Neobvyklá jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
25.1.11 09:13
Ajla píše:
ono zalezi dost na kraji kdyz sem koukala na statistiky tak v kazdyk kraji jsou oblibena jina jmena…ale jak rikam kazdy at si da jmeno jake chce je to jen jeho volba…krom toho dnes dame jmeno ktery se moc nedava a co my vime za rok, dva jak casto se bude davat…navic kazde jmeno je krasne kdyz ho nosi nase dite :-)

presne tak Ajli :palec: jinak my jsme dali Liam a taky se nejdriv vsichni divili ( a stale divi) ale co presne jak rikas kazde jmeno nasich deti je krasne! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
25.1.11 12:53

Ajli -tak já vždy vybírám podle kalendáře, ale zahrnuju tam i Slovenský, pokud ho mám zrovna po ruce.. Tak jsem se teď koukla na jména, co jsem si už před nějakým časem zaškrkla začnu českými - Patrik, Samuel, Vendelín, Vilém, dobré je i Benjamín-jenže nechci stejné začáteční písmeno, se mi to pak plete..a slovenské - Adrián, Arnold, Cyprián, Kornel, Viliam (u toho Vila je problém, že svátek je hned další měsíc po narození) jinak bych dala asi toho Viliama -strašně se mi líbí..
Co na to říkáte Vy?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.11 12:56
Dajma píše:
Ajli -tak já vždy vybírám podle kalendáře, ale zahrnuju tam i Slovenský, pokud ho mám zrovna po ruce.. Tak jsem se teď koukla na jména, co jsem si už před nějakým časem zaškrkla začnu českými - Patrik, Samuel, Vendelín, Vilém, dobré je i Benjamín-jenže nechci stejné začáteční písmeno, se mi to pak plete..a slovenské - Adrián, Arnold, Cyprián, Kornel, Viliam (u toho Vila je problém, že svátek je hned další měsíc po narození) jinak bych dala asi toho Viliama -strašně se mi líbí..
Co na to říkáte Vy?? :think:

Dajmi Viliam nebo William je super! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 13:06

ja kdyz zacla vybirat rikala jsem jedine z ceskyho nebo slovenskyho kalendare, dlouho sem i libil Adrian ale manzel nechtel..mame v rodine uz Adrianu…ale pak jsem od toho upusila a koukla do Knappovy…
Jinak Viliam se mi libi a nebo to podbne Vilem…Da se mu krasne rikat Vili…navic s jednoduchym V je to hezky takovy pocestely (v tvym rpipade poslovenstely :-D )..takze mne se to libi moc Vilík :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 13:08
RyBANA píše:
herinkoj píše:
Já si taky myslím, že je každýho věc, jaké jméno dítěti dá. Nemyslím si, že se vybírá jen podle toho, který jsou v kurzu, ale hlavně podle toho, jak se jim líbí. Ále říkat, že jsou některý jména brr, je fakt netaktní.
Netaktní možná, nicméně je to její názor…setkaly jsme se tu i s tím, že duševně děti narušujeme, když jím dáváme neobvyklá jména :lol: :lol:

Chudacci aby nebyli dusevne naruseny kdyz to rikaj sakra :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
25.1.11 13:10

No já to říkám, že je to krásné jméno, ale obě verze jsou 28.5. a malý se narodí od půlky dubna dál… což je jen měsíc, mi to přijde divné.. chtěla bych něco je delší odstup :roll: achich, to je dilema, no máme ještě čas, snad to uzraje.. ale ten Vili se mi fakt moc líbí :huban: :srdce: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.1.11 13:15

holky my máme vybrané jméno pro kluka Kristián,ale ještě řešíme jestli s K neno Ch.každej na nás kouká jako blázen… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 13:48
Dajma píše:
No já to říkám, že je to krásné jméno, ale obě verze jsou 28.5. a malý se narodí od půlky dubna dál… což je jen měsíc, mi to přijde divné.. chtěla bych něco je delší odstup :roll: achich, to je dilema, no máme ještě čas, snad to uzraje.. ale ten Vili se mi fakt moc líbí :huban: :srdce: :think:

ja jsme taky chtela aby to melo rozestup malej bude narozenej v breznu a svatek bude mit v srpnu (podle francouzsky prirucky) ale kdyby se mi libilo jmeno ktery je v breznu tak bych to neresila…ja mam narozky v unoru a svatek v dubnu navic predtim vanoce..takze mam vsechno taky dost blizko po sobe ale ono je to pak jedno, hlavne kdyz ma jmeno ktery se ti libi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 13:50
tikule píše:
holky my máme vybrané jméno pro kluka Kristián,ale ještě řešíme jestli s K neno Ch.každej na nás kouká jako blázen… :mrgreen:

ahojky Kristian se mi moc libi…ja bych hlasovala rpo K :-) jsem pro neobvykla jmena ale pokud je moznost trochu pocestely tak bych volila to aby se to zbytecne nekomplikovalo my budeme mit Nataniela ale prevazne se tohle jmeno pise Nathaniel..a my si zvolili vic ceskou podobu bez H aby to mel jednodussi…ale to je jen muj nazor a pokud se vam doma libi vic CH tak dejte s CH :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.1.11 14:40

mě se právě víc líbí s K :-) takže nejpíš si to i prosadim.Na holčičku máme jméno Viktorka.Je to sice blbý,protože termín mám 17. a ona kdyby to byla holka a narodila se opravdu 17.tak by slavila svátek 10.března.takže o týden dřív.Nějak mi to ani nepříjde.Já jsme Anna 26.7. a narozeniny slavim přesně týden na to.2.srpna.Takže by jsme to měly nastejno po týdnu.
hmm Nathaniel je taky moc pěkný.Přítel chtěl první Viktora což jsme zamítla.Nelíbí se mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 15:11

jemono Viktorie se mi moc libi, ma ho kamaradka a prijde mi ze to neni zadny extremni jmeno a ona si ponarozeni vyslechla docela dost, to fakt nepochopim ale vzdycky jsem chtela Viktorii ale jelikoz ji ma kamoska hned sem to musela vyskrtnou…
Ja teda vim ze to bude kluk ale na holcicku se mi libi Anabela, manzel chce Annu Marii tak jsem si rekla ze by to byl dobrej kompromis rikali by jsem ji Anicko i Belinko :-D tak uvidim pri dalsim mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.1.11 15:19

no to já jsem vůbec nevěděla ze začátku.Až pak když mi přítel řekl že chce Viktora,tak jsme řekla ,že ne :-D že když už tak to bude Viktorka.U ní už zůstalo ani jsme nevymýšleli jiný.To ho Kristiána si řekl on.Tak jsem mu řekla že jo.Že já si vymyslela Viktorku a on že má tohle jméno.Já si stejně holky myslim,že to bude holka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 15:29
tikule píše:
no to já jsem vůbec nevěděla ze začátku.Až pak když mi přítel řekl že chce Viktora,tak jsme řekla ,že ne :-D že když už tak to bude Viktorka.U ní už zůstalo ani jsme nevymýšleli jiný.To ho Kristiána si řekl on.Tak jsem mu řekla že jo.Že já si vymyslela Viktorku a on že má tohle jméno.Já si stejně holky myslim,že to bude holka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:-D tak to jste vybrali oba hezky…ja sem tohle nedelala protoze kdybych nechala vyber jmena pro kluka na manzelovi byl by to Lukáš a pro holku by to byla Anna Marie a to ja nechtela takze sem rada ze jsem se nakonec shodli idkyz jsem v to vubec nedoufala, porad porsazoval po sobe Luakse a myslela jsem ze takovy neobvykly jmeno se mu libit nebude… :-)..pred Vanocema mi mel dat seznam svych jmen ale nedoslo na to schvalil tohle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.1.11 15:32

moje kamarádka,ta má termín tušim že za 3 týdny.tak ještě minulý týden nevěděla jak se malej bude jmenovat.tak jsme se smála a říkala jsme jí že nakonec to stejně bude Kuba po tatínkovi,protože ona dva se nikdy nehdonou…My se naštěstí domluvili hned a už nebyla žádná změna :palec: :palec: :palec: moje mamka pořád tvrdí že to bude uječená Viktorka po mě :mrgreen: a ke klukovi se nevyjadřovala.Moc se jí to jméno nezamlouvá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.1.11 15:34

No ja myslela ze u nas bude stejna situace ze se neshodneme a na porodnim sale se pohadame pac nikdo neustoupi :-D a ejhle
No moje mamca a asi i tchyne by asi byly radsi za nejaky obvyklejsi jmeno ale zvyknou si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze