestou domu neusnul, byl vytazen na ťapy ťapy a tlacil sam kocarek. Ne lehke golfky, ale sportovni, cca 9 k muze mit. A do kopecka. A jakmile jsme na kocar sahli, protoze ho valcoval smerem dolu, zacal pistet :„Jaschym“ a „Neces“. :roll: 100 m jsme sli asi pul hodiny. Manzel se jenom rehtal, ze to mam z toho, ze jsem mu vcera predcitla vase zazitky :-) Budu se muset jit podivat na Jirickovy stranky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
3.3.06 12:19

Achjo, tak teď jsme měli dva dny andílkovského chování a dneska už Jířa zase jede… V noci se cvičně vzbudil v 2,30 a až do 6 rána si hrál na mojí posteli, skákal po mně, sundával si ponožky (šeptem): maminkooo… maminko… ponožky není! mamíí… dej ponožky… - pak ještě na hodinu usnul, ale v noci se tudíž spaní nekonalo ani pro mě. Jsem vyřízená. Pak začal, že chce čůrat. Tak říkám - jdu s tebou. Néé já sám. Jakmile jsem si sedla, začal se svíjet, že musí jít maminka. Tak jsem mu řekla, že půjde tatínek, protože je blíž záchodu a já už sedím… klasika - skandování maminka maminka čůůůrat včetně svíjení se po zemi. Nakonec jsem vstala a šla ho vyčůrat, okamžitě vznikla bitka o vypínač (zhasl, když jsem rozsvítil a rozsvítil sám, já jsem to zhasla a oznámila, že rozsvěcím JÁ a rozsvítila, načel se opět pokusil zhasnout (nevyšlo) tak se složil na zemi a začal mě odstrkovat, že bude čůrat sám… jakmile jsem odešla, začal ječet, že chce čurat s maminkou… to už mě brali všichni čerti. A že se půjdem ven klouzat. Jakmile jsem na něco šáhla, už mi to rval - klasicky. Ponožky sundá sám. Tepláčky sundá sám. Punčochy si vezme sám (dal si je obráceně a ještě blbě, následně scéna spojená s válením se po zemi a kopáním, protože si je sundá sám!!!) Nemá smysl popisovat, co všechno jsem mu oblíkla a on ze sebe serval. Konečná? To jsem si dovolila zavřít domovní dveře… sám sám sám! - odcházela jsem s mírně brunátným výrazem ven, zatímco Jířa ležel v oteplovačkách na dlažbě a ječel… Jdu si udělat kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
3.3.06 13:03

Mankote holky chcete mi říct, že to bude ještě horší???!!!
Vaškovi je teprve 21m a „Jachí tám“ slyšim furt. naštěstí spoustu věcí ještě neumí (například se sám nesvleče), takže asistovat musim („Maminko pomoc“). Ale přetahování se o vypínač, o různé kuchyňské náčiní a tatínkovo nářadí…jó to známe. „Jachí tám“ pere v pračce, zalévá květiny včetně těch, co jsou zavěšeny pod stropem, vynáší ze dvorka ven popelnici, střihá si nehty, střihá mně nehty, i na nohou, vybírá z bankomatu peníze (ještěže nedokáže nikomu prozradit PIN :lol: ) atd. atd. opravdu nejšťastnější jsem, když jdeme zatápět a „Jachí tán“ chce vybírat popel z kamen. Následuje boj o lopatku, který vyhrávám, pokus vlíst do kamen po hlavě, který mařím, následné rozmetání novin po celé místnosti a než zareaguji vyválení se v mouru…
Ale moje maminka říká: „Važ si toho, ono je to za pár let bohužel úplně přejde.“

Makýš a Tygříci (Vašek 21,5m, Jirka 3,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
3.3.06 18:39

Jeeeeeeeeeeeeee, holky, doufam, ze se neurazite, ale je to fakt sranda :D Co ty vaše dětičky dovedou. Aninka je teda taky hodně živá, ale proti Vašim pokladům je to slabej odvar. Tuhle diskusi musím dát přečíst manželovi, zrovna dnes mu nějak její požadavky přerůstaly přes hlavu.
Taky máme jásama období, ale jde to. Dost jí rozčiluje, když jí něco nejde podle jejích představ (těď zrovna to ventiluje tím, že do věcí kousne, např. dnes do šály, kdyžse jí to nedařilo omotat). S tím bojujem skoro od mala - je dost chytrá, takže hlavou zvládá spoustu věcí, které tělo ještě neumí nebo ani umět nemá. A pak je řev.
Pevné nervy.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
3.3.06 19:45

:D teda holky, tak dobře jsem se dlouho nepobavila, malá je na to ještě „malá“ a věřte nebo ne,už teď po vašem výkladu se nemůžu dočkat,až to bude dělat taky,fakt se na to těším, což asi pak olituju,ale snad se u toho i zasměju,jako teď u vašich příhod,fakt super :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
3.3.06 21:39

Tak takhle jsem se dlouho nezasmála! :lol:
Aprilmause - Jiříkoweb je bomba.Jak já jsem se nachechtala a odreagovala,opravdu by jsi měla psát knihu :idea:

ALE poradit nedovedu ! Něco podobného jsem měla v tom starším rarachovi.To „já sám“ ho naprosto přešlo :) ,ale vystřídaly to zase jiné problémky :!

