Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5229
20.3.08 15:16

Mě se líbí Eliana , Ariana, Anita, Amira, Laura, Sofie, Klaudie, Emily. Liliana, Ella-ale mame uz Nellu :D …

A z klucicich pak Arien , Marko, ????? moc jich neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
29.3.08 08:00

Jméno

Ahoj já mám syna Jonáše. Je to staré hebrejské jméno. Znamená holub :) Jonáš byl také prorok, kterého spolkla velryba. Jinak ohlasy v rodině i okolí jsou dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
29.3.08 08:57
Abi píše:
Ahoj, na našem seznamu jsou jména

pro holčičku: Mabel, Ester, Abigail, Marisa, Bibiana, Lilly

pro chlapečka: Viktor, Max, Oliver, Timotej (Tim)

Vítězí Mabel a Viktor.

Ale zatím máme určitě nějakou dobu čas :wink:

abi , viktor je bezva jmeno!!! akorat se asi priprav na nepochopeni okoli :lol: . ja se rozhodovala u kluka mezi adamem a benjaminem (kdyz mi matyase tatinek zatrhl) - a kluk si 14 dnu pred porodem sam „rekl“ o jmeno viktor. manzela (ktery by teda nejradsi mel jarouska :roll: ) jsem lamala az do porodu a myslim, ze si zvykal hodne tezce.
zpocatku jsem porad slysela hlasky z filmu „viktor cistic“ a „brrratrrr viktorrra hujerrraa“, o „viky ty mys pero“ ani nemluvim… nikomu z pribuznych ani z pratel se to nelibilo, ale pak, kdyz toho rostaka videli, vzali jmeno na milost :D . navic jsem mela blbe tehotenstvi a tak mu viktor (=vitez) proste sedi, vybojoval si to. neumim si predstavit, ze by se jmenoval jinak.
navic jsem myslela, ze je to docela bezne jmeno, znam 2 viktory (pravda, ne miminka), ale pani z matriky, co prisla do porodky, se divila a rikala, ze viktor se skoro nedava, holcicek viktorek ze je ted spousta, ale kluku ne. tak jich aspon ve tride nebude pet. holcicku mame adelku (dedecek vybiral) a treba ted chodime na krouzek, kde z sesti holcicek jsou tri adelky :roll:

jinak pro holcicku jsme meli vybrano dorotea nebo dorota, libi se mi jeste mariana a viktorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
31.3.08 11:23

Tak to my máme Maxe. Každý se divil, cože je to za jméno a jestli je dlouze Maxmilián nebo jenom Max. Ale lidé si zvyknou (a to na malé vesnici trochu trvá). Ale teď když se mluví o Maxíkovi, tak každý ví, o kom je řeč. jde o to, aby se jméno líbilo hlavně rodičům a ti ostatní si fakt zvyknou! tak ať dobře vyberete!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
31.3.08 13:13

Kamarádka chce mít Teodora, hodí se to k nim-už mají Alžbětu a oni jsou Naděžda a Eduard.

Jestli tohle čtou právě oni, tak se jim omlouvám, že píšu o nich bez nich :oops: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
31.3.08 14:28

Ahoj holky, mi taky bojujem s rodinou. Pro kluka se nám líbí Alex - tedy asi Alexandr a moje matinka se těší, jak mu bude říkat Sašo. Prostě nedokáže pochopit, že nechceme Sašu, ale Alexe. :x Tak si pohráváme s tím, že to bude jenom Alex a bude klid :) Jinak pro holčičku máme krásný český Kateřina, hodí se nám to k příjmení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
31.3.08 14:40

Saxano - moje ségra má taky Alexandra, a říkáme mu všichni Alex.Saša jsme taky dostali zákaz, že je to Alex.už jsme si všichni zvykli a Sašo mu nikdo nikdy neřekne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
31.3.08 20:13

Saxano, to je jako u nás. Malej je Adam, ale nechci, aby mu někdo říkal Ádo. To je fakt hrozný, takže opravuji :wink: Tak dejte jen Alexe, to se mě osobně líbí víc než Alexandr (je to delší a má tam „r“-co když bude ráčkovat :D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
31.3.08 20:57

Děkuju za podporu, ale Alex zase není v kalendáři,ale to je asi docela jedno. U nás se na svátky stejně nehraje :) Jinak moje maminka je šílená a bude mu říkat Sašo jenom proto, aby mě deptala, dělá jí to totiž děsnou radost :¨(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
31.3.08 21:06

No to pak je blbý, svátek má určitě na jiný jméno, to neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
31.3.08 21:31

no my máme nikolku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
2.4.08 11:05

Myslím, že když babičky chtějí skomolit jméno, stačí jim i obyčejné. Máme Kryštofa a jedna babi mu říká Kryšpínku a druhá Štofíčku :roll:
Jinak neteř má Lily a je to moc pěkné. Taky u nás máme jednoho Kevina Strkače :lol: , za mého dětství taky byl jeden Vinettou Strkač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.4.08 13:06

EvickaS: no tak s babičkama ani nemluv, to je asi všude. A když už nekomolej jméno, tak si vymýšlej výrazy jako „košpeta“ a podobně, ale člověk s tím nic nenadělá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.4.08 11:43

Jména

Moje švagrová má 3 kluky Teodora, Alexandra a Viktora. Taky u známích jsou jména Petrana, Damián

My máme Jonáše a jako holčičku jsme chtěli Zorku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.10 22:37

ahojky holky… my jsme měli velký problém.. Já jsem michaela, moje mamka je také na M a babička taky. Takže naše prvorozená dcera musela mít jméno na M rozhodovali jsme se mezi Marianna, Mia, Marika, Magdaléna, Megan.. Zase jsme si říkali, kdyby jsme dali jednomu mimču cizí jméno museli bychom je dát i tomu druhému. Nakonec jsme vybrali MAriannu.
Manžel chtěl pro holku Elišku, Petru, Natálku.
Pro kluka jsme se rozhodovaly mezi Jeníkem po tátovi, Šimonem, Matyášem a nebo Štěpánem..
Nekonec se nám narodila Marianna.
Druhé dítě je Šimonek.
A čekáme třetí a vůbec nevím jak mu budeme říkat…
Moc se mi líbí Emma pro holku. A na kluka navím… :-(
Nemáte nějaké návrhy ??
Spíše neobvyklé ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati