Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky já se tu klátím smíchy:) Ale vlastně mi ani do smíchu nemá co bejt. Mam fest živý a hysterický dítě, který začíná mít „vaše“ manýry. Obávám se, až to dosáhne vrcholu. U nás je totiž vztek kolikrát jen za to, že se podívám nebo nan ísáhnu. No nic, jak to tu vždy píšu holkám do „vztekacích diskusí“? Myslete na to, že bude hůř:))
tak pozor dneska rano po Kouzelne skolce (zlata pulhodka kdy clovek udela v klidu snida, oblikne se a zkulturni v koupelne) a rikala DADU NECI JE JAKO MAGOL! cimz mne odrovnala pac poskakujiciho diblika Patrasku v Kouzelne skolce fakt nemusim (u Navstevniku je to neco jineho), pak mi nakazala PUST NAHLANYHO MEDU BU A TYGLTA JO KAJA BUDE ZEHLIT TAPESNIKY A TOSILE. Takze tam jede z nedele z HBO nahrane Slonisko a Medvidek Pu, Kaja u toho zehli detskou zehlickou na mem zehlicim prkne u zeme tatovi tapesniky a tosile
a ja si po dlouhe dobe uzivam v klidu Naves a herecke vykony ceskych hercu…
Hanka1
Holky, tak už sa teším, čo ma čaká
takto som sa nasmiala
![]()
ale nerobím si ilúzie, že nás by to obišlo
![]()
Ještě jsem včera zapoměla napsat, že momentálně máme „šroubovací“ období. Není doma šroubek, o který by se nepokusil…Takže už máme rozebrané ventily na radiátoru, dva zámky u skříněk, od těch šroubky se slovy „ááá hop“ zmizely v nenávratnu. A neustále dotahuju pantíky od skříněk v kuchyni. A to všechno prosím BEZ šroubováku.
No nemáme my to šikovné děti
.
Andělo, to je super nápad, ať to nádobí myjou sami
vždyť oni na to čekají!! Jinak dneska jsme byli v Tescu, nejenže musel opět nosit košíček, ale co jsem dala na pás, dával zpět do košíku a SÁM na pás, protože „já šám patit“ ![]()
vždyť oni na to čekají!! Jinak dneska jsme byli v Tescu, nejenže musel opět nosit košíček, ale co jsem dala na pás, dával zpět do košíku a SÁM na pás, protože „já šám patit“ ![]()
aprilmouse no nevím zda bych to měla přiznávat, ale já když byla malá měla myslím mamka se mnou podobné problémy, možná ne tolik, protože jsme byli na vesnici a ještě za totality a tam se tak trochu vychovávalo stylem „běž si hrát a neotravuj“a měla jsem taky mladší sourozence, kteří byli maminčini a já byla ta celá po „fotrovi“.
K tomu „já sama“ ještě jsem strašně ráda radila „co a jak“ ostatním
a asi Tě příliš neuklidním, dost mi to zůstalo ale snad v tom dobrém slova smyslu dobré pro život
Mamka mě dávala hodně k prarodičům, protože mě nezvládala
a asi nás to poznamenalo ve vztahu navždy, tak snad Ti jen přeji dostatek trpělivosti a síly to zvládnout
aprilmouse, já se také krásně bavím, je to krásné to číst, jestli budou děti po mě tak se mám na co těšit, ale jako malá jsem já sám prý moc často neříkala a když tak mě bylo řečeno nejásej a dělej a zabíralo to. " Říká máma
"
Já mám jásám období až teď ![]()
Teda, holky, to je fakt „pldel“
Fajn jsem se pobavila, idkyž teda na vašem místě nechcuuuuu býýýýt!!! Ale děsím se, že stejně jednou budu.
Je fajn, že si z toho umíte ještě udělat legraci. Co taky jiného zbývá, že jo?
Aprilmouse, ber to tak, že když máš tak chytrého, inteligentního, bystrého chlapečka, tak nemůžeš po něm chtít, aby byl taky tichý tvor:) To by asi byl už moc ideální dítě!!! ![]()
Ale to se mi to píše, co? Já jsem ve fázi, kdy své vztekající dítě odnaším v hadrovitém stavu do jiného pokoje a zavírám všechny okna, aby to bylo co nejméně slyšet (křik, že ano:)
Po přečtení této diskusi jsem se rozhodla, že slovíčko „sama“ resp. „já sama“ nebudu vůbec používat a zařazovat do slovníku svého dítěte. Bude to děsné tabu:))) ! A pak to přece nebude dělat, když to nebude umět pojmenovat, ne? ![]()
Hahaha no on je právě děsně tichý!
vlastně mluvit začal až na 2,5 letech (vždy čeká, až bude něco umět dokonale, a pak to vybalí - nezdržuje se zkoušením a trénováním viz. Jiřowebík). Je to takové tiché, klidné dítě… a když je až moc ticho, tak vím, že buď začíná hořet vzadu záclona, nebo se Jířovi konečně podařilo zapojit tatínkův subwoofer od kytary do zástrčky
případně ve spolupráci s Mimi likviduje monsteru stojící na výýsokém regálu. Mám to jak skotské střiky - totální klid a tichoučko střídají prudké řevy a visy kopmo ![]()
Hahaha no on je právě děsně tichý!
vlastně mluvit začal až na 2,5 letech (vždy čeká, až bude něco umět dokonale, a pak to vybalí - nezdržuje se zkoušením a trénováním viz. Jiřowebík). Je to takové tiché, klidné dítě… a když je až moc ticho, tak vím, že buď začíná hořet vzadu záclona, nebo se Jířovi konečně podařilo zapojit tatínkův subwoofer od kytary do zástrčky
případně ve spolupráci s Mimi likviduje monsteru stojící na výýsokém regálu. Mám to jak skotské střiky - totální klid a tichoučko střídají prudké řevy a visy kopmo ![]()
Ahojte,
no dlouho jsem se taky tak nezasmala.
Jenom se desim, az to prijde u nas. U nas to zacina trosku jen mluvenim, ze kazdemu na rozlouceni rekne babuo-bambulo. Nekdy jsem rada, ze dotycny mu nerozumi. Pripada mi,ze je to jeho pozdrav. To rika v obchode prodavacce. Pani reditelce, kdyz jsme se byli zpsat do jeslicek. Babickam normalne…
Ja sam, na nas teprve ceka a asi to bude obdobi kazdeho ditete a co jineho nam zbyva??? Preckat az to prejde.
Tak pevne nervy!!!!
Kac+H
Aprilmouse, ty tvoje postřehy jsou jak z knihy. CO kdyby jsi začala využívat akčního Jiříka k psaní knih?
Myslím, že by sis slušně vydělala a tvoji knihy typu POmoc, hoří mi záclona, by byly přeloženy do několika jazyků ![]()
jen mě napadlo - nepomohlo by třeba to, že by jste jim tu práci sami dali?Jako třeba pojď umýt nádobí - třeba když to budou dělat proto že musí, že jim to přikážete, tak je to přestane bavit.

I když vaše děti jsou opravdu vynalézavé