Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1452
13.4.12 11:00

@Silky123 To jsi mně vyděsila!!!Mně říkají holčičku, i nám to ukazují na UZ, ale když by to byl chlapeček, musel by mít chudinka aspoň v začátku všechno růžový…a v pokojíčku bílou skříň, co pan stolař zrovna vyrábí :-DD mě by asi kleplo..já chtěla vždycky kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
13.4.12 20:13

Nedělám si legraci ani náhodou, byl tam pupečník a malá byla hodně velké mimi, takže se moc nehýbala, takže když jsem porodníkovi říkala, že to je Adámek, tak se začal smát, že leda Evička… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1452
13.4.12 20:42

@Silky123 právě že já šuldu zaměňuji za pupečník pokaždé, ale naše se hýbalo dost a na tom NT se pak i natočila tak snad se nepletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
14.4.12 20:14

Tak to buď ráda, my máme zhruba do 1 roku dost modrých a zelených věcí :mrgreen: , něco jsme nakoupili, něco jsme dostali. Jsou to nádherný věcičky a my nejsme tak bohatí, abychom to se ztrátou prodali a koupili úplně nové… :lol: :palec:

• Citovat
  • Upravit
nellmal
18.5.12 19:44

Stela je pěkná, ale už to není neobvyklé jméno

• Citovat
  • Upravit
Silky123
18.5.12 21:51

To není neobvyklé jméno, ale významově je nádherné. Mně jde o význam, protože je prý nositelem karmy, kterou si „uživatel“ celý život nese.

Malá je Valerie - silná, zdravá… Tak doufám, že se její zdravotní problémy vyřeší…

• Citovat
  • Upravit
nellmal
19.5.12 08:58

Aha tak já na význam nehledím, jinak mam Stelu a Ladu, Stela se objevuje čím dál víc, .. no nedivim se :) , jen doufám, že to nebude druhá Tereza časem

• Citovat
  • Upravit
zuppi
19.5.12 10:29

neobvyklé jméno

My máme Matyldu. Říkáme jí Máťo, Maty, Matynko. Okolí reagovalo rozporuplně, někdo nadšený, někdo rozpačitý, někdo naštvaný.Ale nám je to jedno, pro nás je to nádherné jméno, které se hodí k naší nádherné holčičce a nedokážeme si představit, že by se jmenovala jinak. A hlavně, až na ní zavolám na pískovišti, neotočí se 5 dalších holčiček :* :*

• Citovat
  • Upravit
nellmal
19.5.12 11:01

a naše třetí by byla
Nina, Tatiana, Dita, Rita, Luisa, nebo tak nejak, taky bych znova vybírala v nedavových, jenže viz. Stela, ta se narodila 2008, ale vybraná byla tak 8 let zpět, to se tak nikdo skoro nejmenoval a já nechápala, jak je to možný, takový pěkný jméno.. no už se to změnilo

• Citovat
  • Upravit
Silky123
19.5.12 20:28

Holky,

my měli jména - klučičí Adam a holčičku jsme strašně chtěli Josefínku, ale oboje rodiče šíleli při představě, že to bude Pepina. Takže jsme s manžou teď říkali, že jestli dostaneme odvahu na další mimi, tak už jim nebudeme říkat nic a bude to v klidu, takhle bylo pořád, tedy hlavně z manželovy strany - tohle ne, to snad nemyslíte vážně atd…

Jinak Matylda je překrásné jméno, díky za eventuální tip :pankac:

• Citovat
  • Upravit
vlasacka
29.5.12 23:42

Ahoj holky, tak nám dnes Dr. řekl, že „by to viděl na 2. holčičku“ :-), takže jsem začla brousit.. První holčička je Anetka, myslím, že jich taky není tolik.. Teď bych chtěla taky něco málo obvyklé, ale máme rize české příjmení, takže musím opatrně.. Zatím mám Elen, Valerie, Apolena, Natálie, Dorota, Amálie, Stella, Matylda, Anabell, Madlen, Antonie a Leontýna. Ale bez cenzury manžela.. ;-) Jen pro ty, kdo taky pátrají, dávám odkaz http://aplikace.mvcr.cz/…t/index.html#zeny - je to opravdu super, vidíte všechny možný i nemožný formy a varianty.. Jo - jinak kdyby to byl kluk, byl by to prostě jednouše HONZA! :-) Po mým muži.. :-) U prvního těhotenství jsem to jméno nechtěla, sice jméno se mi hrooozně moc líbí, ale nechtěla jsem „otec, syn i vnuk - všichni Honzové“ a měli jsme Eduarda. Ale poté, jak je můj muž ještě báječnější, než jsem si kdy jen myslela a jak se zachoval, když se nám Anetka narodila s SMO (dětská mozková obrna) - už mi prostě jiný vhodný jméno pro chlapečka nepřišlo..!! Po svým otci! :-) Tak uvidíme, jestli tam ten camfrňousek ještě někde nevykoukne a nebudeme mít Honzíka.. :-)

• Citovat
  • Upravit
vlasacka
29.5.12 23:43

DMO jsem chtěla napsat..

• Citovat
  • Upravit
vlasacka
29.5.12 23:45

A ještě.. ;-) O tý knížce o jménech tady hodně píšete, přijde mi to super, ale zase 3. dítko už myslím neplánujeme ;-), tak mi to tak nějak přijde líto..? Tak si ji půjčit někde v knihovně..? :-) Nevíte? :-)

• Citovat
  • Upravit
61
2.6.12 16:42

Ahoj holky :) tak čekáme klučinu a s přítelem se nám hrozně líbí Damien. Akorát okolí se to nelíbí ale na ty dlabem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.6.12 17:26

Mně se líbí - Tekla, Aniela, Zale, Lara, Janika, Noah, Soter, Caleb...... :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence