Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,tak my se s pritelem nemuzeme shodnout ani na divcim,ani na muzskem jmenu … ![]()
Me se uz velmi dlouho libi jmeno Matyáš,Matias … ale přiteli se nelibi,ze jeho prijmeni zacina na Š … a kdyz ctu statistiky o jmenech a vidim,kolik jich v republice je … tak nvm … velice me zaujalo jmeno na zacatku teto diskuze-Mateo … asi jsem se do nej zamilovala … priteli se velice libi Samuel … kdo mte Samuela-jak jim rikate?Prijde mi,ze moc zdrobnelin delat nejde … ![]()
jen doufam,ze se nejak rozumne dohodneme … ![]()
a u holcicky se mi libi Noel,Zoe,Mia,Amelie,apod. … a to taky neproslo … tak nas prcek asi bude bez jmena … ![]()
ja proste nechci jmeno,ktere ma v republice kdekdo .. a kdyz zavolam na sve dite,aby se zaroven otocilo dalsich 10 deti …
![]()
Ahoj. Jako „majitelka“ Samuela nemůžu než pochválit přítelův vkus, pokud se vám to teda hodí k příjmení (např. Samuel Vomáčka nezní dobře, ale to už je na inteligenci rodičů). A říkat se mu dá opravdu všelijak: nejběžněji samozřejmě Samíku, Samí, pak taky Samíšek (líbí se mi víc než Samíček), Samulátko,když zlobí, tak Samulátor
. Jako fanynka Pána prstenů mu občas říkám Samvěde (pro neznalé- jedna z hlavních postav hobit Samvěd Křepelka) a jednou, až bude velký na tohle všechno šišlání, tak bude prostě Sam. Jeho babička mu říká Saminko (no, říká to s láskou, tak budiž
), slyšela jsem i slaboduché Samečku, ale to bych asi vynechala
. Stačí jako inspirace?
Dekuju … priznam se ze tim Sameckem,jste me pobavila … nam se libi,ale moje maminka prave zacala s tim,ze mu vsichni budou rikat Samecku … a priznam se,ze na moc zdrobnelin jsem neprisla,ale to asi az casem … ![]()
ale moc a moc dekuji … ![]()
To je tez krasne … mame zatimv rozhodovani Samuela,Matiase,Sebastiána,Damiána … ![]()
tak uvidime,ktery jmeno to vyhraje … ![]()
salme píše:
To je tez krasne … mame zatimv rozhodovani Samuela,Matiase,Sebastiána,Damiána …
tak uvidime,ktery jmeno to vyhraje …
ja se rozhodovala nad Damirem a Damiánem.. a vyhral to Damián (jelikož ho pokřtít nemužu, sama nejsem kreta a ten kolotoc kole toho sem nechtela podstupovat) aby mohl dostat druhe jmeno po svem dedovi a pradedovi (takova tradice u nas v rodine,ne ze bych byla zastance,ale libila se mi ta kombinace jmen
)
Nooo … krasny vyber … netusim jestli existuje Tedeas … ale na matrice ti reknou …
Jinak jsem se zamilovala do jmena Mia .. uz straaasne dlouho … jenomze mi u pritele neproslo .. ani jako druhe jmeno … ![]()
jinak se mi jeste libi Thea …
priznam se ze Vendelin/a … pro me neni … ![]()
ale to je na tobe ![]()
Líza14 píše:
Ahoj děvčatas dovolením se připojím… chtěla bych se s vámi také podělit o mé favority a potřebovala bych poradit s výběrem
Damiánek se mi moc líbí taky patří mezi mé favority. Dále se mi líbí matyáš,tadeáš,a už dlouho jsem zamilovaná do Vendelína
. Holčičí se mi líbí Amálie,Emily,Mia,Thea a zase Vendelína. Tak co na ně řikáte? A nevíte náhodou jestli existuje i Tedeáš-moc se mi to v tomdle tvaru líbí?
Amalie je nadherny. Mam tohle v uschove, jestli bychom meli jeste 3 ditko a holcicku.
Jinak my budeme mit Luna a kluka jsme meli Willhelm, zkracene Will nebo Williem.
ráda se diskuze zapojí,:-))máme doma měsíční VIVIEN a na kluka jsem měla Oliver,ale líbil se mi i Damián či Eliáš.
Při svém prohrabávání starých matrik jsem v 19. století na jižní Moravě často narážel na jméno Melchior. Je to varianta jména Melichar (tedy jeden z biblických „tří králů“) a když pominu, že se tak jmenoval jeden docela významný český šlechtic (Melchior z Redernu), tak je to jméno docela zajímavé… a hlavně je „naše“. ![]()
Příspěvek upraven 14.10.11 v 22:09
to má můj brácha se švagrovou mikyho a už se mi to taky líbí.Ze záčátku jak řekly mikuláš tak jsem řekla chudák ale už je to pěkné
Ajunka píše:
holky co říkáte na jméno Emanuel?
mě se to nelíbí. přijde mi jak kdyby to jméno vypadlo z telenovely