Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1595
24.1.11 20:59

Tak jsem pročetla pár příspěvků nazpět… tak Vám to tu trochu obohatím holčičím jménem… :) My máme Jessicu. :-)

Jinak Nataniel je paráda :dance: :dance: :dance: to se mi taky líbí… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.1.11 21:03
Alyss píše:
Zuzka: Krásně klukům ladí jména :palec:Našim se zase rýmují (nebyl to tedy záměr,ale na jiném jsme se neshodli) Matyáš,Tobiáš a ještě chceme Jonáše :mrgreen:

taky to k sobe vsechno hezky jde…to se mi libi ze maj takovy da se rict malicko podobny…znamej ma Aleše a pak dvojcatka Tadeáše a Tobiáše..což mi u tech dvojcat pripada malinko matouci jelikoz jsem taky z dvojcat a obe mame jmeno na M a ikdyz nas lidi rozeznali stejne nevedeli jak se ktera jmenuje a to jmena nemam podobny..a kamaradi jsou JAra a Jirka a taky dovjcata :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.1.11 21:04
Caress píše:
Tak jsem pročetla pár příspěvků nazpět… tak Vám to tu trochu obohatím holčičím jménem… :) My máme Jessicu. :-)Jinak Nataniel je paráda :dance: :dance: :dance: to se mi taky líbí… :-)

jee dekuji mam radsot, to me jeste vic utvrzuje ze je to fakt dobra volba :-D
Jesicca hezke Jessie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
24.1.11 21:21

Já mám kamarádku, která má sestru Rozárku a bráchu UGA. Není to HUGO, ale UGO. Říkají mu Ugíne, Ugoušku, Ugínku, Ugi…moje babička je ** Naděžda** (Naďa, Naděnka, Naďka, Nadí), taťka je Richard (Ríša, Ríšulka, Ríšánek, Richardík), pak mám známou, ta se jmenuje Darja. Jinak se mi moc líbí holčičí TIMEA, ADRIANA, KATEŘINA…na kluka je to horší, není tolik jmen, ale v této diskuzi jsem se inspirovala a určitě vyrazím pro knížku od Knappové :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
24.1.11 21:23

Já mám kamarádku, která má sestru Rozárku a bráchu UGA. Není to HUGO, ale UGO. Říkají mu Ugíne, Ugoušku, Ugínku, Ugi…moje babička je ** Naděžda** (Naďa, Naděnka, Naďka, Nadí), taťka je Richard (Ríša, Ríšulka, Ríšánek, Richardík), pak mám známou, ta se jmenuje Darja. Jinak se mi moc líbí holčičí TIMEA, ADRIANA, KATEŘINA…na kluka je to horší, není tolik jmen, ale v této diskuzi jsem se inspirovala a určitě vyrazím pro knížku od Knappové :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.1.11 21:43
janina.sun píše:
Já mám kamarádku, která má sestru Rozárku a bráchu UGA. Není to HUGO, ale UGO. Říkají mu Ugíne, Ugoušku, Ugínku, Ugi…moje babička je ** Naděžda** (Naďa, Naděnka, Naďka, Nadí), taťka je Richard (Ríša, Ríšulka, Ríšánek, Richardík), pak mám známou, ta se jmenuje Darja. Jinak se mi moc líbí holčičí TIMEA, ADRIANA, KATEŘINA…na kluka je to horší, není tolik jmen, ale v této diskuzi jsem se inspirovala a určitě vyrazím pro knížku od Knappové :wink:

knizku 100% doporucuju..taky sem emla pocit ze jmena nakluky nejsou a v knizce jsme vybrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
24.1.11 21:49
Ajla píše:
Caress píše:
Tak jsem pročetla pár příspěvků nazpět… tak Vám to tu trochu obohatím holčičím jménem… :) My máme Jessicu. :-)Jinak Nataniel je paráda :dance: :dance: :dance: to se mi taky líbí… :-)
jee dekuji mam radsot, to me jeste vic utvrzuje ze je to fakt dobra volba :-D
Jesicca hezke Jessie :)

Ajla: děkuji :-) jinak jsem právě dočetla, že se ptáš, jak reaguje okolí u staršího dítěte - nebo samo dítě. Tak naší Jessice už je přes 3 roky.. a neměla jsem se jménem žádný problém.. Naopak mě baví a líbí se mi, když se lidi vždycky ptají, jak se jmenuje a já můžu hrdě prozradit naše jméno (a jasně že bych byla hrdá i u Pepíčka… :) to je opravdu každého věc.. Takže problém žádný.. Max. když potřebují někam Jessicu zapsat, tak musím diktovat, jak konkrétně se to píše, :-) ale to je taky proto, že toto jméno má více možných variant zapsání.. :-)

Učitelky ve školce - ač starší paní - také no problemo.. ani se mě neptali, jak jí konkrétně říkáme.. sami si našly několik variant, takže vždycky jen s úsměvem sludjí, jak má Jessie podepsaný obrázky… :)

Jo a taky jsem měla menší pochybnosti s vybraným jménem - před porodem, ale když jsem Jessicu poprvé uviděla, bylo mi jasné, že je to ona, Jessica a jinak ani být nemůže :-)

A Nataniel mě opravdu zaujal VELMI.. ! :-) možná časem půjdu v „Tvých stopách“ :hug: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.1.11 21:54

jee dekuji, presne takovy zkusenosti jsem potrebovala…Ja myslim ze nas malej bue muset jen urcovat ze je bez H lidi spis znaji NAthaniel..ale my mame prijmeni u kteryho se ve skutecnosti pise uprostred Z ale v nasem prijmeni je to S a taky to vsude musime zvyraznovat ja kse to pise a stejne to lidi psiou blbe :-D takze na to sme zvykli :-)

Moje teta je ucitelka ve ksolce kam malej jednou bude chodit taky ty vysvetlim jak mu rikat a ve skole uz si to malej rekne sam jak mu rikat…A kdyz se me ted nekdo zepta a mam to rict nahlas tak sem vzdy nervozni :-D A nebo kdyz se minule doktor v cekarne zeptal jedny maminky jak se jeji dcerka jmenuje sem si rikala co asi rekne az se zepta me :-D ale tesim se i na to ze bude fakt originalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
24.1.11 22:07

Ted seš možná nervozní, ale časem si to budeš vysloveně užívat :-) věř mi… :-) a nebo si představ některé jméno, které se ti nelíbí… a na otázku - jak se bude jmenovat - si představ, že říkáš právě to jméno, co se ti nezamlouvá :-) Pak budeš taky nervozní, když máš říct NATANIEL? :-) vždyt to zní báječně… :)

Opravdu krásné jméno, gratuluji k výběru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.1.11 22:09

dekuji udelala jsi mi radost :-) mne se to jmeno libi moc navic jsme s manzelem nemohli najit zadny jiny na kterym by jsem s shodli a kdyz uz sme nejaky rekli treba Dominik tak nam to proste k malymu neslo ale u Nataniela to bylo jako by si o nej rekl sam :-D rikam mu NAticek, NAtanek a manzel vetsinou NAtanek ale nekdy rejpne a rekne mu svym jmenem :-D…a proste mi to k malymu sedi je to proste on :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
24.1.11 22:12

:palec: :palec: :palec: tak pak už nemáš co řešit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
24.1.11 22:31

holky, dekuju. Ostatni z lazeni tak nadseny nejsou , ze se to plete a tak , ale ja nekdy reknu detem jmenem kluka od kamaradky , jak jsme s nima casto, takze by se mi pletlo cokoliv a takhle aspon zacnu „Da …“ a pak se kolikrat stihnu opravit a dorict to dobre :lol: a kdyz bude nejhur muzem na vsechny volat „Dádo“ a nektery z nich pribehne :wink:

Nataniel je fakt hezky, ale nam by asi ani neslo k prijmeni }(jako kdyby treba prisel ctvrty chlapecek :lol: ) . No ono Darek se moji babi treba taky nejak seka, ze to jako konci jmeno na stejne pismeno jako zacina prijmeni

ajlo , myslim ze je dulezity to takhle citit, takze urcite jste dobre vybrali :-)

Jinak nas Davidek ma ve skolce Noela , taky zajimavy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 00:16

Ono se rika ze je par pravidel jak davat jmeno a treba my by sme nemohli daz napriklad NIkolas kvuli tomu ze prijmeni zacina na Z a hned 3. je S a je to takovy dost krkolomny ale kdyz si to clovek rekne poradne tak i to by slo..ze se pry nema davat jemno aby koncilo stejnym pismenem co zacina prijmeni ale ja myslim ze to neni takovej problem. NApriklad to K sem i zda ok…kdyz si zkusim rict darek a pak nejaky prijmeni na K tak to jde.. nas s tim S a Z je to takovy nevyslovitelny a Nataniel jde k tomu krasne…
Takze diky holky aspon nemam pochyby :-D pochyby o tom jmene jsem teda nemela spsi s tim jaky ot je mit mimi s neobvyklym jmenem…takze podle vasich reakci je to vp ohode :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
25.1.11 05:57

Jé Timea je moc hezké, kámoška má timeu, to my jsme chtěli sabinku, ale máme robinka což taky ujde, kámoška druhá má Tristana :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.1.11 07:15
herinkoj píše:
Já si taky myslím, že je každýho věc, jaké jméno dítěti dá. Nemyslím si, že se vybírá jen podle toho, který jsou v kurzu, ale hlavně podle toho, jak se jim líbí. Ále říkat, že jsou některý jména brr, je fakt netaktní.

Netaktní možná, nicméně je to její názor…setkaly jsme se tu i s tím, že duševně děti narušujeme, když jím dáváme neobvyklá jména :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze