Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
IvkaH píše:
My máme doma Melisu a druhá holčička ještě není rozhodnuté, chci Viktorii, aby byla Meli a Viky (a mají svátek v jeden den 10.3.) to mi doma neprošlo, tak asi Patricie, když nevyšel Patrik, možná Dominika a líbí se mi Mia (to tady hlídá paní jedněm tiňťonům malou a jmenuje se Mia)
Ja bych z techto jmen dala Mia, to se mi libi nejvic. Pak jsme uvazovali nad Julii, kdyby to byla holka. A nebo jeste Mina.
jo jenže moje rodina není na extravagantní jména, furt nám vyčítají, že jsme dali Melisa. Patricii chce taťka, ta se mi taky líbí, ale je tam málo zdrobnělin. Max. Patty asi se nedohodnem.
Tvoje rodina ti nema co vycitat, hlavni je, co se libi tobe a manzelovi. Ja kdybych se chtela zavdecit kazdemu z nasich rodin, tak se z toho nejspis zblaznim a nebo by melo nase dite tak pet jmen.
Tak mi jsme dali ELišku - není to nic neobvyklého ale zase se to krásně hodí k našemu příjmení což mi příjde celkem důležité aby jsméno korespondovalo s příjmení. Nějak mi nejde přes pusu když rodiče dají třeba například Jesiccu a k tomumají ryze české příjmění. ALe to je každého věc:-)
Navíc každé jméno je krásné když se hezky řekne:-)
Já jsem nejprve chtěla Leontýnku ale u přítele vyhrála ELi:-)
Melisa i Particie, Viktorie i Dominika se nám k příjmení hodí.
Ivko - pak je to jen v pořádku:-)
Navíc Melisa je opravdu hezké jméno.
Spíš jsem myslela příklad jako třeba ,,Jesicca Nováková,, nebo ,,Fernando Petrášek,,( a to jsem si nevymysela, opravdu Fernanda dala spokužačka:-)
mi se pro kluka líbil Nikolas k příjmení Hromek to jde, ale když my neumíme kluky
.
Ahoj,
tak my máme holčičku Leontýnku. Ohlasy jsou velice kladné a všechny úplně stejné - „Jééé, to je ta z té pohádky. Ať žijí duchové. Že jo?“
A přitom když jsme to jméno vybrali, tak nás tahle asociace vůbec nenapadla. ![]()
Ahojky. Moc krásná a podnětná diskuse, zvládla jsem ji přečíst od začátku a je bezva, jak se „trendy“ ve jménech mění. Co se řešilo na začátku diskuse jako víceméně neobvyklé jméno, je dneska, po pár letech skoro běžné. Jinak taky přispěju svou troškou do mlýna.
Máme Gabrielu (Gábi, Gábinka, Gabča, Gábíček - Gáblíček, Gabrielka - moje nejoblíbenější), jméno to není nijak neobvyklé, přesto ve svém okolí žádnou jinou neznám a v porodnici se sestry pozastavovaly (ale řekla bych, že v dobrém).
Já jsem Magdaléna, co jsem se dívala, tak teď už se občas i dává, ale když jsem byla malá, byla jsem jediná a strašně jsem trpěla.
Většina lidí mi říká Magdo, což nesnáším, je to takové tvrdé. Na gymplu mi paní profesorka říkala Magdaléno a od ní jsem to strašně brala a začlo se mi to tak líbit. Jinak se mi jako varianta Magdalény líbí Madlen, Madlenka.
Z dalších jmen co jsem chtěla (a nikdy nebyly a nebudou manželem schváleny):
Výběru a pojmenovávání zdar a hlavně hodně zdraví všem dětičkám!
Jo a jak už se tady psalo… každé jméno je pěkné, když se pěkně vysloví. Naopak - kdo chce ublížit a urazit, zmrví i to nejkrásnější jméno jaké si jen člověk umí představit.
Ano Gabi (Gabriela) je taky moc krásné, navrhovala jsem ho doma a neprošlo to
. Ono je jedno jestli je moderní nebo nemoderní staromodní jméno, na to nezáleží. Musí se, ale hezky říkat. My nemáme moc rádi klasické české jména nevím proč, nelíbí se nám ani jednomu. Jo a Leontýnka je taky hezké, ale to se asi nehodí ke každému příjmení.
tak se přidám,my máme 7letou Emmu a všem se moc líbí.
A když jsme čekali teď druhé tak na kluka jsme měli Jonáš a holka Vanda a manžel chtěl hrozně Lauru,ale vyhrál to Jonášek. ![]()
my máme doma měsíční Viktorku,nejdřív jsme měli vybraná jména jako Adélka,Anetka,Natálka,ale pak jsme si řekli,že bychom raději nějaké méně časté a Viktorka nám padla do oka..:)
Viktorie je moc krásné jméno, hrozně by se mi pro malou líbilo, ale taťkovi se nelíbí. My máme doma dohodu, že poprvé vybírám jméno já a on bude souhlasit a jen podepíše ty papíry a po druhé to bude naopak, takže teď je výběr na taťkovi a já podepisuji jen papíry. Viktroka se mu nelíbí, protože má strach, že děcka jsou zlé, aby se jí nesmály, že je Viktroka u splavu. Myslím, že malé děti dnes už babičku ani nečtou ani nesledují, jako film, tak ani nebudou tušit, kdo je Viktorka u splavu. Je to moc krásné jméno. Líbí se mi na jedné oblíbené Slovenské herečce.
IvkaH píše: …Myslím, že malé děti dnes už babičku ani nečtou ani nesledují, jako film, tak ani nebudou tušit, kdo je Viktorka u splavu.
Přesně to mě taky napadlo… že děcka už určitě o nějaké Viktorce u splavu nemají ani tušení.
Je to nádherné jméno, já bych teda manžela nějak jemně ale důrazně přesvědčovala.
Jinak ještě k tomu posmívání si myslím, že děcka si stejně vždycky něco vymyslí, na každé jméno, toto asi k dětskému věku patří.