Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nám to někteří známí říkají,že se jí budou smát že je bláznivá Viktorka od splavu,ale podle mého to opravdu už ta dnešní generace nezná a až malá vyroste tak její vrstevníci už to znát vůbec nebudou..Já jsem se divila,když jsem tohle jméno přítelovi navrhla,že hned souhlasil,protože se mu jinak nelíbilo snad skoro žádné..:)jenže on chtěl Adélku já Anetku tak z toho vznikla Viktorka ani nevím jak,napadlo mě to jednou po ceste,když jsme jeli k doktorce
To jméno se mi líbilo když jsem byla mladší a teď mě to napadlo úplně náhodou,jsem s ním opravdu spokojená ![]()
Ahojte, tak ja mám tri deti - Jindro, Klára teraz sa nám narodila Tea
.Bála som sa reakcií, ale su prevážne pozitívne a v porodnici sa páčilo..Voláme ju Teuška, Tejka, Tei, Teinka..priezvisko máme fajn, k nemu sa hodí skoro každé meno..
Taky se přidám. My máme vybráno pro holčičku i pro kluka, protože prcek se zatím odmítá odhalit
Pro holčičku máme Rozálii a pro kluka Vilém. S manželem jsme se naprosto shodli…
Většinou se setkáváme s pozitivními ohlasy, ale babičkám se nelíbí, že to jsou nemoderní jména
Představují si Natálky, Nikolky, Tobiase, Tadeáše… Ale zatím jsme se nedali ![]()
ahoj já budu mít arabské jméno pro holčičku LAYLA
moc se mi líbí a otec je egyptan,tak pro to a v okolí žádnou Laylu neznám
a okolí at si trhne nohou
Maddlen píše:
Ahojky. Moc krásná a podnětná diskuse, zvládla jsem ji přečíst od začátku a je bezva, jak se „trendy“ ve jménech mění. Co se řešilo na začátku diskuse jako víceméně neobvyklé jméno, je dneska, po pár letech skoro běžné. Jinak taky přispěju svou troškou do mlýna.Máme Gabrielu (Gábi, Gábinka, Gabča, Gábíček - Gáblíček, Gabrielka - moje nejoblíbenější), jméno to není nijak neobvyklé, přesto ve svém okolí žádnou jinou neznám a v porodnici se sestry pozastavovaly (ale řekla bych, že v dobrém).
Já jsem Magdaléna, co jsem se dívala, tak teď už se občas i dává, ale když jsem byla malá, byla jsem jediná a strašně jsem trpěla.
Většina lidí mi říká Magdo, což nesnáším, je to takové tvrdé. Na gymplu mi paní profesorka říkala Magdaléno a od ní jsem to strašně brala a začlo se mi to tak líbit. Jinak se mi jako varianta Magdalény líbí Madlen, Madlenka.
Z dalších jmen co jsem chtěla (a nikdy nebyly a nebudou manželem schváleny):
- holky! Dita, Zita (ta se mi líbí moc), Hedvika a Meda (taky krásné jméno)
- kluci: Jaromír (pokud by se mu říkalo Míra)
Výběru a pojmenovávání zdar a hlavně hodně zdraví všem dětičkám!
Jo a jak už se tady psalo… každé jméno je pěkné, když se pěkně vysloví. Naopak - kdo chce ublížit a urazit, zmrví i to nejkrásnější jméno jaké si jen člověk umí představit.
Krásný jména pro princeznu
. Taky jsme chtěli Magdalénku nebo Medu a byl z toho Jáchymek
Takže Magdalénku mladší má sestři a nás teď v srpnu čeká synek Mikuláš ![]()
Ahoj holky, jednou jsme takhle byli na akci a řešili jsme jména a můj otec navrhl jménu Hugo…je to docela šílené jméno, ale všichni se ho chytli a mě to nedalo a pořád nad tím jménem přemyšlím…myslíte si, že je to moc blbé? jak by se mu dalo říkat…není tam žadná zdrobnělina, že? Zkuste mi prosím poradit.
Díky ![]()
jestli se ti libi tak proc ne? ![]()
me prijde v pohode ![]()
me se ted mooooc libi Rebeka- Beka
jen skoda ze uz ji nebude komu dat ![]()
mirinda92 píše:
Ahoj holky, jednou jsme takhle byli na akci a řešili jsme jména a můj otec navrhl jménu Hugo…je to docela šílené jméno, ale všichni se ho chytli a mě to nedalo a pořád nad tím jménem přemyšlím…myslíte si, že je to moc blbé? jak by se mu dalo říkat…není tam žadná zdrobnělina, že? Zkuste mi prosím poradit.
Díky
mirinda92 píše:
Díky
Hugo je náhodou moc pěkné jméno. Pro miminko by se mi moc líbilo Hugýsek, pro větší prostě Hugo. Jméno nemusí mít nutně zdrobněliny, dětem se dá říkat krásně a nemusí to vždy souviset se jménem. Naše děti mají jména, která jdou zdrobnit bez problémů a stejně nejvíc na ně volám broučku, sluníčko a na malou převážně beruško ![]()
mirinda92 píše:
Díky
Hugo, ale není neobvyklé jméno, za první republiky se u nás dávalo dost, jenže pak se od něj postupně upouštělo až se trošku ztratilo ve všech těch jménech, pochází z Německého Hugbert. Já mám dokonce strýce Huga (asi 65 let). Domácí podoby jména jsou: Hugek, Hugon(ek), Hugoš(ek).
IvkaH píše:mirinda92 píše:Hugo, ale není neobvyklé jméno, za první republiky se u nás dávalo dost, jenže pak se od něj postupně upouštělo až se trošku ztratilo ve všech těch jménech, pochází z Německého Hugbert. Já mám dokonce strýce Huga (asi 65 let). Domácí podoby jména jsou: Hugek, Hugon(ek), Hugoš(ek).
Díky
JJ právě, tím, že se to tak vytratilo, tak už to není tak obvyklé, ale začínám o tom vážně uvažovat…navíc to vážně vzniklo jen ze srandy… vypustil to můj otec:-)
mirinda92 píše:IvkaH píše:JJ právě, tím, že se to tak vytratilo, tak už to není tak obvyklé, ale začínám o tom vážně uvažovat…navíc to vážně vzniklo jen ze srandy… vypustil to můj otec:-)mirinda92 píše:Hugo, ale není neobvyklé jméno, za první republiky se u nás dávalo dost, jenže pak se od něj postupně upouštělo až se trošku ztratilo ve všech těch jménech, pochází z Německého Hugbert. Já mám dokonce strýce Huga (asi 65 let). Domácí podoby jména jsou: Hugek, Hugon(ek), Hugoš(ek).
Díky
Manželova rodina zas chtěla Matyldu, no ale to by přes mne neprošlo teda ![]()
IvkaH píše:mirinda92 píše:Manželova rodina zas chtěla Matyldu, no ale to by přes mne neprošlo tedaIvkaH píše:JJ právě, tím, že se to tak vytratilo, tak už to není tak obvyklé, ale začínám o tom vážně uvažovat…navíc to vážně vzniklo jen ze srandy… vypustil to můj otec:-)mirinda92 píše:Hugo, ale není neobvyklé jméno, za první republiky se u nás dávalo dost, jenže pak se od něj postupně upouštělo až se trošku ztratilo ve všech těch jménech, pochází z Německého Hugbert. Já mám dokonce strýce Huga (asi 65 let). Domácí podoby jména jsou: Hugek, Hugon(ek), Hugoš(ek).
Díky
tak to se nedivím…to je takové už hodně zvláštní…vždy si vzpomenu na tu pohádku o Matyldě:-)
Na pohádku jsem si nevzpomněla, ale na tu tlustou Matyldu z filmu Jak utopit dr.Mráčka nebo jak se to jmenuje
. Jinak my jsem na cizí jména ujetí, ale musíme to mít z něčím spojené,aby se nám líbilo, první dcera se jmenuje Melisa a vůbec mi nevadily negativní reakce okolí a že jich bylo plno, my věděli z manželem proč se nám to jméno líbí a taky jsem ho dali. A má to své výhody, paní ředitelka ve školce má 200 dětí, ale Meli si zapamatovala hned, protože tam bude jen jedna … no aby jsme pak nechodili furt na koberečky ![]()