Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
28.7.12 00:07

My jsme strašili tchány, že to bude malý Věncík – Věnceslav :D, což o to, jméno je to pěkný, český, ale mě připadá spíš pro muže důchodového věku než pro mimčo. Manžel mi stále „vnucoval“ Ignáce, s tím mám stejný problém jako s Věnceslavem. Dodnes nevím, zda si ze mě dělal legraci nebo to myslel vážně :roll: Nakonec vyhrál Kryštůfek :srdce: :srdce: Jinak další jména se mi líbí: Jonáš, Hynek, Jáchym, Tobiáš, Ondřej, Marián… a z holčičích : Marie, Emílie, Magdaléna… A vůbec si myslím, že teď „frčí“ taková ta starobylá až poetická jména ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
28.7.12 13:52
@dolemi píše:
My jsme strašili tchány, že to bude malý Věncík – Věnceslav :D, což o to, jméno je to pěkný, český, ale mě připadá spíš pro muže důchodového věku než pro mimčo. Manžel mi stále „vnucoval“ Ignáce, s tím mám stejný problém jako s Věnceslavem. Dodnes nevím, zda si ze mě dělal legraci nebo to myslel vážně :roll: Nakonec vyhrál Kryštůfek :srdce: :srdce: Jinak další jména se mi líbí: Jonáš, Hynek, Jáchym, Tobiáš, Ondřej, Marián… a z holčičích : Marie, Emílie, Magdaléna… A vůbec si myslím, že teď „frčí“ taková ta starobylá až poetická jména ;)

Náš prvorozený je Hyneček. :srdce:
A druhorozený… To ještě nevíme.. :) Rozhodovali jsme se mezi Petr nebo Jiří.. A teď se mi ještě zalíbil Čeněk.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
28.7.12 14:02

Moje dcera je Stefanie, říkáme jí Stefi, Stefinko, Stefčo…Svátek má na Štěpánku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
29.7.12 21:57

Ahoj holky,

jak se Vám líbí jména Čeňěk a Vilém? Prvorozený je Hynek..
Chtěla bych opět co se moc neopakuje, ale zároveň bych nerada, aby to bylo příliš výstřední.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
29.7.12 22:05

Čeněk se bude říkat dost špatně, pokud vyrazí do světa na zkušenou. Vilém je krásné jméno, náš soused je Vilém, Vilda, Vilík :) @m311

• Citovat
  • Upravit
4706
29.7.12 22:24

Máme bereniku a říkáme jí berunko, beruško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
29.7.12 22:46

Vilém. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
29.7.12 22:59
@m311 píše:
Ahoj holky,jak se Vám líbí jména Čeňěk a Vilém? Prvorozený je Hynek..
Chtěla bych opět co se moc neopakuje, ale zároveň bych nerada, aby to bylo příliš výstřední.. :think:

To je jak z Máchova Máje-Jarmilo, Hynku, Viléme! Takže do třetice ať máte tu holčičku Jarmilu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
30.7.12 07:45
@bejbyn píše:
To je jak z Máchova Máje-Jarmilo, Hynku, Viléme! Takže do třetice ať máte tu holčičku Jarmilu :lol:

Nee, o Jarmilku se už a vysokou pravděpodobností snažit nebudeme. :lol: :lol: :lol:

Ale u druhorozeného se tak nějak nemůžeme rozhodnout.. :think:
Petr, Jiří, Vilém, Čeněk, Antonín..
Co myslíte? Které jméno by se nejvíc hodilo k přímení Rosůlek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.7.12 08:00

Mě se nejvíc líbí ten Vilém nebo Čeněk a možná spíš bych šla do toho Čeňka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
30.7.12 08:06

Mě se nejvíc líbí Toník :-) Znám jednoho Čeňka a nemůže svým rodičům odpustit, co mu to dali za jméno :mrgreen: Viléma bych nedávala, už jen kvůli tomu, co píše @bejbyn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
30.7.12 08:12

Kamaradka ma Melanii :) a ja mam Emičku :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.7.12 08:16

Tak mě na Máji nepřijde nic divného, naopak mi to přijde vtipný - dát jména „z knížky“ a Čendu znám jednoho teď už dospělého a je na své jméno pyšný. Mě se na tom jméně líbí, že v podstatě mu nejde říkat škaredě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
30.7.12 19:20

@m311 K Rosůlkovi mi nejlíp sedí Antonín :kytka:. Jinak moje děti se jmenují celkem běžně, zato já si se svým neobvyklým jménem (které je mimochodem už asi 25let v kalendáři :roll: ) celý život „užívám“ hlavně na úřadech nebo všude tam, kde ho někdo někam vyplňuje - to se mi málokdy stane, aby mě nějak nezpotvořili, pokud to teda rovnou jak blázen nehláskuju :mrgreen: Jo, a taky si mě všude hned pamatujou (obzvlášť ve škole to nebylo moc praktické) a většině lidí, kteří se se mnou už někdy potkali, nemusím říkat příjmení :mrgreen:
A nevím, jestli to tak máte i vy, co se jmenujete „normálně“, ale díky tomu, že mi odmalička říkají všelijak jinak, mi oslovení mým „kalendářním“ jménem připadá hrozně neosobní a vždycky za tím podvědomě čekám průšvih :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
30.7.12 19:25

My čekáme Valentynku, doufám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie