Neoblíbené srovnávání děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.26 15:59
@Anonymní píše: Více

Tak u nás byly v pohodě všechny zuby. Kdybych je nervózně nevyhlížela kvůli pozdnějšímu růstu, tak nevím o žádném u žádného z dětí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.26 16:15
@BohunkaP píše: Více

Ale prosím tě. Pasivní je samozřejmě hrůza, ale i to aktivní není žádná paráda, to ti řekne i fyzio. Ten pohyb není přirozený, normálně nechodíš lehce v předklonu a netlačíš nic před sebou. Zapojují se jiné svaly.

• Citovat
  • Upravit
1800
18.2.26 16:42

Máš šikovné dítě, které má spousta času na vše. Srovnávání naprosto nesnáším, užila jsem si své a nejvíc od rodiny. Syn začal chodit ve 20m, teda začal rovnou běhat. První den samostatné chůze zvládal vyběhnout do kopce, z kopce, otočil se a téměř nepadal. Po měsíci samostatné chůze se srovnal s ostatními. Byla jsem za to ráda, protože byl neuvěřitelně stabilní.
Samostatná chůze je dovednost, kterou by dítě mělo zvládnout do 18m, ale do 2 let je to v pořádku.
Mám sestřenku, začala chodit v roce a má PAS a střední mentální retardaci. Nezvládla ani první třídu na normální škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
18.2.26 18:15

Moje dcera strávila v péči fyzioterapeutů celé dětství i dospívání, syn skončil cvičení také až po mnoha letech…. učíš orla létat ;)

Jak říkám - evidentně se neorientuješ a šíříš nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.26 18:25

Holky, všem díky za normální komentáře. Budu se snažit necist srovnání a budu doufat, že zuby už brzo porostou, protože prostě ty obrysy jsou tak vidět, že se mi nechce věřit, že zítra nebudou. :lol: samozřejmě doufám, že pak neporoste 8 za jeden týden, ještě třeba během dovolené. :zed:
A prosím, hádky kvůli chodítku nechoditku jsou zbytečně. Pokud někomu vadí chození o židli, tak ať nechodí o židli. Ten náš malý zkouší cloumat i obri kleci, tu fakt odstěhovat nejde. :palec:

• Citovat
  • Upravit
838
18.2.26 19:50
@Kfětoslava píše: Více

Není to nereálné, dcera obcházela nábytek v 6 měsících. Do prostoru se ale pak pustila až v roce.
K dotazu zakladatelky - výdrž, všechno se naučí a užívej si, jaký je teď, než na něj přijde období vzdoru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
18.2.26 20:00

Zakladatelko hlavně pouštěj máminy řeči jedním uchem tam a druhým ven.
Byla jsi mimino kdy..25,30, 35 let dozadu.
Paměť je ošidná a babičky si tu minulost rády idealizují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
18.2.26 20:17

Taky jsme meli takovyho „autika, ADHD, mimone“, sebeobsluha katastrofa, neustale zakopaval, vse vecne vylite, vysypane, mluvit zacal ve ctyrech. Ve skolce furt jak se neumi oblikat, ze nemluvi, ze je ze vsech nejpomalejsi.. pak v predskolacich jsem prisla za ucitelkama s tim, ze teda zvazuju odklad, kdyz je podle nich tak neschopnej. Na to zase otocily, to se jim nehodilo do kramu a najednou byl socialne napred, umel si zjednat poradek, byl soustredeny a hlava mu mysli vic jak starsim detem… no ted v prvni tride mi spadla celist, jak z naseho torpeda vyrostl chytrej samostatnej kluk, kterej dojde domu, vytahne aktovku, za pet minut si sam udela ukoly a vypocita dvacet prikladu a ve volnem case si jeste popise dve A4ky cvicne pismenkama. Batoleci vek vubec nevypovida o nejakem opozdeni nebo inteligenci, je to strasne individualni a rozmanite vyvojove obdobi. Stejne tak si nedelam iluze, ze prvnackove nadseni mu vydrzi celou dobu skolni dochazky a ze mam doma genia, jenom vidim, ze neni o nic opozdenejsi nez ostatni deti, jen je svuj a o nic horsi nez ty holcicky, ktere v roce mluvily v souvetich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
19.2.26 07:44

Přijde mi normální. Syn teda tou dobou už chodil, ale na batolecím cvičení a plavání byly o děti, co na tom byly jinak. Zubů měl asi šest a já práci s jejicj čistěním :mrgreen: A na roce první teploty při jejich růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
19.2.26 23:58

Myslím si, že prcek je úplně normální. Za mě je v pořádku být v něčem napřed i být v něčem pozadu. Dokud se dítě nějak výrazně neodchyluje od normy, tak bych neuvažovala nad tím, že má problém typu autismus… S mamkou bych si o tom srovnávání promluvila. I dost přímo a bez obalu, pokud by na normální prosbu o to, aby toho nechala, nereagovala. Mějte z pokroků svého synka radost a užívejte si je. I když přijdou třeba později, než byste čekala a než u jiných dětí… A tvrzení vaší mámy o tom, jak jste byla pomalu zázračné dítě, berte s nadhledem. Nejspíš to nebylo zase tak žhavé, on čas hodně zkresluje a každá další vzpomínka na nějakou událost ji o trochu přepíše. Spousta maminek vnímá pokroky svých dětí jako svoji zásluhu (a ona z části je, i když k tomu mají hodně co říct vrozené dispozice dítěte) a vlastně si tak trochu skrz ně dokazují, že jsou dobré mámy. Tím chci říct, že mamčina potřeba srovnávat vašeho synka s vámi, když jste byla malá, spíš slouží jí k nějakému pohonění ega, než že by to cokoliv vypovídalo o vás a vašem synkovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
21.2.26 13:52

Zakladatelko, ctu si o naprosto normalnim, naopak bych rekla i docela bystrem diteti. :palec:
Zuby vam poresi zubarka, to je tak jedine, v cem si sam nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí