Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
jen by mě zajímalo, jaké máte přjmení. Například Rio Vomáčka, to by byla vážně pecka.
Budu si muset knihu Jak se bude jmenovat nastudovat - všechna vydání. Pracuji jako matrikářka (i když přímo v naší obci se děti nerodí, takže mám na starosti spíše úmrtí a manželství). Mně by to totiž hlavně zajímalo,jestli je opravdu tak nutné dávat dítěti takové jméno a nemůžete si z knihy vybrat ![]()
Martina
Já zase pracuju ve špitále a tam se taky najdou dost dobrý jména. Např. Vědunka, Jitřenka atd. Ale spíš u těch starších generací. Ale nejlepší co jsem kdy viděla, bylo jméno Narcis Jahoda ![]()
Anonymni píše:
Ahoj holky,
moc pěkné téma do diskuse.Taky jsem měla problém,jaké dát jméno - už při první dceři - vymýšleli jsme jméno cestou do porodnice.Je to Klára.Při druhé to bylo stejně,je to Šárka,a když jsem byla těhotná po třetí,tak jsem čekala,že to zase bude holka a líbilo se mi jméno Alexandra.Bohužel jenom mně.Manžel nadšený nebyl,ale holkám se to líbilo,takže kdyby to byla holka,tak by to byla Saša.No nakonec se nám povedl kluk a je to Martin - po tátovi.No moje jméno taky není nic moc - jsem Vladimíra a nejsem ani v kalendáři.A když jsem se narodila,naši se taky nemohli dohodnout a jméno mi dali až sedmý den po porodu.To už teď ani nejde.Takže taky jsem pro zvláštní jména,ale souhlasím s tím,že se musí hodit k příjmení.
Ahoj Vlaďka
Vladímíra je moc krásné jméno … hezky zní, a dneska bych ho zařadila i do netradičních
jo a v postýlce nám spínka Antonie… … naši už s tím byli smíření, jméno bylo moje srdeční záležitost již od puberty. Manžel, že si o tom promluvíme později, no odkládal to tak dlouho až jsem byla těhotná a když viděl jak trpím ty první tři měsíce došlo mu, že už si do toho nenechám kecat. Tchánovci byli úplně v šoku.
Dneska je to to Toňulka, Toni, Tonička, Aňa, Aňulka, Tonka … a strejda Petr, když nách chce nasra.. tak Toncka.
Druhorozená bude Marie (teď již ustoupím tatínkovi) a jméno se mi i líbi.
na holky jěště: Melanie, moje kmotřenka je Mája
na kluka jsme měli Čestmíra jako kompromis, mi se líbil Jindřich
Holky, vybíráme jméno pro naši cácorku. Líbí se nám Maja, Thea, Elen. Které se vám líbí nejvíc k příjmení Kociánová ? Nebo mi navrhněte nějaká jiná ![]()
evca82 píše:
Holky, vybíráme jméno pro naši cácorku. Líbí se nám Maja, Thea, Elen. Které se vám líbí nejvíc k příjmení Kociánová ? Nebo mi navrhněte nějaká jiná
Ahoj, nějak nejlíp mi zní za Thea.
Nejmíň asi Maja.
S manželem jsme teď našli Thora, ale nevím..
No, máme doma jednu holčičku (Ivonka
) a další by byla asi Justina
Zatím ještě na cestě teda není
..a doufám hned tak nebude ![]()
emocuc.polymorf píše:evca82 píše:Ahoj, nějak nejlíp mi zní za Thea.
Holky, vybíráme jméno pro naši cácorku. Líbí se nám Maja, Thea, Elen. Které se vám líbí nejvíc k příjmení Kociánová ? Nebo mi navrhněte nějaká jináNejmíň asi Maja.
S manželem jsme teď našli Thora, ale nevím..
No, máme doma jednu holčičku (Ivonka
) a další by byla asi Justina
Zatím ještě na cestě teda není
..a doufám hned tak nebude
Thora je krásný ![]()
jinak se mi taky ke Kociánové z výběru nejvíc líbí Thea ![]()
Holky, díky
anebo máte nějaký jiný typ? Nechceme úplně často dávané jméno. Manža u tý They furt jen protestuje, jak jí prý budeme zdrobňovat ![]()
evca82 píše:
Holky, díkyanebo máte nějaký jiný typ? Nechceme úplně často dávané jméno. Manža u tý They furt jen protestuje, jak jí prý budeme zdrobňovat
Theinka
Thejulda.. Thejíček.. na to přijdete, neboj.. taky bych nevěřila, kolik má Ivonka tvarů
Potkala jsem v nemocnici chlapečka Quida a ptám se taťky, jak mu říkají? A on, že asi 1000 různými tvary
Takže to přijde samo, neboj
![]()
Tak těžko říct, já mám Vanessku
jméno se mi moc líbilo už od samotného počátku těhotenství. Ale záleží na každém co si vybere i Emma se mi moc líbila, ale Vanesska to vyhrála
. Okolí reaguje myslím příjemně, u doktorky je oblíbená pro svou milou a veselou povahu (nestále se směje) a je to zlatínko, Jinak rodina mi to trošku vymlouvala, hlavně teda býv. tchýně ale .. jejich dítě to není tak co ![]()
… zprostředkovaně: čekali holčičku a uvažovali nad jménem
Kilián. Když to řekli u již starších rodiču partnera byla reakce: „Tož to ti je nějaká nemoc, ne?“ ![]()
náš chlapeček je Nikola, okolí to bralo různě, v rodině se moc nelíbilo, ale velice brzo si zvykli. S přítelem byl zpočátku problém, ale nemohli jsme se na jiném domluvit, tak padla dohoda, že on vybere na holčičku (vybral Agátu - to se zase moc nelíbilo mě, ale ani jsem necekla a za chvilku už se mi začalo líbit) takže příště.
Díky,holky. Mně se asi taky nejvíc líbí ta Thea, ale teď přišel manža s tím,že se mu začala hrozně líbit Vanesa a Ellen
nejsou to ošklivá jména, to ne, ale já nevím už fakt nevím
co myslíte?
evca82 píše:
Díky,holky. Mně se asi taky nejvíc líbí ta Thea, ale teď přišel manža s tím,že se mu začala hrozně líbit Vanesa a Ellennejsou to ošklivá jména, to ne, ale já nevím už fakt nevím
co myslíte?
Elen je dobrý, má hodně tvarů a i prakticky krátký ke Kociánová
.. jen ale vyprdla bych se na ty dvě L..
Pak budeš psát naše ELLENKA, je to divný. Mám kamarádku, co dala EMMA a už hledá, jak se tomu vyhnout, těm dvěma M..
Takže Elen beru
A Vanesu má jedna tady od nás z domu, je to Ukrajinka a pořád říká „Naša Vaňéska“
a to mi rve uši
Ale jinak asi dobrý, ale zas, jen s tím jedním S
.. Trochu se mi i ty jakoby cizí varianty jmen třískají s tím Kociánová
Takže Elen Kociánová je myslím dobrá volba
ale mamka a taťka jste vy, tak jen můj názor, no
![]()