Neobvyklé přísady do příkrmů

341
17.8.06 15:48

Neobvyklé přísady do příkrmů

ahoj chci se zeptat, nemáte někdo nějaký dobrý nápad - zkušenost čím zajímavým obohatit příkrm pro mimi?
Dneska jsem koupila kořen zázvoru a cukrovou kukuřici, takže ozkoušíme. Nikde se mi ale nepodařilo vyhledat, jestli to nemůže být problém, snad to mimi papat může.
Už nevím, co vymyslet - pořád mi to připadá moc stejné brambor, mrkev,cuketa…stále dokola. Chce to něco nového.
Vím že tu jsou starší diskuse s recepty, ale ty ani tak nepotřebuju spíš jen nějaké stravitelné nové suroviny. Tak díky za tipy! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
17.8.06 15:56

Blanko, nevím, ale zrovna zázvor mi přijde pro takového prcka strašně aromatický. Pro miminka je chuť pevných příkrmů velkou novinkou a hned tak brzy se jim nepřejí, i když maminkám připadá, že vaříme pořád to samé. Čím přirozenější chuť zeleniny bez soli a dalších pří:,–(, tím lepší.
Zkusila bych spíš místo pří:,–( další druhy zeleniny - brokolici, kousek porku, petržele, cukety, bílé ředkve, květák… Ale všechno pomalu a s 3 denním odstupem. ahoj M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
17.8.06 16:04

no děkuju spíš to jsem měla na mysli, nové druhy zeleniny, které je možné vyzkoušet. asi jsem to špatně vysvětlila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
17.8.06 16:04

Zázvor bych taky nedávala, má spoustu účinků na organizmus a jak se to projeví na takhle malém tělíčku, těžko říct.

o zázvoru
http://www.clanky-o-zdravi.online-prodej.cz/…lekarsky.htm
http://dadala.hyperlinx.cz/…orr0015.html

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
17.8.06 16:13

Tak jo, ještě jsem mu ho nedala, takže zázvor vyhazuju… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
17.8.06 16:17

proč? uvař z něj nějakou dobrotu a udělejte si hezký večer. prý je to afrodiziakum :wink: :D :D .
no dovedeš si představit, co by to udělalo s tvým miminem? :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
17.8.06 16:23

ježiši! šup s ním do hrnce! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
17.8.06 18:45

Ahojky,

no já teda Viki přidávala v tomhle věku jen pažitku, zelenou petrželu, pórek, kmín a fenykl na ochucení. Jinak zelenina: Mrkev, petržel, celer, kedluben, květák, brokolice, hrášek, kukuřice, špenát, červená řepa, pórek, brambor, rýže, (později těstoviny), žloutek, a je toho ještě určitě spousty jen si třeba nevzpomenu. A neboj moje Viki dodnes miluje klasickou mrkev, kedlub, květák, hrášek a kousínek másílka. A třeba dnešní rajče s těstovinami a Eidamem prý nic moc. :roll:
Jsou to totiž malé konzervy ty neše mimča. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
17.8.06 19:28

Ahoj.
Nemám pocit, že zázvor pro mimčo není vhodný, občas udělám prckovi zázvorový čaj.
Zaliješ tak jedno kolečko zázvoru a jednu celou skořici (1ks) vařící vodou a necháš vylouhovat. Pozor, nenechávej dlouho!
Skořice je obsažená třeba i v příkrmech (Nutrilon mléčná rýžová kaše..) a zázvor právě působí proti nadýmání, ublinkávání, takže bych se tomu nebránila. Ovšem nedávala bych přímo zázvor do jídel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
18.8.06 05:55

Zázvor bych použila pro rodiče, je dost agresivní, ale s masem v číně chutná výborně. Pro dítě v hoooodně minimálním množství.

také jsem měla tyhle stavy - připadalo mi, že se miminko musí mým vařením strašně nudit. Tak jsem nakoupila různé jiné „exotické“ druhy zeleniny, jako sladké brambory, různé tykve apod…a výsledek byl dost tragický. Syn to všechno plival a chtěl mrkev :)
Děti jsou strašně konzervativní jedlíci a fakt jim ty blevajzy asi chutnají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
18.8.06 08:20

tak jo - zůstanem u zlatý český mrkve. díky všem :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...