Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.12.10 05:30

Dobrý den,
jen by mě zajímalo, jaké máte přjmení. Například Rio Vomáčka, to by byla vážně pecka.
Budu si muset knihu Jak se bude jmenovat nastudovat - všechna vydání. Pracuji jako matrikářka (i když přímo v naší obci se děti nerodí, takže mám na starosti spíše úmrtí a manželství). Mně by to totiž hlavně zajímalo,jestli je opravdu tak nutné dávat dítěti takové jméno a nemůžete si z knihy vybrat :-)
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
27.12.10 08:49

Já zase pracuju ve špitále a tam se taky najdou dost dobrý jména. Např. Vědunka, Jitřenka atd. Ale spíš u těch starších generací. Ale nejlepší co jsem kdy viděla, bylo jméno Narcis Jahoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
27.12.10 23:01
Anonymni píše:
Ahoj holky,
moc pěkné téma do diskuse.Taky jsem měla problém,jaké dát jméno - už při první dceři - vymýšleli jsme jméno cestou do porodnice.Je to Klára.Při druhé to bylo stejně,je to Šárka,a když jsem byla těhotná po třetí,tak jsem čekala,že to zase bude holka a líbilo se mi jméno Alexandra.Bohužel jenom mně.Manžel nadšený nebyl,ale holkám se to líbilo,takže kdyby to byla holka,tak by to byla Saša.No nakonec se nám povedl kluk a je to Martin - po tátovi.No moje jméno taky není nic moc - jsem Vladimíra a nejsem ani v kalendáři.A když jsem se narodila,naši se taky nemohli dohodnout a jméno mi dali až sedmý den po porodu.To už teď ani nejde.

Takže taky jsem pro zvláštní jména,ale souhlasím s tím,že se musí hodit k příjmení.

Ahoj Vlaďka

Vladímíra je moc krásné jméno … hezky zní, a dneska bych ho zařadila i do netradičních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
27.12.10 23:28

jo a v postýlce nám spínka Antonie… … naši už s tím byli smíření, jméno bylo moje srdeční záležitost již od puberty. Manžel, že si o tom promluvíme později, no odkládal to tak dlouho až jsem byla těhotná a když viděl jak trpím ty první tři měsíce došlo mu, že už si do toho nenechám kecat. Tchánovci byli úplně v šoku.
Dneska je to to Toňulka, Toni, Tonička, Aňa, Aňulka, Tonka … a strejda Petr, když nách chce nasra.. tak Toncka.
Druhorozená bude Marie (teď již ustoupím tatínkovi) a jméno se mi i líbi.
na holky jěště: Melanie, moje kmotřenka je Mája
na kluka jsme měli Čestmíra jako kompromis, mi se líbil Jindřich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
27.12.10 23:40

Holky, vybíráme jméno pro naši cácorku. Líbí se nám Maja, Thea, Elen. Které se vám líbí nejvíc k příjmení Kociánová ? Nebo mi navrhněte nějaká jiná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.12.10 23:46
evca82 píše:
Holky, vybíráme jméno pro naši cácorku. Líbí se nám Maja, Thea, Elen. Které se vám líbí nejvíc k příjmení Kociánová ? Nebo mi navrhněte nějaká jiná :nevim:

Ahoj, nějak nejlíp mi zní za Thea. :palec: Nejmíň asi Maja. :-D S manželem jsme teď našli Thora, ale nevím.. :think: No, máme doma jednu holčičku (Ivonka :hug: ) a další by byla asi Justina :nevim: Zatím ještě na cestě teda není :mrgreen: ..a doufám hned tak nebude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7569
27.12.10 23:51

Můj kolega dával jméno synovi Franco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.12.10 08:03
emocuc.polymorf píše:
evca82 píše:
Holky, vybíráme jméno pro naši cácorku. Líbí se nám Maja, Thea, Elen. Které se vám líbí nejvíc k příjmení Kociánová ? Nebo mi navrhněte nějaká jiná :nevim:
Ahoj, nějak nejlíp mi zní za Thea. :palec: Nejmíň asi Maja. :-D S manželem jsme teď našli Thora, ale nevím.. :think: No, máme doma jednu holčičku (Ivonka :hug: ) a další by byla asi Justina :nevim: Zatím ještě na cestě teda není :mrgreen: ..a doufám hned tak nebude :mrgreen:

Thora je krásný :palec:

jinak se mi taky ke Kociánové z výběru nejvíc líbí Thea :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
28.12.10 15:34

Holky, díky :-) anebo máte nějaký jiný typ? Nechceme úplně často dávané jméno. Manža u tý They furt jen protestuje, jak jí prý budeme zdrobňovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
28.12.10 15:43
evca82 píše:
Holky, díky :-) anebo máte nějaký jiný typ? Nechceme úplně často dávané jméno. Manža u tý They furt jen protestuje, jak jí prý budeme zdrobňovat :think:

Theinka :mrgreen: Thejulda.. Thejíček.. na to přijdete, neboj.. taky bych nevěřila, kolik má Ivonka tvarů :hug: :hug: Potkala jsem v nemocnici chlapečka Quida a ptám se taťky, jak mu říkají? A on, že asi 1000 různými tvary :lol: :lol: Takže to přijde samo, neboj :palec: :hug:

• Citovat
  • Upravit
325
28.12.10 16:40

Tak těžko říct, já mám Vanessku :-D jméno se mi moc líbilo už od samotného počátku těhotenství. Ale záleží na každém co si vybere i Emma se mi moc líbila, ale Vanesska to vyhrála :palec: . Okolí reaguje myslím příjemně, u doktorky je oblíbená pro svou milou a veselou povahu (nestále se směje) a je to zlatínko, Jinak rodina mi to trošku vymlouvala, hlavně teda býv. tchýně ale .. jejich dítě to není tak co :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
28.12.10 21:20

… zprostředkovaně: čekali holčičku a uvažovali nad jménem
Kilián. Když to řekli u již starších rodiču partnera byla reakce: „Tož to ti je nějaká nemoc, ne?“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.12.10 16:50

náš chlapeček je Nikola, okolí to bralo různě, v rodině se moc nelíbilo, ale velice brzo si zvykli. S přítelem byl zpočátku problém, ale nemohli jsme se na jiném domluvit, tak padla dohoda, že on vybere na holčičku (vybral Agátu - to se zase moc nelíbilo mě, ale ani jsem necekla a za chvilku už se mi začalo líbit) takže příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
30.12.10 22:50

Díky,holky. Mně se asi taky nejvíc líbí ta Thea, ale teď přišel manža s tím,že se mu začala hrozně líbit Vanesa a Ellen :think: nejsou to ošklivá jména, to ne, ale já nevím už fakt nevím :zed: co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
30.12.10 22:58
evca82 píše:
Díky,holky. Mně se asi taky nejvíc líbí ta Thea, ale teď přišel manža s tím,že se mu začala hrozně líbit Vanesa a Ellen :think: nejsou to ošklivá jména, to ne, ale já nevím už fakt nevím :zed: co myslíte?

Elen je dobrý, má hodně tvarů a i prakticky krátký ke Kociánová :palec: .. jen ale vyprdla bych se na ty dvě L.. :nevim: Pak budeš psát naše ELLENKA, je to divný. Mám kamarádku, co dala EMMA a už hledá, jak se tomu vyhnout, těm dvěma M.. :nevim: Takže Elen beru :lol: :lol: A Vanesu má jedna tady od nás z domu, je to Ukrajinka a pořád říká „Naša Vaňéska“ :lol: a to mi rve uši :nevim: Ale jinak asi dobrý, ale zas, jen s tím jedním S :palec: .. Trochu se mi i ty jakoby cizí varianty jmen třískají s tím Kociánová :think: Takže Elen Kociánová je myslím dobrá volba :palec: ale mamka a taťka jste vy, tak jen můj názor, no :hug: :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence