Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte,já jsem dala první dceři jméno Valerie.Ríkame jí Valinko,Valčo,Valošku a nebo Vanilko.Druhá dcera je Julie,té říkáme nejčastěji Julčo,Julinko a nebo Juli.U první dcery jsem se občas setkala s reakcí,jako že proč jsem nedala normální jméno.Myslím,že normální je,jen méně používané.Každý si můžeme dát jméno jaké chceme ![]()
kreali píše:
Ahojte,já jsem dala první dceři jméno Valerie.Ríkame jí Valinko,Valčo,Valošku a nebo Vanilko.Druhá dcera je Julie,té říkáme nejčastěji Julčo,Julinko a nebo Juli.U první dcery jsem se občas setkala s reakcí,jako že proč jsem nedala normální jméno.Myslím,že normální je,jen méně používané.Každý si můžeme dát jméno jaké chceme
Holky zkuste mi poradit nějaké jména pro dvojčata. Už z toho začínám blbnout.Termín porodu se blíží a já si pořád nejsem jistá jak se ti moji prcci (kluci) budou jmenovat.
J-a-n-k-a píše:
Holky zkuste mi poradit nějaké jména pro dvojčata. Už z toho začínám blbnout.Termín porodu se blíží a já si pořád nejsem jistá jak se ti moji prcci (kluci) budou jmenovat.
Spíš ve stylu JIŘÍ a JAN nebo ve stylu CHRISTOFER a DAMIAN ? ![]()
Kallkapa píše:J-a-n-k-a píše:Spíš ve stylu JIŘÍ a JAN nebo ve stylu CHRISTOFER a DAMIAN ?
CHtělo by to přidat nějaké kritéria, jména, která vedou, či přijmení.. ![]()
mně se líbí už od dětství Žofie, ale vim, že mi nikdy neprojde ![]()
druhým favoritem je Ester a ta prošla ![]()
Kallkapa píše:J-a-n-k-a píše:Spíš ve stylu JIŘÍ a JAN nebo ve stylu CHRISTOFER a DAMIAN ?
mysicka5 píše:
Kamaradka ma taky Valerii a segra te kamaraky ji rika Valdemar
kreali píše:
Ahojte,já jsem dala první dceři jméno Valerie.Ríkame jí Valinko,Valčo,Valošku a nebo Vanilko.Druhá dcera je Julie,té říkáme nejčastěji Julčo,Julinko a nebo Juli.U první dcery jsem se občas setkala s reakcí,jako že proč jsem nedala normální jméno.Myslím,že normální je,jen méně používané.Každý si můžeme dát jméno jaké chceme
Valerie je pěkné jméno, ted docela oblíbené, ale ještě ho není tolik jako třeba Nátálek, Adélek apod.
J-a-n-k-a píše:
Ale,já čekám kluky. Máme krátké příjmení na čtyři písmena.
J-a-n-k-a píše:
A proč nenecháš toho Nikolase a Tobiase, to jsou hezká jména ![]()
J-a-n-k-a píše:
A proč nenecháš toho Nikolase a Tobiase, to jsou hezká jména ![]()
Mně by se pro kluky líbilo Tobiáš a Tadeáš.
David a Daniel
Ale záleží na tom, jestli chceš klasická česká jména (Josef, Antonín), moderní česká jména (Tomáš, Lukáš, Ondřej) nebo cizí jména.