Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, minule jsem potkala na hřišti holčičku a jmenovala se Adina
Krásné to jméno… a mému chlapovi se opět nelíbí
Tak jestli budu mít příště zase holku, tak to musí být Adella-to jediné ještě překousne ![]()
@Silky123 Máš úplně stejný styl na jména jako já a tvůj mužskej přesně jako ten můj, taky zkoušel Adrianu a ještě Adélu, naštěstí na Thee jsme se jednoznačně shodli oba dva:)
@wesny Tak ho třeba taky zlomím
, no, Stella je krásný a aspoň budemem psát z dovolené: V S V S ![]()
Tchán chtěl u kluka jméno, které se dává u nich v rodině už devět generací, tj. cca od roku 1819, to jsem zamítla. Chtěla jsem Adámka, to byl první zmiňovaný předek, někdy kolem 1785. No, měla jsem z toho nervy. Teprvně na porodním sále mi porodník řekl, že to Adámek nebude, anžto to je holčička
, byla jsem šťastná jako blecha.
A to prosím všechny ultrazvuky ukazovaly, že to je kluk ![]()
@Silky123 To máš dobrý mě přítel vyděsil s tim že když jsem spolu řešili jestli SIvubec dítě nechat mě 18 znali jsme se v té době 2 měsíce já v 7 týdnu, neměli jsme kde bydlet, finančně taky nic moc. Tak mi k tomu řekl že žádný problem nevidí jenom u nich se dědí jmeno po generace tak že pokud to bude kluk musí to být Egon. Byla jsem tak zblblá že jsem souhlasila. Na ultrazvuku holčička tak já štastná a on nakonec kluk tak že Egona mam
Ale víš, co jsem si vyposlechla od tchána? Naštěstí manžel stál při mně ![]()
U nás se taky dědily jména, takže si moc dobře pamatuju, jak se zavolalo mé jméno a z baráku jsme se ozvaly s mamkou:" A malá nebo velká?" To samý brácha a taťka ![]()
@annaei tzn. že přítel je také Egon?? Jinak já tyhle dědičná jména moc nemusím
Tchýně pořád prahne po tom, aby se syn-pokud někdy bude-jmenoval po otci
Jako Martin není špatné jméno, ale mě neba dávat po někom z rodiny ![]()
Takže doufám, že příště bude zase holka a přítel mi v euforii podepíše mnou vybrané jméno
U první mi to neprošlo… tak teď musím být šikovnější ![]()
@Silky123 To chápu mě se tchán zase byl hrozně smutný z toho že to nebude kluk. Byl to muj učitel v autoškole a každou jízdu mi to řikal že snad mu to štestí vyjde a bude to nakonec kluk. Mě to přijde praštený že ted tcháno řikáme nejstarší Egon příteli Egon a malýmu zase malej Egon
No, radši nebudu psát, jak byl tchán naprdnutý, že to je „jen“ holka. Teď je celý poprděný, že to je naše Bobulka ![]()
Ale ve mně to zůstalo, jak tituloval doktory, že nic nepoznají… ![]()
Známá teď dávala malému Ladislav, že se to u nich dědí a jiný známý má Juraj protože se to taky u nich dědí.
@Silky123 Mě celé těhotenství říkají, že je to kluk a teď naposledy mi řekli, že to bude holka, takže asi tak:)
Druhou bych chtěla taky holčičku, vždycky si vzpomenu na bývalou kolegyni v práci, toho času v důchodu. Říkala, že všem přeje holčičky, jelikož ty se vrací k mámě, kluci jdou do rodiny manželek
.
Podle svýho bráchy soudím, že to tak opravdu je ![]()
Ja se jmenuju Janin (vyslovuje se žanýn), jsem na svoje jmeno pysna, ale muzu vam rict ze si vas kazdy zapamatuje, takze delat nejaky blbosti se nevyplati o tom bych mohla vypravet. podle me vzdy zalezi na prijmeni a na stylu zivota rodicu. Moje holky se jmenuji Niara a Melia. zijeme v zahranici ale i tady to jsou absolutne vyjecna jmena a to ma duvod, nesnasim kdyz zavolate jmeno a ozve se deset deti. Jinak se mi libi pro holku Amaya, Tiana, Dilayla a pro kluka Logan, Adrien
@wesny
Moc děkuju. To bude eventálně boj, pokud se odhodlám mít druhé miminko. Zatím je to Stella, moc se mi líbí Isabella, jenže to už je na manžu moc
, Thea, jůůůů, to bude boj
. Taky se mi líbí Eleonora, Evelyn, Berenika (ta propadla úplně), manžel chtěl Adrianu, to jsem zase zamítla já.
Jinak, holky, kam chodítě na netu se inspirovat jmény, já pořádně nemůžu najít takové nějaké dobré stránky.
Děkuji.