Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky všem,
Myslím, že muj syn má opravdu netradiční jméno, takže se hlásím do klubu. Jmenujese AKRIMA. Manžel je cizinec a opravdu povedené je, že i v jeho vlasti je tohle neobvyklé jméno. Je to staroarabské jméno a v dnešní dodě neobvyklé. Takže i u nich se hrozně diví odkud to je.
Samozřemě rodina s tím vůbec nesouhlasila a já ze začátku také ne, ale když se syn narodi, tak to byl okamžitě Akrimek a jméno se k němu moc hodí už si ani nedovedu představit, že by se mohl jmenovat jinak.
Hlavně rodiče stále vymíšlely nějaké obmněny aby nikdo nepoznal jak se vlastně jmenuje.
V knize od Knappové jméno nebylo a tak jsme si ho museli zaplatit. Tenkrát to bylo myslím něco kolem 500Kč.
Zvláštní je, že ani p. Knappová jméno asi neznala a dala ho do souvislosti se Jménem Akram, které nemá se synovým jménem nic společného. No neva hlavně, že nám ho uznala.
Pro holčičku jsme měli tenkrát vybrané jméno Safía.
Nyní máme Dawud nebo Mariam.
Tak uvidíme já bych radši holčičku.
Ta nazdárek Terulka
Co třeba Robert, Gabriel, Ariel, Jonas, Herbert?
kici píše:
My čekáme holčičku a už jsme se s manželem rozhodli pro Isabelku. BAbičky z toho sice nadšen nejsou, ale mají smůluJeště jsem měla v záloze Amélii, ale s tou jsem neuspěla u manži
. A chlapeček měl být Petr po tatínkovi
A my máme doma syna jménem JONATAN, ale kdekdo si to plete a říká mu Jonáš. Ze začátku mi to vadilo a každýho jsem opravovala, ale teď už je mi to tak nějak buřt. On už ví, jak se jmenuje, tak ho nic nemůže splést.
Jo a kamarádi pojmenovali dceru AIŠA.
No hezky jsem si početla, některá jména jsou super ![]()
Náš prvorozený je Matyáš, chtěla jsem Matýska, u manžela vlastně nic jiného ani neprošlo, ale ne Matěje. Jenže jak to tak vidím, začíná být i Matyášů snad milion ![]()
Chci se zeptat - manžel se hrozně zamiloval do jména Barunka, už kdyby synek byl holka, chtěli jsme ji, ale ne jako Baroboru, nýbrž Báru. A mně tenkrát na matrice u nás na malém městě paní řekla, že je to jako bych chtěla dát do RL dítěti jméno Honza, že to zkrátka nejde, že ten musí být Jan a naše holčička Barbora nebo Barbara. Mně se to pořád nezdá, chci mít BÁRU, ale kolem nás jsou fakt jen Barbory…?
Díky a těším se na další počteníčko ![]()
Violet, na matrice kecá, jsem učitelka a měla jsem ve třídě jak Báru tak Barboru, teď je holkám +- 13, takže Bára opravdu není žádná novinka.
ktrollik : děkuji mnohokrát, i někde na netu jsem našla Báru v seznamu, ale pak jsem narazila i na seznam jmen, kde už byla jen Barbara a Barbora…tohle přeci není žádný „výjimečný stav“ - Bára, si říkáme ![]()
Ahojky, my jeste mimco nemame, takze nad jemny ani nepremyslime. Ale u spoluzaku z gymplu uz se par zajimavosit vyskytuje. Jde o Frantiska (v dnesni dobe ne az tak bezne jmeno), Elisku, Emu, Krystofa a Julii.
Kamaradka ma ted tyden stareho Tadeaska a taky se v okoli pomerne dost objevuje Mikulas a Matyas (kdyz je k tomu jeste prijmeni Plisek, tak docela mazec).
Ahojte.
Moji holčičce jsme dali jméno Alexandra, ale už to není tak zvláštní jméno, ale líbí se mi.
Sestra má holčičku Elizabethku, taky pěkné. Je ji už skoro 5 a každého opravuje, že není Eliška…apod..:) Někdy docela úsměvné..:)
Ahoj,
tak naše holky jsou uplně normální, tedy i jejich jména - Klára a Petra, ale já jsem Halka. Není to Halina, je to opravdu Halka. Když jsem byla malá byly s tím docela potíže, lidi si mysleli, že říkám holka nebo Hanka nebo tak něco, ale teď jsem ráda, že to není taková tuctovka. Ještě před třiceti lety (to je děs,co?) jsem byla v kalendáři na 22. října, pak tam dali Sabinu.
Halka
dusicka.. píše:
Ahojky, my jeste mimco nemame, takze nad jemny ani nepremyslime. Ale u spoluzaku z gymplu uz se par zajimavosit vyskytuje. Jde o Frantiska (v dnesni dobe ne az tak bezne jmeno), Elisku, Emu, Krystofa a Julii.
Kamaradka ma ted tyden stareho Tadeaska a taky se v okoli pomerne dost objevuje Mikulas a Matyas (kdyz je k tomu jeste prijmeni Plisek, tak docela mazec).
Nedá mi to,abych nereagovala na tento příspěvek.Můj první syn se jmenuje Matěj a druhý Jonáš.Líbil se mi i Mikuláš.Myslím si,že existují horší varianty.Mně by se možná zase nelíbil váš výběr.Domnívám se, že inteligentní člověk,pokud se mu nějaké jméno či jeho spojení s určitým příjmením nelíbí, by si to měl pouze pomyslet a nepíše konkrétní jména a příjmení do dikuze.Nikdy nevíte,koho se to dotkne.S pozdravem Plíšková
adusum píše:dusicka.. píše:Nedá mi to,abych nereagovala na tento příspěvek.Můj první syn se jmenuje Matěj a druhý Jonáš.Líbil se mi i Mikuláš.Myslím si,že existují horší varianty.Mně by se možná zase nelíbil váš výběr.Domnívám se, že inteligentní člověk,pokud se mu nějaké jméno či jeho spojení s určitým příjmením nelíbí, by si to měl pouze pomyslet a nepíše konkrétní jména a příjmení do dikuze.Nikdy nevíte,koho se to dotkne.S pozdravem Plíšková
Omlouvam se, nechtela jsem se nikoho dotknout. Ale nejsem sama, komu se toto spojeni jmen s prijmenim zda prinejmenim zvlastni.
A sama maminka od tech deticek rika, ze to je zvlastni kombinace,ale protoze je sama same prekvapeni a extravagance, tak se rozhodla pro tato jmena.
Ahoj,
musím taky přispět svou troškou do mlýna. Jsem Bibiana, sestra Agáta, mezi sestřenicemi máme Grétu a Adelínu. Se svým jménem jsem si dost užila a nesnášela jsem ho, ale teď, v dospělosti, ho mám ráda.
Moje děti se jmenují normálně neexoticky - Jiří, Michaela a Lucie ![]()
Náhodou jsem narazila na tuhle diskusi a taky přispěju ![]()
Z vlastní zkušenosti vím, že neobvyklý jméno neznamená automaticky špatný jméno - jména členů rodiny (omluva, edit smazané)
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:13
Jé a já znám jednu holku, co se jmenuje Liana a její sestra Nataša
Nejsou to špatná jména ![]()
Elaine, Alanna, Alan, Mária, Lucián, Roberta, Arabella, Maya