No ale neodradilo nás to a pořídili jsme si holčičku,tak jsem zvědavá kdy začne :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
10.3.06 08:52

Tak dneska jedem opět od rána… dovolila jsem si vrchol drzosti - utřít Jiříčkovi zadeček po kakání… takhle strávil dobrých 10 minut skandujíce „Já šám umím utšít“… tralala tralala to nám to pěkně začíná!
 http://www.pima.cz/…to/kakat.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
10.3.06 09:29

CHA,TAK TO JE DOBREJ DABLIK:-)

mymu Ondrovi byly ted dva roky,SAM chce toho takjy delat hodne,ale jeste se po zemi zatim nevali.ale porad neco NECHCE.z toho jsem fakt na prasky.Kdyz neco po mne chce,dam mu to a on v zapeti rekne-NECI

no,pevne nervy vsem:-)

Monika+Ondra +Martinek 10dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
19.3.06 15:15

Tak holky,
fakt psycho. Že chce modelínku. Tak jsem mu přinesla modelínku a vykrajovátka, vybral si zelenou. A říkám - podej si podložku zpoza gauče. tak tam šel, ale místo aby ji podal, začal ječet - modelíínu modelííínu - a natahoval ruce přes gauč. Tak mu říkám, že mu ji držím, at přinese tu podložku a dám mu to. Tak začal řvát a lehl si za gauč

když jsem asi 3 minuty stála a čekala, až přijde s tou podložkou, tak jsem mu řekla, že jestli okamžitě tu podložku tam nedá, tak to odnáším - okamžitě se znova rozeřval, vzal podložku a postavil se s ní ke stolu a držel ji jen v ruce a koukal na mě ječíce modelínu modelínu.

tak mu říkám, ať tu podložku dá na stůl, že na ni dáme modelínu. dal si podložku do druhý ruky… modelínu modelínu. šáhla jsem po podložce, že ji tam teda dám sama - jááá šáááááám jááá šáááám - na zem i s podložkou

když jsem podruhý řekla, že teda tu modelínu uklízím, tak mi tu podložku dal, ať ji teda dám na stůl.

když byla modelína na stole na podložce, tak si přinesl rybu a nechal modelínu na stole ležet vysychat

takže ji tatínek dal do kelímku a uklidil - Jířa právě ječí a dupe tu vedle mě řekla jsem mu, že buď si ji hned vezme a bude si hrát, nebo ji uklidím a nedám mu ji. Beze slov mě nechal asi 5 minut mluvit, celou dobu jsem mu ji dávala. neřekl ani slovo a nevzal si ji. Tak jsem ji uklidila. teď mi škube rukou a řve že ji chce. Našel jste v tom nesouvislým vyprávění někdo důvod, proč moje dítě teď tak ječí??? Já to nechápu. To je vzdor jen pro vzdor, pro nic jiného

dneska zase jedem ve velkým stylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.3.06 16:12

Ahoj Myško,
tak jsem se fakt všem příspěvkům taky zasmála,hlavně kouskům vašeho Jíři,ale trošku mi zatrnulo,protože je mi jasný,že vtipný to je jako historka po 10ti letech,ale v tom okamžiku,kdy Ti vibrujou nervy jak špagáty a máš strach,abys nezareagovala tak,že by to pak mrzelo…Naše Bára teda takový kvítko není,ale předváděla taky pěkný tóčo,hlavně když jsme si přivezli z porodnice brášku.To jsme se snažili být na ni hodný,i když by si zasloužila něco jinýho. Teď to ještě jde,ale jsou děti,kterým to zůstane i v pěti a více a to už roztomilý není.Vyvodila jsem si,že ti malí prevíti prostě zkouší,co si můžou dovolit,jak daleko zajít,co projde a co už ne.
Jestli můžu poradit,co nám na malou platí:snažím se na ni neječet,když mi kýbl nervů přeteče,ale když začne vřeštět,klidným hlasem jí řeknu,že na maminku se prostě neřve a zavřu ji do pokojíčku a řeknu ať přijde,až bude hodná.Občas tam přijdu a zeptám se:už jsi hodná?Když řekne,že ještě zlobí,tak zase odejdu s tím,že až bude hodná,tak budeme číst o Krtkovi apod.,že je to škoda,že nemůžeme.Většinou pak sama přijde.No a teď jsem si o tom přečetla v knížce Proč jsou šťasstné děti šťastné. Tam autor popisuje metudu: Stát a přemýšlet(stará česká metoda Jdi do kouta). dítě něco provede,tak se pošle do určené části místnosti,ať tam stojí a přemýšlí o tom,co provedlo.Když nechce stát,fyzicky ho tam přidržet a nechat ječet,střídat se s manželem,až se prcek uklidní.V podstatě pouze omezuješ jeho svobodu.Až se uklidní,promluvíte si o tom.Doporučuju přečíst,s hodně věcma v týknížce nesouhlasím,ale tohle se mi líbí. Teda,ještě jsem to nezkoušela,nám funguje nechat vyvztekat vzteklouna o samotě.Jsem se nějak rozepsala.
Je to paráda,že máš živý,nádherný dítě,ale bacha,aby nepřerostlo přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
19.3.06 17:06

Jitusko, my jsme už před pár týdny skončili u dětského psychologa. A ten mi ignorování nebo dokonce „zavírání někam až to přejde“ výslovně nedoporučil. Takže mluvíme, mluvíme, mluvíme. Sice jak do dubu, ale aspoň vím, že nedělám nějakou chybu.

Jsem dneska zase hotová, utahaná. Už aby to spalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect