Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nevím, jestli je to na netu, ale ta knížka od Knappové, podle které to kontrolují, se dá koupit nebo půjčit v knihovně, taky prohlídnout ![]()
Také patřím do skupiny netradičních jmen,tak se svámi podělím.Mám doma -Matyáška- říkáme mu Máťo,Maty,Matýsku…,ještě byl mím favoritem Eliáš -tak možná u druhého když to bude kluk
,pro holčičku se mi líbí Amelie,Mia(by mi ladila k Matymu víc) ![]()
Jinak kamarádky mají- Ella,Julie,Tiffany,Nela,Nika(holčička),Dominik,
Také se hlásím do skupiny netradičních jmen - moje holčička se jmenuje Jasmínka
Dost lidí bylo ze začátku překvapených a mysleli jsi, že se jmenuje Jasněnka…
Povolená jména jsou v knize Knappové, pokud v nich vybrané jméno není. Musí si rodiče žádat o souhlas přes matriku přímo pí. Knappové. Ta se za poplatek rozhodne, zda má jméno ve svých seznamech. Pokud ne, mají rodiče smůlu
Žádost o povolení se musí podat nejméně tři měsíce před termínem porodu…
Ahoj, my jsme se s jmény moc nerozšoupli
. Máme Matěje, Ondřeje a Petrušku.
Teď čekáme čtvrté (doufám už poslední). Holčička měla být Evelin, ale bude to kluk, tak přemýšlíme nad jmény Andreas, Nikolas, Viliam, Jeremy. Příbuzní to moc neschvalují. Radši by Štěpánka, Marečka.
Pracovní jméno: Tiberius, Achiles
![]()
Ahoj
Nevím , jestli máme netradiční , ale máme Sofinku
, mimochodem v kalendáři není ![]()
V porodnici se mnou byla Evelínka a Lilien ![]()
My máme toby marka. marek má po tatínkovi, možná to budou mít všichni naši kluci, pokud ještě nějací budou. A řikáme mu tobíku, bíbo… a tak. Možná není úpln netradiční, protože po tom, co jsm jméno vybrali jsme zjistili, jak moderní začíná být Tobias a Tobiáš… ale jenom Toby už v republice asi zatím není.
Máme Eduarda.Pracovní název byl Ďoďa,pak to měl být Theodor a nakonec je z něj Eduard.Holčička by byla Jesica.Tak možná příště.Všichni to odsuzovali a radili ať dáme nějaké tradyční,ale teď se shodují že to Eďovi sluší:-))))) ![]()
Docela závidím, že vám na to manželové kývli.
Ten můj je ke všemu „jinému“ značně odtažitý ![]()
Ať už jde o jméno české-málo používané, nebo cizí.
Za 8 týdnů mám TP a furt nemáme vymyšleno nic na kluka (na holčičku máme Denisa).
Ahojky,
já jsem moc chtěla Melinu, Meli, Mel, Melinku. Bohužel mi na to nekývl ani manžel ani rodina, takže nakonec máme Elišku. Mrzí mě, že jich pak bude ve třídě pět. A ještě víc mě štvou reakce typu Éééliška a kupte jí Princeznu ze mlejna. Ještě jsme chtěli Anežku - no prej by to byla Anéša Peléščina, nebo Amálku - zase že by to byla Análka. Moc by se mi ale líbila i Anastázie - Stázinka.
Ahoj holky, my jsme s mužem spíš tradiční typy, tak jsme vybrali Aničku a Jeníka. Nejen proto, že jsou to jména krásná, ale taky z důvodu, že jsou krátká - sice jsem vyvdala kratší příjmení, než jsem nosila za svobodna, ale lituji děti, které se musí půl hodiny podepisovat… Na UZ nám řekli, že čekáme děvčátko, takže pracovní název byla zpočátku Valpurga (schválně, znáte někdo někoho, kdo se tak jmenuje???
) a potom Blažena, když jsme se dozvěděli termín porodu. Sousedka má Valerii (to je právě ten případ s dlouhým příjmením - 5-slabičné…) kamarádka se jmenuje Narcisa, kámoš má syna Tadeáše (ten ale asi neuvážil naprosto blbou kombinaci s příjmením…). Jmen je spousta, a ať už vyberete jakékoliv, budete ho vyslovovat s láskou. Howgh ![]()
Ahoj,
já sice nemám zas až tak cizokrajná jména, ale jsou to jména, která nejsou moc používaná.
Dcera se jmenuje Anita a syn Aleš.
Všichni nám říkali, proč nechceme jméno po manželovi (Přemysl), ale to už by byl 4. a krom toho bych doma dva Přemky nechtěla.
Erika
Ahojky! Zajímavá diskuze…
Při prvním těhu jsme se s manželem shodli - syn bude Matěj (víc se mi líbilo Matyáš,ale máme š v příjmení,tak mi to přišlo nevhodné).pro holčičku jsem měli vybranou Barborku - jela jsem do porodnice na její svátek…naštěstí se narodil Matěj.V té době tohle jméno ještě nebylo tak rozšířeno,dneska mě štve,že se tak dává…Manželovi se taky líbila Johanka.
Při druhém těhotenství jsem chtěla Dorotku.líbí se mi i Berenika,Theodora,Rozárka,Apolenka…u kluka byl můj favorit Mikuláš(bohužel,jednoho znal můj muž a byl to podle něj blb,tudíž bylo jméno zavrhnuto…),líbil se mi i Ondřej,vojtěch..ale těch je taky hafo…
Manžel chtěl Agátu,Justýnu,Johanu,Hátu…z klučičích pak Vojtěcha,Jáchyma.Kryštofa…
Vyhrál kompromis - JONÁŠ (taky občas slyším…a Melicharová…Tingl tangl..jinak u nás na sídlišti se tak jmenuje jeden baset…
Vím,že ho má režisér Hřebejk…Nakonec jsme teda vybrali jméno, kde je „š“,i když ho máme v příjmení (uprostřed).
Manžel je Jaroslav
a já Dana…po rodičích i prarodičích…chtělo to změnu.
Sestra má Emu.
Ahoj holky,
tak u nás to byl docela záhul vůbec se domluvit. Chlap chtěl Marcela po sobě já ani náhodou a holku jsem chtěla Káču a vybral Karolínu akorád k tomu jeho čtyřslabičnému příjmení
Kluka jsem chtěla Matesa, takže taky nic moc netradičního ![]()