Není sleva jako sleva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
16.8.17 18:05
@wendy píše:
@smurfka Je to pro mne zajimavy vhled do mysli jinych zen, ktere se divaji na nakupy jinak…ale stale je to pro mne neco velmi vzdaleneho…ja vetsinou ani nevim, kolik za ten nakup utratim…

tak asi to neřešíš..já teda vím že i kdybych nemusela a měla dostatečný rozpočet, tak i přesto bych určitě věci v akci kupovala..protože jak říkám, proč jim dát navíc stovku, když vím že za týden to bude levné..už tak na tom musí mít marže jak prase, když je jim to vyplatí slevovat o tolik a ještě tak na tom musí něco vydělat. :?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
16.8.17 18:06
@wendy píše:
@smurfka Ja popravde ani nevim, zda byly za plnou cenu, ani ted bych nedokazala rict kolik to vlastne vychazelo za jednu plinu…nikdy jsem to nezjistovala…

taky nepočítám kolik stojí jedna plena..prostě balení plen nad 200 je pro mě už zbytečně drahé, protože vím že se dá koupit levněji..takže pleny nad 200 neberu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
855
16.8.17 18:11

@smurfka Jak rikam, je to zajimave, jak maji lide ruzne uvažování…ja takhle nikdy neuvazovala. Pro me se zbozi deli na to, co potrebuji nebo chci a na to ostatni…a kdyz vidim zbozi, co si chci koupit tak si ho koupim a nenapadne me uvazovat, zda neni drazsi nez jinde. Samozrejme jinak bych asi uvazovala treba u toho auta - ale zase polozky za milion nejsou bezny nakup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.8.17 18:14

No, když vidím v akci něco, co kupujeme, tak vezmu pár kousků. Ale ne půl skladu. A většinou to dopadne tak, že pokud koupím zásobu např. akčních sušenek, sníme je o hodně dřív než když je kupuju normálně, takže se to vlastně nakonec nevyplatí finančně ani zdravotně:-) V okolí nemám pestrý výběr krámů, nejblíž je Lidl a Billa. V Lidlu nakupuju nejvíc, tak ho i nejvíc sleduju.

Příspěvek upraven 16.08.17 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
16.8.17 18:14

To co je v akcích je uměle navýšená cena. Za ty roky u těch akčních výrobků to mám vysledované, původní jejich cena byla dnešní akční. U výrobků se buď zvedne cena - většinou v listopadu a pak na jaro, nebo se na původní cenovce objeví „sleva x%“ za stále stejnou cenu a do měsíce to stojí více.
To co kupujeme pravidelně a často a je trvanlivé nakupuji v akci. Ostatní „nepotřebujeme“ nebo si najdeme jinou variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
16.8.17 18:20

V akci beru jen kávu a prášek na praní.
A pak náhodné nákupy, rajčata v akci 1+1 zdarma nebo třeba řecké jogurty, ty se mi za plnou pálku kupovat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.8.17 18:25

Tak když jsou akce na potraviny i nepotraviny, kupuji po více kusech. Např. za pleny v akci dám 180kč, bez akce stojí o stovku více, nebo sunar který je třeba v lidlu za 160kč, je rozdíl než dávat 260kč za krabici..a tak můžu pokračovat, prací prášek i když ještě třeba mám a je zrovna v akci, koupím. Ono se takové věci neztratí, to samé je u těstovin, rýže a tak dál..
Myslím, že akce se určitě vyplatí, ale ve městě máme jen albet a lidl a drogerii teta, kde jsou akce. Do vzdálenějších měst jdu nakoupit, jen když tam mám třeba lékaře. Nesmí člověk se ale zlákat třeba nesmyslnými akcemi že někde je třeba původní cena 1000kč sleva na 300kč..jako jsou takové akce, co by ne, ale někdy jde i o vymyšlenou nadhozenou cenu, jenom aby se to prodalo. Sama jsem třeba před pár lety koupila pekárnu z tisícovky za 250kč a vymyšlená cena to nebyla, protože jsem věděla, že tolik opravdu stála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.8.17 18:30

Mame oblibeny obchod, kam chodime na velke nakupy tak jednou za 14dni a veci, ktere maji v akci a vim, ze spotrebujeme, pak kupujeme ve velkem (wc papir, praci prasek, tampony, mleka, olej, musli, presnidavky, UM i pleny dokud deti mely, i treba maso do mrazaku, testoviny, musli tycinky atd.).Rozhodne ale necheckuju letaky vsech obchodu, abych nekde usetrila par korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.8.17 18:39
@smurfka píše:
taky nepočítám kolik stojí jedna plena..prostě balení plen nad 200 je pro mě už zbytečně drahé, protože vím že se dá koupit levněji..takže pleny nad 200 neberu :nevim:

To je ale docela blbost, nezdá se Ti?
Pokud stojí 200 Kč a je v balení 28 kusů je docela rozdíl, jestli stojí taky 200 Kč a je jich 50 ks

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.8.17 18:42

@dedrichov mluvím o klasickém balení..5 - 45, 4+ 50, 4 56 ( asi ) atd..
kdo kupuju balení plen s 28 kusy? 8o každopádně to je jedno..
mluvíme tady o tom, že v akcích jsou o stovku levnější proto bych pleny bez akce nekoupila..kupuju pořád stejnou značku není to tak že kupuju ty nejlevnější které jsou zrovna v akci…

• Citovat
  • Upravit
1038
16.8.17 18:43

@wendy myslím, ze takto uvažují ti, kteří se snaží ušetřit. Což zřejmě neni tvůj případ. Někteří chtějí ušetřit, někteří musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
16.8.17 18:48

@z1908 Nejspise ano, nesnazim se nijak planovite setrit, na druhou stranu ani nejak planovite rozhazovat - nekoupim si treba ucelove boty za tisicovku, ale ani za padesat tisic, koupim si proste takove, co se mi libi, jsou kvalitni a sedi mi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.8.17 19:00

No, já kupuji Jihlavanku 1Kg za (teď naposled 109) minule 99Kč. Koupím tak 3balíky a do akce v pohodě vydržím, teda zatím jsem vydržela - tam je úspora cca 100Kč na balíčku. To samé s rozpustnou kávou-kupuji jacobs za cca 80Kč jinak vyjde cca 150Kč-tu nekupuji často, protože ji u nás pijí jen návštěvy.
Jinak v akci kupuji hodně věcí, ale není to tak, že bych jezdila a a lítala po obchodácích. prostě jsem si navykla jet ve čtvrtek na nákup a v kaufu začínají akce - když mají, koupím, když ne tak pro ty věci speciálně nejedu.
Ono já bych třeba máslo, nebo tak i v akce koupila a ráda, ale většínou, když jedem na nákup (po práci) tak už je jen vymetený regál.

Jinak mám známou, která jela cca 50Km autem do obchoďáku a chlubila se, že koupila 10 másel se slevou 10Kč - jela tam speciálně pro ně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27661
16.8.17 19:04
@ritterca píše:
Ka2ka: Právěže není akce jako akce. Teď např. ty kapsle 56ks stojí v Penny za 189 a v Globusu za 279 a oboje a oboje je akce.

hmm jenže vyplatí se ti najezdit třeba 20 km než objedeš všechny akce co jsou v letáku? Hele napři kauf jeden týden má v akci kapsle, udělám zásobu, další týden nakoupím v akci něco jiného. Prostě tvůj dotaz je nesmyslný, nebo ty si řekneš super tento týden nakoupím vše v akci a objíždíš markety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35786
16.8.17 19:15

Popravde moc nevim co kolik stoji a kdyz zrovna neco potrebuju, tak to proste koupim. Letaky nestuduju, auto abych objizdela obchody nemam a ani kdyz jsem ho mela tak jsem na to nemela nervy abych pro mliko jezdila pres pul mesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat