Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky… sice zatím mimčo nečekám, plánujeme ho tak za 1-2 roky ale jména už mám vybrané (tedy skoro). S přítelem jsme se tak trošičku (jen ze srandy) bavili o jménech. Mám tu výhodu že příteli je to celkem jedno, výběr jména (maximálně se mu některé nelíbí, ale těch je hodně málo) nechá na mě. Zatím jsme se bavili u klučičího o Oliverovi, proti tomu nic neměl a v poslední době se mi líbí i Rafael. Z holčičích Beáta nebo Sofie. V záloze (ale více se mi líbí ty předešlé jména) mám ještě Samuela, Sebastiana, Amélii, Elenu a Vanessu. Příjmení mimi bude po příteli takže Kurečka/ová… ja vím že mám čas ale stejně by mě zajímal Váš názor i vzhledem k příjmení… Mejte se krásně ![]()
Dagiss Tak Rafael Kurečka je docela drsné..To bych fakt nedávala. ![]()
Jojo máš pravdu… jako upřímně uznávám ze ve spojení s příjmením to zní pŕinejmenším šíleně… a co ten Oliver Kurečka? To už zní trochu líp bych řekla ![]()
Dagiss: Z toho, co jsi napsala mi s příjmením zní nejlíp Oliver a Sofie.
Jinak mně nakonec Jošt neprošel
Zatím jsme se shodli na jménech Velen a Malvína a dneska se snad na ultrazvuku konečně dozvíme, které z nich to bude ![]()
Kurečka/ová je takové hezké české příjmnení… k tomu se ta jména s nádechem ciziny moc nehodí
ale to je jen můj názor.
nejvíc se mi líbí asi Samuel Kurečka, holčičí k příjmení jsou pěkná všechna…
@Dagiss píše:
Jojo máš pravdu… jako upřímně uznávám ze ve spojení s příjmením to zní pŕinejmenším šíleně… a co ten Oliver Kurečka? To už zní trochu líp bych řekla
Omlouvám se, hrozně se to bije, řekni si to hlasitě. Z první R se odrážíš na druhé R. Souhlasím s @klara123, že nejlíp zní Samuel.
@Dagiss píše:
Jojo máš pravdu… jako upřímně uznávám ze ve spojení s příjmením to zní pŕinejmenším šíleně… a co ten Oliver Kurečka? To už zní trochu líp bych řekla
Rafael ani Oliver Kurečka mi nezní. To už nejvíc ten Samuel Kurečka..
Kurečka se mi nelibi uz samo o sobe jako prijmeni, proc chcete to dite trestat jeste nezvyklym jmenem??
K tomuhle prijmeni, dle meho skromneho nazoru vic sedi neutralni, obycejna ceska jmena…Petr, Martin, Jana…
Ale kdo chce bejt za kazdou cenu originalni, budiz…jen to fakt zni smesne.
Mě k tomuhle příjmení jde vše co si napsala, neříkám, že se mi ty jména líbí, ale k vašemu příjmení to jde, dle mě…směšně mi to rozhodně nezní ![]()
@RyBANA píše:
Mě k tomuhle příjmení jde vše co si napsala, neříkám, že se mi ty jména líbí, ale k vašemu příjmení to jde, dle mě…směšně mi to rozhodně nezní
Směšně ne, ale těžko vyslovitelně.. teda aspoň pro mě. Musím se hodně soustředit abych vyslovila Oliver Kurečka dobře bez zbytečné mezery mezi jménem a příjmením. Kurečka Oliver - v tomto pořadí se mi to vyslovuje dobře. Rafael Kurečka podobně. S ráčkováním myslím problém nemám
přesto to vyslovuji tak, že to prostě nezní dobře ![]()
Tak já se nakonec z původní Anny rozhodla pro Anniku. Teď trošinku lituji, že to není jen Anika, ale i tak se mi to líbí. A stejně jí říkáme Aničko ![]()