Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3087
25.12.06 00:04

ahoj!
my máme syna artuše, říkame mu artušku, artíku, artíčku …
nejdřív jsme měli negativní reakci typu že jsme se zbláznili a chudák dítě, ale artušek byl jediný kompromis :lol:
pro holčičku jsme měli vybranou julianu, tak snad příště…
u nás jsme chtěli trochu přebít přijmení - kočka (i v ženské formě)
teď už si zvykli a líbí se jim to :-)
takže hurá a vybírejte si jména co se vám líbí !!!
krásné svátky přejí
kačenka a artušek (skoro 7 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.12.06 13:35

Já se musím také přidat.
Našemu klučinovi jsme vybrali jméno Theodor . Říkáme mu Thedýsku, Thedíku, Théďo, Thede a hodně jen Theo. :lol:
Znám jen Thedora Pištěka, prezidenta Roosvelta a Gondíkovi prý mají také syna Thedora. Nám se jméno líbí, snas se bude líbit i našemu rarachovi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.12.06 14:30

Ahoj všem! Tak já jsem do téhle diskuse přispěla v době, kdy třetí mimi bylo ještě na houbách. Nyní už máme dětičky opravdu tři a naše sbírka jmen (takových, aby se hodila ke španělskému příjmení, líbila se tady i tam a byla pro všechny vyslovitelná) je následující: Sofía, Mateo, Nuria. Nuriu jsme museli nechat ověřit u Knappové. Problémy nebyly ani se slavením svátků: Sofía na Žofii, Mateo na Matěje a Nuria 8.září na Marii, protože přesná španělská podoba je María de la Nuria (kořeny jsou ale z arabské Nur). Kupodivu žádné dotazy proč zrovna taková jména nedostáváme, lidem se vesměs líbí (jen můj brácha občas ze srady otravuje a Nurii říká Nutrie). Ve školce kam chodí starší dva je hodně dětí ze smíšených rodin, takže tam mají Leona, Kirila, Lisu, na další si ani nevzpomínám, takže pozornost nebudí ani tam, no a těm našim hned tak nějaké jméno taky divné nepřijde. Tak přeji všem úspěšné výběry jmen a nedejte se odradit od těch, která se vám líbí.

Jindra + trío

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
13.1.07 12:26

neobvyklá jména

ahoj,
naše holčička se jmenuje Ines. Tatínek je cizinec, takže jsme chtěli vybrat jméno, které by bylo přijatelné jak u nás tak v rodině manžela. A myslím, že se povedlo - aspoň u nás mám zatím jen pozitivní reakce - všem se Ines, Ineska … líbí. A všude si nás pamatují !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.1.07 12:37

Ahoj,

tak my mame Sarlotu a Zoe…

Sarlotu uz kazdy bere v pohode, protoze ji ted maji i Gottovi (coz me nastvalo, protoze to ted bude asi hodne caste jmeno). Zoe spouste lidi nejde pres pusu, ale maji smulu. Rodina se uz prizpusobila. Puvodne jsme chteli Abigail, ale to lidi neumi vubec vyslovit, takze to mame v zaloze pro treti holcicku. Nebo se nam jeste libila Laila.
Pro chlapecka mame Tobias, ale ted je to dost popularni, tak to mozna jeste zmenime…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.1.07 12:53

Jeeee, Abigail je moje tajna laska :) Straslive se mi to jmeno libi, ale nechce se mi k nasemu ceskemu prijmeni davat cizi jmeno - takze mame staroceska jmena :)

Mmch - Ada mela byt Tobiáš - ale ted je jich tolik, ze jsem rada, ze je to holcicka Adléta. A u Pepi (Josefa) meli vsichni desne reci, tchani z toho byli dokonce hodne spatni, ale ted priznavaji, ze se jim to libi.

Takze u nas je spokojensot :) Ale Abigail se mi moc libi porad, fakt je to nadherne jmeno - skoda, ze jsem si nevzala cizince - nastesti jen kvuli jmenu :D:D:D:D Jinak bych nemenila ;)

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
13.1.07 13:04

Ahoj,

moje švagrová má jména Jasim a Salim.

Pro holčičku měli vybráno Lajla a právě zmiňoaná Abigail. (Doufám že jsem to napsala správně)

Netradiční jména se mi strašně líbí, ale k našemu příjmení jdou právě jen ty česká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.07 13:08

U nás v rodině se každý jmenuje Petr nebo Libuše, jen já jsem Eva (a ten rok to asi bylo nejčastější jméno, protože jsme vždycky byly ve třídě minimálně tři :roll: )

S manželovým česky psaným polským a poněkud komickým příjmením začínajícím na sykavku si moc s originálními jmény vyskakovat nemůžeme, máme Dalibora, pro případné další je v zásobě Mojmír, Metod, Boleslav nebo Bořivoj; s holkou bychom byli v pasti.

BTW, sestra se švagrem dali velšské jméno a neteř byla tři týdny bez rodného listu, protože p. Knappové trvalo ověřování existence jména fakt dloooouho, i když jí poslali všecky podklady :roll: (přitom je to jméno poměrně užívané).

• Citovat
  • Upravit
687
13.1.07 18:49

Ahoj!
Můžu se zeptat, jaké jméno pí. Knappová ověřovala? My museli nechat ověřit jméno Nuria, ta tady opravdu není častá, a musím říct, že jí to trvalo jen týden. Tak jsem docela zvědavá, na čem se „zasekla“. Mějte se krásně a jménům klasickým i netypickým zdar,

Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.07 18:55

Zasekla se na SIAN - poslali jí s žádostí i knížku o jménech z GB, kde bylo jméno uvedené, na tu nereflektovala, že musí prohlédnout vlastní zdroje :roll: :roll: :roll:
Byla to otrava hlavně kvůli vyřizování zdrav. pojištění, vykazování lékařských vyšetření malé a tak.

• Citovat
  • Upravit
26
13.1.07 21:59

Ahoj,
nám nám se moc líbilo na holčičku Melánie, ale protože máme české přijmení, tak máme Terezku.
Ale až se vdám po druhé a budu mít ohnivého ŠPANĚLA, tak to bude Melánie a chlapeček po tatínkovi. -)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
13.1.07 22:13

Ahojky :D

Tak my máme Alexandra,já původně chtěla Alexeje ,ale ten neprošel u manžela.Nemáme české příjmení takže to zní dobře.Ale přesto se někteří diví jako kdyby to jméno slyšeli prvně ,mě přijde teda uplně normální.(dokonce i dr.u porodou se trochu podivil)Pro holčičku jsem měla vybranou Rosálii.
Starší dcera se zase jmenuje Barbara :D

Jo a kamarádka má Kristiána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
13.1.07 22:31

Tak my mame Jessicu. U holcicky jsme jmeno meli vybrane hned, chteli jsme neco ciziho, co by slo k cizimu prijmeni a co by bylo zname. Ja jsem si myslela, jak jsme originalni a ted znam okolo sebe Jessicy 3. Ta nejmladsi je teprve miminko, potom ta nase a potom jedna stejne stara jako ja. Pro nas je to Jessy, v jeslickach ji rikaji Jessa. Pro ostatni Jessinka, apod. Jedina varianta jmena, kterou fakt nemuzu vystat je Jessicka.

O jmeno pro kluka jsme s manzelem svedli dlouhou bitvu a neshodli se na nicem. Takze jsme proste museli mit holcicku :-)

Rodine jsme tajili jmeno az do porodu, aby nemeli reci. Nakonec reci stejne meli, ze pry chudak dite apod. ale zvykly si. vzhledem k tomu, ze jsme jmeno tajili, tak si rodina sama vymyslela pracovni jmeno Pepinka.

Jinak do jeslicek s dcerou chodi jeste Dalyn, Jadyn, Eimee, Mikulas, William, Josefina …ted si navic jmen nevzpomenu. Zacinam mit pocit, ze neobvykla jmena uz dnes prestavaji byt raritou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
13.1.07 23:04

Ahojda,tak my máme Štěpánku a ségra ta má Mínu,Emmu a Šimona mě se líbila jěště Julie nebo Valerie jinak známá má Joriku také znám Laru je spoustu zvláštních jmen a člověk si zvykne a pak se mu to i líbí na Mínu jsem také nejdřív koukala a teď se mě líbí je to naše Mínka,Miňulka … už to nikomu ani nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
13.1.07 23:22

Ja dala zodpovednost priteli, anglicanovi, a to jsem delat nemela :twisted: Mame doma Elliota :lol: druhe jmeno ma Jasper. Jo, takze ja mu rikam Esak, Elisak, pripadne elias, a k tomu kdejake zviratko :) a tatinek mu rika jasp.

Co ja bych dala za nejakou ceskou klasiku. Uz jsem si ale zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko