Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Billi píše:
Mně by se pro kluky líbilo Tobiáš a Tadeáš.
David a Daniel
Ale záleží na tom, jestli chceš klasická česká jména (Josef, Antonín), moderní česká jména (Tomáš, Lukáš, Ondřej) nebo cizí jména.
Jsem taky pro Davida a Daniela, obě jména se mi líbí ![]()
Kamarádka má Matyáše a říká mu Máťo a chtěla by ještě kluka Patrika aby mu říkala Páťo. Takže já bych dala Páťu a Máťu
![]()
Zatím dík, víte jak to je, více hlav více ví. I ten David a Daniel je v pořadí. Ale zkuste ještě něco navrhnout.Dík
mila radko mne se libi jmeno noemi
k jmenu jsem prisla na tabore jinak klucici jmeno se mi libi dominik . ahoj misa
Prababička byla Anastázie Olga,babička Olga Hana,mamka Hana Eliška a já měla být taky Eliška,naštěstí jsem dostala Simone Ann .. Slavím to normálně 12.12,a všichni očekávají,že moje dítě bude Anna - něco,ale moje dítě bude Stella Nelly(i když si nejsem jistá těma dvěma l):)
Mojím favoritem pro chlapečka byl Tiborek, ale u manžela mi to neprošlo. Máme Patrička.
Ahojky, chci se zeptat na zkušenosti maminek s netradičními jmény jako je Jessica nebo Vanessa. Povolujou se v českých porodnicích? nebo musí být jména přímo z kalendáře? Děkuji za odpověď
Zdeňkaaaaaaa píše:
Ahojky, chci se zeptat na zkušenosti maminek s netradičními jmény jako je Jessica nebo Vanessa. Povolujou se v českých porodnicích? nebo musí být jména přímo z kalendáře? Děkuji za odpověď
Jasně, že je můžeš dát. ![]()
jasně, že to jde..já mám dvojčátka Vanessu a Samuela
všichni mi říkali, že to nemá zdobnělinu, my říkáme Vaný,Vanýs, Vanýsek, Vaneska a Sam,Samík, Samíček občas Samula
![]()
J-a-n-k-a píše:
Holky zkuste mi poradit nějaké jména pro dvojčata. Už z toho začínám blbnout.Termín porodu se blíží a já si pořád nejsem jistá jak se ti moji prcci (kluci) budou jmenovat.
My měli variantu Danny a Tommy a Lukas a Samuel ![]()
My máme tříletého chlapečka, jmenuje se Dominik Tobias a moc se nám to líbí, všichni si na to zvykli, nejdřív remcali, že proč jako dvě jména atd… tak jim vždy říkám: podívejte se do dějepisu do doby Národního obrození, dvě křestní jmena byla častější než pouze jedno, za těch dob jsme byli pravými čechy… a EU je pro nás teď otevřená a je velká pravděpodobnost že naše děti půjdou studovat či pracovat do zahraničí a hlavně hodí se nám to i k příjmení tak proč ne
brzy remcat přestali. Tak za tři roky bych chtěla druhé a fakt doufám že to bude holčička. Moc se mi líbí Lilly ale nevím zase druhé jméno k tomu aby to ladilo… Líbí se mi i Nataly nebo Lara. Jinak známá má chlapečka který se jmenuje Nyo Matthias a to se mi moc líbí, kamarádka má Yasmine, takže proč ne… Klidně bych byla i odvážnější než jméno Dominik, ale to bylo mé vysněné jméno asi už od 8mi let když jsme s holkama drndaly kolem baráku s kočárky
Takže to pro mě byla jasná volba… a taky mě potěšilo, že mi mamka řekla, že písnička Dominiku od J. Čeřovské byla její oblíbená v mládí…
Mám syna Mariána,říkali jsme mu Mariánku,babičkám to ze začátku dalo práci si zvyknout.Tet už je velký a je za to jméno rád. Moc se mi to jméno líbí, před měsícem se mi narodil další syn ,jmenuje se Radim také hezké jmeno. Katka
Radimka má moje sestra, ono je neobvyklé tím, že není tak často používané ![]()
Manžel je marián, je slovák a tam je to jméno hodně časté a všem mariánům, markům, máriům tam říkají Majo. Já mu říkám Majko