Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
19.1.07 15:52

My čekáme holčičku a už jsme se s manželem rozhodli pro Isabelku. BAbičky z toho sice nadšen nejsou, ale mají smůlu :twisted: Ještě jsem měla v záloze Amélii, ale s tou jsem neuspěla u manži :cry: . A chlapeček měl být Petr po tatínkovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
19.1.07 18:40

Kici, to máte moc hezký jména na holčičku, já se přikláním k Amélii.
 Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
19.1.07 18:46

U nás se bude rodit každým dnem a bude to Kristina - nic neobvyklého - ale těch řečí po rodině - proč s měkkým krátkým… atd, no - schválně mi občas ještě můj taťka napíše do sms - tak co Kristýýýna:-) halt holčička bude říkat - sem Kristina, s měkkýma krátkýma .-))
Jinak z neobvyklejších jmen se mi nejvíc asi líbí Laura, Marína, Liliana .-) U chlapečků nevím, tak byl hned vybrá Filip.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.07 19:57

my mame doma ninu, kluk mel byt rafael. my bydlime v rakousku, tady je nina docela bezna, ale v cechach zadnou neznam. a rafaela taky ne. nina je fajn, protoze v nemcine to zni dobre a cesky se to da hezky drobnit: ninuska, ninule, ninulik, ninulinka… :lol:

• Citovat
  • Upravit
9548
19.1.07 20:07

Ahoj, naše holčička se jmenuje Anežka, v podstatě jsme se na tom s manželem shodli hned napoprvé :lol:
Sice se tak jmenovala moje prababička, ale to manžel, když jméno vybíral, nevěděl :wink:
Určitě chceme ještě další dítko, sice až za pár let, ale vzhledem k tomu, že jsme v celé široké rodině sourozenci po dvojicích, žádná smíšená, očekávám, že to bude zase slečna. Už teď vím, že to bude Julinka!
Kdyby se náhodou vyvedl kluk, museli bychom o jméně hodně uvažovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
19.1.07 21:30

Ahoj . Mame Ria a az na peripetie s pani Dr. Knappovou ohledne povoleni jmena si vsich i zvykli velice rychle a jsou spoko.

Chtela jsem kratke ze ktereho nepudjou udelat zdrobneliny…ale nase babicky jsou vynalezave.hehe

Jedine co me vytaci jsou neustale dotazy…

A prvotni reakce,,,

Rio ??? jak??? RIO???? a jak se to pise …hehehe

NO kdyz si s timhle nas synek poradi uz v utlem veku bude silna osobnost.

Na holcicku,kterou doufam jednou budu mit uz mame vymyslene taky jedno prapodivne, ale to si necham jako tajemstvi,ponevadz ho zas budem zadat :)

JInakostem zdar. nat

p.s. Ivunko fakt te nesleduju v diskuzich. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
20.1.07 16:26

Ahojky,
tak my máme vybráno pro holčičku Mia a pro chlapečka Teo. Zatím nevíme, co to bude… Ale rodina se hodně bouří :( Nevím, co se jim na těch jménech nelíbí. Mi se líbí, protože jsou takové milé a krátké. Sama mám dlouhé jmého i příjmení a někdy je to k vzteku a něktré kolonky na jméno jsou krátké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.1.07 13:20

Mia a Teo. Krasne mena!
Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
24.1.07 15:20

Ahoj holky,

super diskuze :lol: . Nabírám zde tipy na jméno. My máme tureckého tatínka a první holčička se jmenuje Melika. Znamená to královna a taky jsme si to museli nechat u Dr. Knapové ověřit. Se jménem jsem moc spokojená a tak se snažím pro druhé mimi vybrat taky něco pěkného, co by se hodilo ke jménu a bylo přijatelné u nás. Pro kluka máme zatím vymyšleno Metin (říkalo by se mu Met), ale pro holčičku zatím nevím, tak tady sbírám inspiraci :wink: .

Zdraví Eva 14tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.07 23:03

Suprová diskuse a spousta z vás má vybraná krásná neobvyklá jména :-) taky se mi hodně líbí, když se na někoho zavolá a neotočí se půl náměstí, osobně se jmenuji Viola, bydleli jsme na vesnici a hodně lidí tohle jméno dlouho rozdýchávalo, ale nakonec si všichni zvykli a mě si pamatoval podle jména skoro každý.
Pro dceru jsem také chtěla něco zvláštního, měli jsme původně vybranou Amélii, líbila se nám oběma s manželem, ale nakonec se nám to nezdálo k příjmení a hodně jsme bojovali o náhradní jméno a máme nakonec podle přání manžela Kristýnku, ale další dítě bych chtěla pojmenovat opravdu nějak netradičně.
Mám vysněné jedno jméno ani nevím, kde jsem k němu přišla, ale vůbec netuším, jestli by ho tady uznali a jestli takové vůbec existuje a je to jméno Niana a pokud by to byl chlapeček, tak budu muset popřemýšlet :-) anebo načerpám inspiraci tady.

• Citovat
  • Upravit
1493
9.2.07 23:23

Ahoj holky,
já sama nemám dítko s neobvyklým jménem, ale v porodnici se mnou ležela paní, která svou holčičku pojmenovala Kira. Ani jsem nevěděla, že takové jméno existuje.

Můj bratranec má zase syna, který se jmenuje Igor … kromě něho žádného Igora neznám.

Taky bych chtěla pro své další dítě nějaké neobvyklé neslovanské jméno, ale můj partner nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.2.07 23:27

vajo: jednoho Metina kupodivu znám … je to jedno z 2letých dvojčátek našich známých. Když mu dali toto jméno, bylo to dokonce v novinách, že to je snad první takové jméno dané dítěti v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.2.07 09:58

Ahojky,

my máme Mikuláše. Holka měla být Linda. Když se nás ptali, jak se mimi bude jmenovat a my řekli Mikuláš tak si všichni ťukali na hlavu. Ale je to super - Miki, Mikeš, Mikísek, Mikulášek. Jsou mu 3 měsíce a teď už to nikomu nepřipadá divné. Jen cizí se většinou zeptají 2×, protože si asi myslí, že se přeslechli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
11.2.07 15:37

Ahoj,

neda mi, abych sem taky nenapsala. Tak nas nejstarsi se jmenuje Dominik {ehm po D. Haskovi, napad meho manzela}, dcerka se jmenuje Julia Maria {Marie po me babicce a Julie se nam proste libila} a nejmladsi je Mikulas, to byl zase muj velky favorit, manzel z toho moc nadseny nebyl, ale kdyz pak videl jak se to jmeno pise po cesku, pomalu obratil, no a dnes by uz nemenil :D :D .

Kamka, mas pravdu da se mu rikat opravdu vselijak a vsechno mi prijde roztomile. Ja mu vetsinou rikam Mikuldo, Mikuline, Miksiku :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.07 14:58

seznam povolenych jmen

Chtela bych se zeptat, nevite nekdo, zda nektera matrika nezpristupnila na netu seznam zatim povolenych jmen? Nebo je porad jeste treba zajit primo na matriku v miste bydliste a projit ty jejich seznamy?
Diky moc.
LucieHK

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko