Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
402
5.9.12 17:12

My máme 3,5 letou holčičku Johanu. Jmenovala se takhle moje prababička, ale do souvislosti jsme to nedávali, protože se jménem přišel první manžel. Nejhůř to nesla tchýně, nemohla si zvyknout a teď říká, že jiné jméno by nedala. A teď máme chlapečka Jonáše. No popravdě jsem myslela, že budeme tím jménem šokovat a byli jsme teda překvapení. Jinak jsme měli na holčičku Rozálii a na chlapečka původně Vojtěch. Ale měl by svátek a narozeniny v jednom týdnu a navíc je jich strašně moc. A Stela je krásné jméno, bohužel u nás neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.9.12 17:39
@Derin pro kluka Logan

tohle jméno se mi moc líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kodis
5.9.12 23:08

My máme 14timěsíční holčičku jménem Bianka. Babičce to nejdřív moc nepasovalo, ale zvykla si :) Taky se mi líbí Zoe, ale to mi asi neprojde :D

• Citovat
  • Upravit
31
10.9.12 12:52

Ahojky :) holky, tak my mame Mikuláše a teď vybíráme jméno pro brášku..máme 2 favority: Štěpán nebo Nataniel..co byste mi poradily víc? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
10.9.12 14:30
@mamakami píše:
Ahojky :) holky, tak my mame Mikuláše a teď vybíráme jméno pro brášku..máme 2 favority: Štěpán nebo Nataniel..co byste mi poradily víc? :)
Štěpán :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
10.9.12 14:36

Štěpán, hodí se i k bráškovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.9.12 15:37

Moc děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
19.9.12 14:23

Ahoj, my máme Matyldu a reakce okolí jsou jen dvě: Buď naprosté nadšení, nebo rozpaky. :D
Ale koukala jsem na statistiku a tohle jméno se začalo dávat častěji než dříve. Loni dokonce 36 dětí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuppi
20.9.12 17:24

My máme taky Matyldu. Reakce okolí podobné jako u vás. Někdo nadšený, někdo až naštvaný. Ale nám je to jedno, pro nás je to krásné jméno, české a neobvyklé. Je jich asi 600 v ČR. :pankac: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2979
21.9.12 19:56

AHOJKY TAK MY MAME 4TYDENI MADLENKU - MADLEN A U NAS JSOU JEN POZITIVNI REAKCE… :-) A V CR JICH JE ASI 36:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
9.10.12 19:01

Mě se líbí z holčičích Nastia :srdce: a z klučičích Sebastian, Matyas, Markus :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
10.10.12 12:45

Ahoj, jedna paní, kterou zná má 3 vnuky se jmény Lucas, Nicolas a Samuel Vokurka a to mi už vážně přijde až moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taichistka
10.10.12 12:55

My máme holčičku, která se jmenuje Rebecca Tea. Přítel je cizinec, je u nich běžné dávat 2 jména a já jsem to přijala s nadšením. Horší pak bylo vybrat tak, aby to k sobě pasovalo. Já jsem to ještě chtěla podpořit i numerologií, aby holka měla určité kvality do života. Takže volba nebyla snadná i vzhledem k tomu, že já jsem měla vysněnou Terezku. Nakonec jsme se dohodli, nějak to vyplynulo samo. Reakce byly vesměs kladné, akorát se mě rodina ptala, jak jí mají říkat. Odpovídala jsem, jak se komu líbí. Takže sestra říká Teo a my doma Rebíčku :D. Přítelovo rodiče holce říkají celým jménem, je to u nich tak normální. Jo a je fakt, že si nás vesměs všude pamatují, já mám takové super příjmení k tomu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
219
12.10.12 08:55
@taichistka píše:
My máme holčičku, která se jmenuje Rebecca Tea. Přítel je cizinec, je u nich běžné dávat 2 jména a já jsem to přijala s nadšením. Horší pak bylo vybrat tak, aby to k sobě pasovalo. Já jsem to ještě chtěla podpořit i numerologií, aby holka měla určité kvality do života. Takže volba nebyla snadná i vzhledem k tomu, že já jsem měla vysněnou Terezku. Nakonec jsme se dohodli, nějak to vyplynulo samo. Reakce byly vesměs kladné, akorát se mě rodina ptala, jak jí mají říkat. Odpovídala jsem, jak se komu líbí. Takže sestra říká Teo a my doma Rebíčku :D. Přítelovo rodiče holce říkají celým jménem, je to u nich tak normální. Jo a je fakt, že si nás vesměs všude pamatují, já mám takové super příjmení k tomu. :mrgreen:

rebeca tea je krasne jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.10.12 17:50

Přidávám se do diskuze náš Prďa je Ragnar Alen. Ragnara jsme měli už 3 roky, je to skandinavské jméno. Porpvé když s návrhem přítel přišel, tak jsme se vyděsila, ale nějak se to oposlouchalo a hodně zalíbilo, že když jsem otěhotněla bylo to jasne jak se bude jmenovat. Měsíc před porodem jsem nadhodila jestli by se nemel jmenovat po příteli. Nemohli jsme se rozhodnout, protoze Ragiho už jsme měli prostě dlouho vybraneho, tak jsme dali jmena dvě:-)
Pro holčičku jsme měli Nemesis:-) další klučičí jména máme Hektor, Sven a ještě pár dalších podobných:-)ALe nám to jde k příjmení, přítel není čech :hug:
Myslím, že v dnešní době už to ani neobvyklá jmena nejsou. Je tady tolik menšin, které chodi do českých škol, že takovej Ragnar se mezi Muhamedama apod ztratí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze