Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
já jsem odjakživa chtěla,aby se můj chlapeček jmenoval buď Damian,nebo Marian, nebo Sebastian.Jenomže to jsem ještě nevěděla, že toho chlapečka budu mít s chlapem, který se jmenuje Heryán.No uznejte, že by mi to syn jednou mohl vyčíst.Hodně štěstí při vybírání jmen! ![]()
Ahoj,taky se připojuji se jmény svých dětí.Mám holčičku Ninu a kluka Denise.Na Denise je vcelku ohlas kladný
,akorát dědeček si jaksi nemůže zvyknout a říká malému(má 5měs.)Matýsku,to by mě trefilo
.
S Ninou to bylo teda horší,všichni nechápali,kde jsem na to přišla!Ale mně se její jméno strašně líbilo a líbí,tak jsem jí ho dala.A hotovo.
Radce ke Stellince gratuluji,krásné jméno!Když jsem čekala Deniska,tajně jsem si přála další holčičku a jména jsem měla právě Stela,Laura nebo Klaudie.Teď se mi taky líbí i Gréta.Ujetý,co
Na kluka jsem měla v záloze:Nikolai a Nikita.
Chrastilka
Ahoj vsechny,ktere nechteji mit dvanactou Elisku ve tride ![]()
My jsme taky studovali knizku Jak se bude vase dite jmenovat a nakonec mame stejne Jachyma, ktereho jsem chtela uz nekdy pred deseti lety. Sice to neni zadna exotika, ale vsude si nas pamatuji, protoze v okoli je jediny. Pikoska trosku byla, ze v brisku mel pracovni nazev Xavier (to jsme nevedeli, jestli to bude Jachym nebo Johanka) a SMS z porodnice byla: Jachym Xavier - dloooouho jsme vysvetlovali, ze ma jen jedno jmeno … ![]()
Jinak se mi libi sposta jmen, ktera mi zni, bohuzel, jako ceska hur - treba Vilém x Willem, Eliáš x Elias..Ale s nasim typicky ceskym prijmenim by to stejne neslo dohromady…
Chrastilko, Nina je super. Me se libi i Natasa.
Jeste jednou - uz zaregistrovana.. ![]()
Mam otazku spis na maminy v cizine - setkaly jste se nekde se jmenem Tallis ? Me se to jmeno moc libilo v jedne fantasy knizce, ale zatim jsem to nasla jen jako prijmeni nebo nazev kapely (nekdo z Jethro Tull - to jen zvysuje me sympatie k tomu jmenu..:-)
Dobrou noc, Snehu
Ahojky, náš klučík se jmenuje Alex Robert. Všichni se divili, proč dáváme 2 jména, protože z naší rodiny nikdo dvě nemá. A navíc si všichni mysleli, že je Alexandr, ale on je prostě jen Alex. Nepřekousl to akorát můj táta, ten ho jménem nikdy neoslovuje, říká mu Bobýšek. Naopak tchýně se tím pyšní, obzvlášť když v TV běží nějaký film, kde hraje nějaký Alex. Zdraví Martina
Ahojky holky,
fakt senza jména
Díky za všechny pochvaly Stellinky
![]()
Kocko , Alex je moc pěknéjméno, jak mu říkáš, jen Alexi nebo máš i nějaké zdrobněliny? Nebo ho oslovuješ i druhým jménem?
Na holčičku mi přijde hodně zajímavé i Alexie , jen nevím, jak by se jí říkalo..?
Snehu , Vilém se mi taky vždycky moc líbil, a teď jsem objevila ještě jeho variantu, možná i pěknější : Viliam ![]()
R
Ahoj Radu, většinou mu říkáme Ali, ale má spoustu dalších přezdívek. Např. Alibabka, Bobýs, Bobíno, babička mu říká Alexík nebo Alexíček, tchýně ho oslovuje zá:,–(ně Alex a děda Bobýšek. Musím říct, že slyší na všechno, ale sám sebe oslovuje Ali. Hezký den.
Snehu,
ty jsi cetla urcite Lavondys od Holdstocka,vid?:-)))
mne se to jmeno taky libi,ale v Cechach k ceskymu prijmeni je fakt nepouzitelny
M.
Snehu,
ty jsi cetla urcite Lavondys od Holdstocka,vid?:-)))
mne se to jmeno taky libi,ale v Cechach k ceskymu prijmeni je fakt nepouzitelny
M.
Holky dik za dobre tipy. My sme sice zatial len „snazilkovia“, ale manzel uz ma vybrane krycie mena: Helmut a Hilda.
Mne sa paci Vanessa, Dominika a Simona a z chlapcenskch Marco ale k nasmu priezvisku sa to bohuzial nebude hodit a Samuel. Moja sestra ma dcerku Sarah Meghan (zije v Anglii takze to mala bez problemov) ![]()
Monindo, od Holdstocka jsem cetla vsechno, teda co vyslo u nas.. Jsem rada, ze ho cte i nekdo jiny. ![]()
Ja bych Tallis klidne dala i s nasim prijmenim, mozna jsem ujeta, ale neprijde mi to zas tak hrozne.. Ale jednak by mi to neproslo doma a pak se, tusim, na matrice musi dokazat, ze to jmeno existuje.
Ahojky,
my jsme dali naší malé jméno Dorothea. Je to jméno řeckého původu a znamená „boží dar“.Reakce okolí spíše negativní (stejně jako u sestry - má Lilianu). Říkáme ji Dori, Dorinko, babička Doruško a když se vzteká tak Máchalová
(z pohádky S čerty nejsou žerty). Moje babička říká, že každé jméno, když se řekne hezky, je pěkné. ![]()
Ahoj,
se jmeny neni problem, pokud jsou v one knizce Dr. Knappove. My jsme se tam nastesti nasli, manzel je Nemec a mame dvojcata. Prvorozeny ma tatovo jmeno (Johann), druhy je Matthias. Libila se mi ceska verze: Matyas. Pak jsem byla prekvapena, ze jsou Matesove opet popularni, v porodnici s nami byl jeden Matyas a jeden Matej.
pobavilo me, kdyz jsem pak nasla vyklady jmen - Matyasuv zivot ma byt plny pohybu, zmen a dobrodruzstvi. Jiz od narozeni je jako pytel blech, ted, v sedmem mesici jiz stoji a dela prvni krucky.
Ahoj všichni,
bezva téma a super inspirace,jména jsou báječný…Když jsem čekala miminko,chtěli jsme Adolfa,není to jméno exotické,ale málo dávané.Mě se pro holčičku líbila Patricie,Alžběta,Andělka,Anita..nakonec jsme také podlehli nátlaku a vybrali jména jiná-Filip,Nikolka,myslela jsem si, že budem alespon trošku originální,ale jen se prcek narodil (Filípek),potkávám maminky jen s Filípkama a Nikolkama
.Příště se ale ukecat nenechám a vyberem sami.Třeba si pro:,–(ím i tu Patricii.
Hodně zdaru a HLAVNĚ zdravá miminka.
L.
Ahojte.
Taká milá diskusia je toto, tak sa zapojím aj ja. Máme synčeka, ktorému sme dali meno Daniel Sebastian . Asi to nie je úplne neobvyklé meno, že?
No mám zozbierané nejake ďalšie, čo sa mi páčia, alebo sú aspoň zaujímavé:
pre chlapčeka - Artim (jedni belgičania dali toto meno synovi), Geo (skrátená forma mena Georg, čo je vlastne Juraj/Jiří) - toto meno má vybraté moja sestra so svojím priateľom; v Holandsku jedno z najčastejších chlapčenských mien je Daan , čo mi príde pomerne zaujímavé meno, aj keď čítané ( dán ) sa to u nás asi pletie s osobou dánskej národnosti
Dobré meno je aj Timotej (skrátene Tim), Aurel a Artuš
pre dievčatko - páči sa mi švédske meno Annika , tiež Agátka je podľa mňa pekné meno. No a mám pocit, že Elena/Helena je dnes už tiež dosť zabudnuté, ale pritom krásne meno, nie?
Aj (diskusii už spomínaná) Antónia sa mi páči.
Je tak veľa krásnych mien!!! ![]()
schamka a Daninko