Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1290
15.3.05 09:30

ahoj holky,
hezky jste se rozepsaly. Fůra inspirace na mě tady padá. Přeci jen nemusí být druhé mimi holčička(Elizabeth), tak se tu koukám po nějakém hezkém chlapeckém jméně.
Stella měla nedávno svátek, hned jsem si na ní vzpomněla, takže broučku opožděně vše nej ke jmeninám.

hezký den přejí Zuzka+Emily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
15.3.05 21:05

Stellinka moc děkuje Em a její mamince za přáníčko ke jmeninám :D
Koukáme, že jste z OV, my skoro taky, bydlíme sice 15km od Ostravy, ale často tam jezdíme na „rajz“, možná se někdy potkáme.. :wink:

Zdraví Radu a a Stelluška :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
16.3.05 12:22

Ahoj! My máme Štěpánka, po mrtvém dědečkovi manžela, kterému je schodou okolností můj manžel a tedy i náš malej, kterej je věrnou kopijí tatínka, strašně podobnej. U naás na vesnici je Štěpán jedinej, snad by se tady našel nějákej starší ročník, myslím mezi dětmi. V rodině to nikomu nevadilo a známím chvilku trvalo,ale teď už si všichni na našeho Pištu zvykli. Vždiť kdo by neznal slavného ŠŠ s básníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.3.05 13:26

Jsou to samá pěkná jména, hlavně Stela a Emily.. Čekáme druhého kluka a vypadá to nejspíš na Vojtu - jsme z dědiny a mám trochu obavy, že by
Kevin nebo Joffrey mezi děckama prostě neuspěl. Navíc člověk musí brát
ohled i na příjmení - sama znám Nicol Kašíkovou a Melisu Procházkovou (obě šestileté), jména jsou určitě pěkná, ale dohromady mi to přijde trochu jako pěst na oko…
Veronika

• Citovat
  • Upravit
159
16.3.05 15:57

Ahoj holky,

jsou to velmi hezka jmena. Ja se jmenuji Jana a v kazde tride, v niz jsem v zivote sedela se stejne jmenovaly minimalne dve holky… Nic moc.
Na druhou stranu, opravdu bych se bala, ze decka memu diteti nedaji pokoj.
Ja bydlim v Rakousku, muj manzel je Turek, takze jsem musela vybirat jmena s ohledem na tri kultury. Hlavni kreiteria byla:

• snadna vyslovnost pro vsechny tri strany
  • aby se to pokud mozno psalo stejne, jak se to vyslovuje
  • aby to sedelo k prijmeni (cehoz jsem bohuzel dosahla jen u druheho ditete)
  • aby se to dalo zdrobnovat
  • aby se mi to libilo
    No bylo to tezke, ale nejak jsme to zpytlikovali.
    Preji Vam zdrave deti a malo hadek pri vybirani jmen.
     Jana
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
16.3.05 16:29

Ahoj holky,
moc pekna diskuze a hyrito tu moc peknymi jmeny :) My mame syna, ktery se jmenuje Luka - je to proste cizojazycna verze Lukase, ale pro mne mnohem zajimavejsi :) Jenze stejne mu spousta lidi rika Lukasku, coz jeste u rodinnych prislusniku obcas toleruji, ale u lidi vzdalenejsich uz ani nahodou. Pro holcicku jsme meli vybrane Ana (bez hacku). Jenze pak jsme zjistili, ze Anicka je ted docela popularni, takze jsme to zmenili na Julianu.

Pritel je Srb, a mermomoci trva na nejakem jmenu, ktere by bylo prijatelne v obouch zemich. Navic jeste mel (a stale ma :) ) podminku, ze by to melo byt slovanske jmeno. Zatim se jeste nesnazime o druhe mimi, ale az zacneme, tak urcite zacne i dalsi bitva o jmeno. Pro inspiraci uvadim nektera jmena z nasich navrhu, okoli, a vubec ruzne…vetsina z nich se mi hodne libi, ale vetsina by mi asi doma neprosla :(

Pro kluka: Marko, Matea, Nikola, Goran, Zoran, Dejan, Aleksandar, Cyril, Matous, Stepan, Shane, William, …

Pro holky: Erika, Izabela, Nevena, Aleksandra, Aleka, Marina, Marie, Ema, Justine, Edita, Evelina, …

Mne se vzdycky vic libila hodne libila i jmena irska - Deidre, Siobhan, Elaine, atd. ale to pochybuji, ze by mi kdy proslo :)

No, a jeste z meho okoli: dvojcata Max a Tom, holcicka Mina, chlapecek Bartolomej, skoro-tchyne Donka, kamarad Oliver…

V Americe, kde jsem dost dlouho zila, se jmena nemusi schvalovat a je tam spousta originalnich a krasnych jmen, viz. River Phoenix, Moon Zappa, moje kamaradka se jmenuje Christmas Carol prijmeni :) Uz to tady nekdo psal, ze jmena statu nejsou neobvykla, nebo hodne i mesicu, tazke muzete potkat Montanu, April, May, nebo treba mam pocit i January, atd. :)

Originalnim a neobvyklym jmenum zdar! :)
Kristyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.3.05 17:34

Take vybirame jmeno a nemuzeme vybrat :)

Tamo, mate krasny vyber jmen, ale … co se jejich slovanskosti tyce… moc slovanska nejsou. Leda ze bys radila latinu mezi slovanske jazyky :lol:
Lukas, Juliana, Marko, Marina, Justine jsou latinskeho puvodu
Matea(Matej), Matous, Marie hebrejskeho
Nikola, Alexandr(a), Cyril, Stepan reckeho
William, Ema nemeckeho
Erika skandinavskeho
Izabela spanelskeho
Edita anglosaskeho
Evelina anglickeho

Takze slovanska jmena z vaseho vyberu Ti zustavaji Zoran a Nevena - no a mozna Aleka,Goran, Dejan, Shane u nichz puvod nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
16.3.05 17:58

Niko1,
ja vim, ze vetsina z tech jmen nejsou slovanskeho puvodu :) Ja jsem jen psala, ze pritel si trva na jakz takz slovanskem jmene - v jeho pripade to ovsem znamena, jestli je to jmeno pouzivane u nich :) A kdyz jsem je potom vypisovala, tak to byla nejen jmena, ktera mame jako „nase“ navrhy, ale vubec vselijaka jmena, ktera se mne libi a ktera se vyskytuji v nasem okoli :)
Ale diky za upresneni :)
Shane je dle meho irskeho, prip. anglo(saskeho) puvodu - jmenovalo se tak docela dost mych irskych kamaradu. Ale mozna se mylim - vite to nekdo?
Ahoj,
Kristyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.3.05 18:07

Tamo,
tak to jo :lol: To je potom „slovanskych“ spoustu jmen :lol: :lol: Aspon mate vetsi vyber ;) To je neco jako kdyz se u nas rekne - ja chci nejake typicke ceske jmeno - a zacne jmenovat - Anna, Marketa, Petr, Josef… ha ha ha… ceska jmena jak stehno :roll: :lol:
Tak preji uspesny vyber :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
16.3.05 18:29

Niko1,
no jo - tak to holt nekdy chodi :lol: Jaky jmena vybirate vy?
Jeste jsem si vzpomela, pro zajimavost, maminka moji kamaradky se jmenuje Svetluska :D
Tak preji uspesny vyber ke vsestranne spokojenosti :) a spokojene a zdrave mimi,
Kristyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.3.05 20:36

My jsme trochu vahali, kdyz nam kamarad vymyslel pro dceru jmeno Amelie… jak ji budeme rikat? nebude s tim mit nekdy problem? no ale ted jsem s tim naprosto spokojena, kazdy si nas pamatuje, halvne u doktora a na plavani… rikame ji Amalka, Amina, Ami, Amé, Amelie…
Proti nasim sousedum jsme ale pekny břídilové, ty mají Vavřince (Vavřínek, Váva ..... moc se mi to zacalo libit) a mesicni Živu:o)
Takze ZDAR neobvyklym jmenum :-)))
 Blecha

• Citovat
  • Upravit
150
6.4.05 21:12

Tamo,
tak jsem nasla, za Shana (English) je z Siani (Welsh) a to je forma Sian (Welsh) a to je vlastne welska forma jmena Jeanne, coz je cesky, nepletu-li se Jana. Vyznam uvadeji God is gratious, puvod hebrejsky. Nasla jsem to na www.babynames.com a www.behindthename.com .

Jaka vybirame jmena my? U me je to tezke, protoze si nemuzu vubec vybrat. Jsem pro spis „tradicnejsi“ jmena, ale zase chci, aby nebylo prilis mnoho jmenovcu, takze skrtam ta, ktera byla v poradnicich na 1. 15 mistech… Prijmeni mame ceske s hackem, takze to chce neco neprilis cizokrajneho, at to neni jak pest na oko. No, jeste mam 5 mesicu :lol:

Nika (14,5m & 18tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.4.05 20:38

Tak my máme normálně Barborku a to už se tchýni nelíbilo, že dávám jméno jiné než je moje.
Jinak jsem měla v práci kolegyni, která se jmenovala Perla a její sestra Ilja. Má už přes padesát a žije s tím úplně normálně, takže reakce lidí Vám může být fakt úplně jedno.
Katka a Bára 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
23.12.06 00:24

Hezka diskuse :wink:

Taky mame dceru Emma, a dlouho jsem musela presvedcovat manzela, on totiz chtel Martinu :roll:
Ale brzy po narozeni dcery byl docela rad ze ma tak trohu neobvikly jmeno :D
koukali jsme na http://www.behindthename.com/top/ a jsme rady ze je popularny jmeno, ale u nas jeste ne az tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
23.12.06 13:31

Moc se mi tahle diskuse líbí, ale my jsme, s ohledem na to že nejsme žádná kosmopolitní rodina - vybrali jméno české, ale takové aby ho nemělo 5 dalších spolužaček a sousedů.
Začali jsme mimču říkat z legrace Čenda, ještě v bríšku a nakonec už mu to zůstalo.
Musím říct, že babičky si na to dlouho nemohly zvyknout a tvrdily, že to není moc hezké, ale dneska už to k němu tak patří, že je to prostě Čendouš a basta.
Jo a u nás vychází v místních novinách na konci roku z porodnice přehled maminkami použitých jmen (asi 120 Jakubů, 90 Matějů atd.), ale Čeněk ten rok jen jeden. Ten náš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze