Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
19.9.11 21:08

Ahoj,tak my se s pritelem nemuzeme shodnout ani na divcim,ani na muzskem jmenu … :lol:
Me se uz velmi dlouho libi jmeno Matyáš,Matias … ale přiteli se nelibi,ze jeho prijmeni zacina na Š … a kdyz ctu statistiky o jmenech a vidim,kolik jich v republice je … tak nvm … velice me zaujalo jmeno na zacatku teto diskuze-Mateo … asi jsem se do nej zamilovala … priteli se velice libi Samuel … kdo mte Samuela-jak jim rikate?Prijde mi,ze moc zdrobnelin delat nejde … :think:
jen doufam,ze se nejak rozumne dohodneme … :nevim:
a u holcicky se mi libi Noel,Zoe,Mia,Amelie,apod. … a to taky neproslo … tak nas prcek asi bude bez jmena … :cry:
ja proste nechci jmeno,ktere ma v republice kdekdo .. a kdyz zavolam na sve dite,aby se zaroven otocilo dalsich 10 deti … :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.9.11 17:56

Ahoj. Jako „majitelka“ Samuela nemůžu než pochválit přítelův vkus, pokud se vám to teda hodí k příjmení (např. Samuel Vomáčka nezní dobře, ale to už je na inteligenci rodičů). A říkat se mu dá opravdu všelijak: nejběžněji samozřejmě Samíku, Samí, pak taky Samíšek (líbí se mi víc než Samíček), Samulátko,když zlobí, tak Samulátor :-) . Jako fanynka Pána prstenů mu občas říkám Samvěde (pro neznalé- jedna z hlavních postav hobit Samvěd Křepelka) a jednou, až bude velký na tohle všechno šišlání, tak bude prostě Sam. Jeho babička mu říká Saminko (no, říká to s láskou, tak budiž :-? ), slyšela jsem i slaboduché Samečku, ale to bych asi vynechala :poblion: . Stačí jako inspirace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
21.9.11 19:07

Dekuju … priznam se ze tim Sameckem,jste me pobavila … nam se libi,ale moje maminka prave zacala s tim,ze mu vsichni budou rikat Samecku … a priznam se,ze na moc zdrobnelin jsem neprisla,ale to asi az casem … :lol:
ale moc a moc dekuji … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
21.9.11 19:10

ahoj ja mám Damiána Františka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
21.9.11 19:18

To je tez krasne … mame zatimv rozhodovani Samuela,Matiase,Sebastiána,Damiána … :lol:
tak uvidime,ktery jmeno to vyhraje … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
21.9.11 19:28
salme píše:
To je tez krasne … mame zatimv rozhodovani Samuela,Matiase,Sebastiána,Damiána … :lol:
tak uvidime,ktery jmeno to vyhraje … :-)

ja se rozhodovala nad Damirem a Damiánem.. a vyhral to Damián (jelikož ho pokřtít nemužu, sama nejsem kreta a ten kolotoc kole toho sem nechtela podstupovat) aby mohl dostat druhe jmeno po svem dedovi a pradedovi (takova tradice u nas v rodine,ne ze bych byla zastance,ale libila se mi ta kombinace jmen :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.9.11 16:28

-

Příspěvek upraven 16.04.15 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
27.9.11 17:06

Nooo … krasny vyber … netusim jestli existuje Tedeas … ale na matrice ti reknou …
Jinak jsem se zamilovala do jmena Mia .. uz straaasne dlouho … jenomze mi u pritele neproslo .. ani jako druhe jmeno … :cry:
jinak se mi jeste libi Thea …
priznam se ze Vendelin/a … pro me neni … :-)
ale to je na tobe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
27.9.11 17:44
Líza14 píše:
Ahoj děvčata :wink: s dovolením se připojím… chtěla bych se s vámi také podělit o mé favority a potřebovala bych poradit s výběrem :think: Damiánek se mi moc líbí taky patří mezi mé favority. Dále se mi líbí matyáš,tadeáš,a už dlouho jsem zamilovaná do Vendelína :srdce:. Holčičí se mi líbí Amálie,Emily,Mia,Thea a zase Vendelína. Tak co na ně řikáte? A nevíte náhodou jestli existuje i Tedeáš-moc se mi to v tomdle tvaru líbí?

Amalie je nadherny. Mam tohle v uschove, jestli bychom meli jeste 3 ditko a holcicku.

Jinak my budeme mit Luna a kluka jsme meli Willhelm, zkracene Will nebo Williem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.9.11 09:23

ráda se diskuze zapojí,:-))máme doma měsíční VIVIEN a na kluka jsem měla Oliver,ale líbil se mi i Damián či Eliáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.9.11 19:09

Při svém prohrabávání starých matrik jsem v 19. století na jižní Moravě často narážel na jméno Melchior. Je to varianta jména Melichar (tedy jeden z biblických „tří králů“) a když pominu, že se tak jmenoval jeden docela významný český šlechtic (Melchior z Redernu), tak je to jméno docela zajímavé… a hlavně je „naše“. :wink:

Příspěvek upraven 14.10.11 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.9.11 20:35

-

Příspěvek upraven 16.04.15 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.10.11 20:46

holky co říkáte na jméno Emanuel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.10.11 20:48

to má můj brácha se švagrovou mikyho a už se mi to taky líbí.Ze záčátku jak řekly mikuláš tak jsem řekla chudák ale už je to pěkné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.10.11 20:49
Ajunka píše:
holky co říkáte na jméno Emanuel?

mě se to nelíbí. přijde mi jak kdyby to jméno vypadlo z telenovely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek