Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
547
31.12.10 14:12

Tý jo, já fakt nevim. Už mám z toho hlavu jak pátrací balon :dance: a to mi teď u oběda řekl, že ještě viděl někde jméno Timea a moc se mu líbí. No je to s ním možný ? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
31.12.10 15:53
evca82 píše:
Tý jo, já fakt nevim. Už mám z toho hlavu jak pátrací balon :dance: a to mi teď u oběda řekl, že ještě viděl někde jméno Timea a moc se mu líbí. No je to s ním možný ? :roll:

noooo, tímhle stylem skončíš u Terezky nebo Aničky :lol: :lol: :lol: desetkrát si oběhneš kolečko kolem různých neobvyklých jmen, až si vybereš něco z první desítky.. Za mě Timea nic moc, a navíc moc dlouhý k příjmení, ty 3 slabiky :nevim: Další je jaký? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
547
31.12.10 18:11

To ne, nic proti Aničkám, Terezkám a tak, ale to ne. To je zatím jediný na čem se shodneme, že nechceme nějaké moc obvyklé jméno :lol: Další? to zatím snad stačí, ne ? :mrgreen: Elen, Thea, Vanesa, Lea......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.12.10 20:03

Mám pro tebe pár tipů, třeba tě něco zaujme - Meda, Luisa, Vanda, Vilma, Ines, Zlata, Lola, Sáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamča73
2.1.11 21:42

Všechny zdravím,já mám dvě dcerky Klárku 12 let a 15 měsíční Sheilu.Je to irské jméno,poangličtěné,a má i více tvarů Sheilla,Shilla,Shilia a to je přibližně jako u nás Cecília a také tak slaví svátek 22.11. podle angl.kalendáře.Nekomolíme ji jméno,říkáme ji „Šejlo,Šejlinko“,a okolí byly různé reakce,vesměs pozitivní,hlavně hodně cestujeme a spolupracujeme obchodně s cizinci,jakmile vyslovíme jak se jmenuje ihned se usmějí,umí to vyslovit.Ještě pro zajímavost,můj manžel(34) se jmenuje Nikola,a nikdy s tím problém neměl.Pro holčičku jsme ještě uvažovaly o Kate,Catrin nebo Zoe či Grace,nechtěly jsme aby se na písku otočilo 10 holčiček.Snad nám za to dcera jednou nevynadá :-)
Pro chlapce jsme uvažovaly po otci Nikola nebo Štěpán,máme přijmení od Š.
Přeji všem šťastný výběr jména pro své dítko. :-)

• Citovat
  • Upravit
8384
24.1.11 14:25

ahoj holky…Jak reagovalo okoli na neobvykle jmeno vaseho mimi? My mame pro syna vybrany jmeno Nataniel (Natík, Naty, Natany, Nat, Natan, Natánek) a nikou to nerikame, jen rodicum a ty to porad tak zvlastne vyslovuji a nejak si nemuzou zvyknout…Mate nekdo uz vetsi dite s neobvyklym jmenem? Jak reaguje asmo mimco? Nejde mi ani tak o okoli a jejich naroz ale o to aby mu jmeno nekomolili a neml s tim pak problem a nebyl treba nestastnej :-D ikdyz mne i manzelovi se to jmeno libi…Mam uz dost porad dokola se opakujicich jmen..nechi mit jmeno por malyho jako ma dnes kazdy druhy…
PS: mame trochu cizi neobvykly prijmeni ke ktery mu sedi snad uplne vsechno :-D takze s tim problem neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
24.1.11 14:35

Moc se mi líbí Tracy ( čteno trejsi), známý má tak pojmenovanou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.1.11 14:38

My máme Matyáše a Marianu. Takže nic zvláštního.
Kamarádka bojovala za Mikeše. Mají ho. Druhá kamarádka si užila s Jeremiášem. Taky si ho prosadili. - Ani jedno ze jmen se mi nelíbí, ale už mi nepřijdou tak neobvyklé. Je pravda, že obě kamarádky dost bojovaly s rodiči i okolím :roll: A všichni si nakonec zvykli. A myslím, že i dítěti to nepřijde. Obzvlášť v dnešní době.
Jiná kamarádka taky vybírá ne zrovna běžný jména (Tamara, Radovan), ale ta prostě jméno dítěte před narozením neříká. A chápu ju!
Jo a nedavno se v našem okolí narodil Kilián a Vendelín :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.11 14:42

Já myslím, že Darek až tak neobvyklý není, nicméně okolí nám to dává „sežrat“ :-D

Někdo po vyslovení jména okamžitě odbíhá od tématu, další většina odpoví, to je zvláštní jméno (což pro mě znamená hrozný :-D) atd…ale nic si z toho neděláme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.1.11 14:42

No my ho taky nerikame jen rodicum a ty rekli ze nam do toho mluvit nemuzou ale poznam na nich ze jsou takovy nesvy z toho :-D Kilian by u nas neproslo :-D mamca se jmenovala prijenim Kilianova za svobodna :-D
Jinak MAriana se mi moc libi..na holcicku bych si prala Anabela (treba prsite) ale manzel chce Annu MArii a to fakt ne…
JA prave mam obavy z reakci a asi by mi bylo lito nejaky prihlouply prupovidky potom ale myslim ze kdyz to nerikame a dovi se to az po narozeni ze se budou mirnit :-) Kdyz sem nekde rekla zes e mi libi Robin tak me malem ukamenovali a kolikrat se mi chtelo uplne brecet jak byli hnusny…a zas mi to neprijde jako moc exoticky to Nataniel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.1.11 14:45
RyBANA píše:
Já myslím, že Darek až tak neobvyklý není, nicméně okolí nám to dává „sežrat“ :-DNěkdo po vyslovení jména okamžitě odbíhá od tématu, další většina odpoví, to je zvláštní jméno (což pro mě znamená hrozný :-D) atd…ale nic si z toho neděláme :mrgreen:

No prave mne se Darek libi, ale lidi jsou dost zaslepeny zastaralyma nazorama ze proste klasicky jmena porad vsichni a co Honzik? Lukas a nebo KAja? Ale myslim ze v dnesni dobre je cim dal tim castejsi davat neobvykly jmena…ale posledni dobou nad tim dost premyslim an ekdy pred spanim dost znervoznim a premylsim jak mu budou rikat ucitelky a podobne..Premyslela jsi taky tak nez se malej narodil? A asi si nikdy nelitovala potom ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.11 14:45

rodiče si zvyknou, moje tchýně šílela, když jsme jí řekli jméno a teď jí to přijde naprosto normální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
24.1.11 14:47

Hynek

Ahoj, my jsme dali jméno Hynek. Našemu sluníčku říkáme Hynečku. A podle nás je to to nejkrásnější jméno na světě. :lol:
Okolí reagovalo různě, upřímně řečeno, většina lidí si myslela, že si děláme legraci, když jsme bříšku říkali Hynečku. :lol: No všichni si zvykli a všude si nás neomylně pamatují. Což je super. :pankac: A když na Hynečka zavolám na pískovišti, přiběhne jen náš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
24.1.11 14:47
RyBANA píše:
Já myslím, že Darek až tak neobvyklý není, nicméně okolí nám to dává „sežrat“ :-DNěkdo po vyslovení jména okamžitě odbíhá od tématu, další většina odpoví, to je zvláštní jméno (což pro mě znamená hrozný :-D) atd…ale nic si z toho neděláme :mrgreen:

Nám dávali sežrat i Tobiáše :lol: A u prvního se zase spoustě lidí nelíbilo,že holka by byla Nikol…A když jsem si dovolila zmínit,že bych ráda Sebastiana,tak to bylo teprve něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.11 14:49

Ajlo budou mu říkat tak, jak se představí (tak jak mu budete říkat vy) :-)

U nás všichni řešili spíš zdrobnělinu Dareček - dáreček…a teď mu tak celá rodina říká a pohoda :-)

Jinak říkáme klasicky Darku a tak mu snad budou říkat i ve škole, nebo ještě Nováku:-D

Mě snad na základce neřekl nikdo jinak než příjmením :lol:

A nelitovala jsem výběru, jsem ráda, že není Tomášek, Martínek, Petřík nebo teď oblíbený Matyáš nebo Daniel…jako ty jména mi nevadí, ale buď jich je moc nebo jsou na mě moc obyčejná :mrgreen:

Já musím mít vždycky něco extra a k tomu Novákovi to chtělo něco jinýho i když zase ne exotickýho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze