Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jéé, ta u nás palda taky, ale zavhla jsem ji, protože tak pojmenovala drevu přítelova bývalka ![]()
Ahoj maminky, my máme doma dvě holčičky, starší Viktorku a mladší Klárku. Teď čekáme třetí miminko a než jsme věděli co to bude, já měla vybráno Annabela nebo Sebastian - nakonec víme, že to bude opět holčička
. Po probrání to s maminkami a kamarádkami jsem usoudila, že Annabela Dočkalová moc nesedí a holky mi radili jména jako Anastázie, Isabela, Rozálie, Valérie a mě se pak nevím proč zalíbilo strašně Stella. Takže u nás teď svádí boj Valérie a Stella ![]()
PajaDee píše:
Ahoj maminky, my máme doma dvě holčičky, starší Viktorku a mladší Klárku. Teď čekáme třetí miminko a než jsme věděli co to bude, já měla vybráno Annabela nebo Sebastian - nakonec víme, že to bude opět holčička. Po probrání to s maminkami a kamarádkami jsem usoudila, že Annabela Dočkalová moc nesedí a holky mi radili jména jako Anastázie, Isabela, Rozálie, Valérie a mě se pak nevím proč zalíbilo strašně Stella. Takže u nás teď svádí boj Valérie a Stella
Jsem pro Stellu, je to krásné jméno a líbí se mi k Viktorce i Klárce ![]()
MarinkaCu píše:PajaDee píše:Jsem pro Stellu, je to krásné jméno a líbí se mi k Viktorce i Klárce
Ahoj maminky, my máme doma dvě holčičky, starší Viktorku a mladší Klárku. Teď čekáme třetí miminko a než jsme věděli co to bude, já měla vybráno Annabela nebo Sebastian - nakonec víme, že to bude opět holčička. Po probrání to s maminkami a kamarádkami jsem usoudila, že Annabela Dočkalová moc nesedí a holky mi radili jména jako Anastázie, Isabela, Rozálie, Valérie a mě se pak nevím proč zalíbilo strašně Stella. Takže u nás teď svádí boj Valérie a Stella
Děkuji za názor ![]()
JJ Stella je moooc hezké, valerie sice taky ale připadá mi tak trochu tvrdé. Když někomu řekneme že čekáme Eliáše tak sklízíme chválu,že jsme vybraly moc dobře.
Stella je nádherné
A má stejný význam jako moje jméno
K příjmení sedí pěkně ![]()
Anabela se mi upřímně moc nelíbí.
Eliáš, také mé oblíbené jméno ![]()
PajaDee píše:
Ahoj,mně se také libí více Stella
My máme Dominiku a Denisku,ale uvažovali jsme místo Denisky-Vanesku ![]()
Stella je moc krásné jméno. Ještě se mi moc líbí Teodora, uvidíme, jestli někdy budeme mít ještě miminku, pak to bude boj. Ještě bych chtěla Isabelu, ale to se manžovi moc nelíbí.
Máme výhodu, že máme počeštělé německé příjmení, které je měkké, takže naopak musíme volit takový střed, aby to neznělo, jak když šišláme ![]()
Máme už školáka druháka Viktorka a teď se nám před 5ti týdny narodila holčička Amélie ![]()
mě osobně se jméno Stella nelíbí…pokáždé když ho někde slyším tak 1.věc co se mi vybaví je máslo ![]()
ale kdybych měla holčičku mám favoritku Emilly,ale příteli se nelíbí.
Zdravím všechny. Lámeme si s kamarádkou hlavu, jaká je oficiální varianta jména „Azízka“. Její dcera chodí s Azízkou do školky, ale jak se jmenuje podle rodnýho listu, to netušíme a rády bychom to nějak přeložily. Když jsem googlila, házelo mě to do diskuzí o ohařích či jiných psích rasách
Tak jestli některá víte, co je to za jméno a kde má původ, dejte vědět, budu ráda ![]()
ncc1701 píše:
Zdravím všechny. Lámeme si s kamarádkou hlavu, jaká je oficiální varianta jména „Azízka“. Její dcera chodí s Azízkou do školky, ale jak se jmenuje podle rodnýho listu, to netušíme a rády bychom to nějak přeložily. Když jsem googlila, házelo mě to do diskuzí o ohařích či jiných psích rasáchTak jestli některá víte, co je to za jméno a kde má původ, dejte vědět, budu ráda
počkej mám doma knihu všech jmen, jdu se podívat jestli to tam je napsané ![]()
Pěkná jména
.
Nám celé těhotenství říkali, že budeme mít chlapečka, takže začal boj o jméno, u manžela se dětí křestní jméno už deset generací, takže jsem ho tvrdě zamítla, ne že by nebylo hezké, ale prý se to nemá dělat. Takže jsme se nakonec shodli na Teodorovi a Adamovi, nakonec Adam…
Nicméně, na porodním sále mi pan doktor řekl, že nemáme chlapečka ale holčičku, byli jsme s manžou strašně šťastní, ale neměli jsme jméno. Manžel byl velmi vnímavý a když jsme se týden před porodem bavili o ženských jménech, tak se mi moc líbily Valerie a Valentina.
Nakonec je z toho Valerie - Vája, Valinka, Valička, Valerka, Vali, Vajouš, Vájinka… a mohla bych pokračovat.
Valerie = silná, zdravá