Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám 2,5 měsíčního chlapečka.. Kvůli šíleným kolikám nám byl na gastro předepsán Neocate, předtím bezmléčná dieta + dokrm Nutrilon Allergy Care, bez většího zlepšení (z krve se ABKM nepotvrdila)..malý proplakal celé dny, i noci byly masakr..mlíčko máme 20. den, je pravda, že už celé dny nepropláče, ale skoro nemůže spát, pořád se kroutí, je hrozně zaplynovaný..v noci mrčí, kroutí se, ikdyž je zavinutý, často se budí a pláče, musím znovu uspat..někdy spí jen v náručí.. Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo s podobnou zkušeností, jestli po nasazení Neocate toto přešlo..ještě dodám, že po každém jídle pláče, hrozně prdí, škrouchá to v něm, to bylo i před nasazením Neocate..pokud by to bylo tou alergií, nemělo by toto odeznít, když už jej pije 3. týden?.. Budu vděčná za jakékoliv informace, zkušenosti, rady.. Díky Jana a Kubík
@Docinek nám Neocate zabral hned 3.den
syn měl hrozné koliky, průjem a pak už i krev ve stolici. Dětský gastroentrolog mu nasadil Neocate a zabral fakt skoro okamžitě. Jinak nechápu proč tvému synovi dělali krevní testy na ABKM. Dělají se až po roce věku dítěte, dříve mohou být falešně pozitivní nebo naopak falešně negativní.
Být tebou konzultovala bych s lékařem.
Udělal krevní obraz, říkal, že od toho sice moc neočekává, ale přesto je udělali.. Malý právě jen to strašné bolení, plynatost, pláč celý den..je pravda, že už tolik nepláče, ale pokud by to byla alergie, neměla by ta plynatost ustoupit a malý klidně spát?
Já ho třeba uspim, on se po půl hodině začne kroutit, vzbudí a když brzo nezareaguji, tak samozřejmě pláč..někdy prdí, často ne..tak nevím
A taky už od porodnice má reflux, sice skoro neublinkává, ale mlíčko a šťávy se mu vrací do krčku a on to polyká.. Tak nevím, jes třeba není spíš problém v tomto.. Dr. říkal, že reflux mají miminka běžně, z je to normální..napadlo mě, jest ho třeba nemůže pálit žáha a proto ten neklid..nevím co s tím.. Ještě jsme se od nar nevyspali ![]()
Syn právě začal krásně spát a koliky už taky neměl
reflux neměl nikdy. Já jsem ještě tedy nasadila probiotika Biogaia a před spaním Espumisan. To jste zkoušeli?
Jj, espumisan dáváme pravidelně a Biogaia také..právě, že po jídle pláče a když ho brzy položím, pláče.. Kolikrát chce vytlačit prdik a mlíčko mu vyskočí do krku..
Malinkej
Zkusila bych ještě aspoň telefonickou konzultaci s tím gastrem
třeba se to ještě zlepší, možná to chce čas
Máme jít příští týden na kontrolu, jestli mléko zabralo..tak ani nevím, takové ty šílené řevy už ne, ale prostě nespíme, pláč a nespokojenost zůstává..tak si říkám, jestli to je vůbec alergie
Ještě jsem četla, že podobné projevy má i intolerance laktózy ![]()
Aha, tak to jsem nevěděla, že je bez laktózy.. Úplně se v tom ještě neorientuji..
@Docinek píše:
Dobrý den, mám 2,5 měsíčního chlapečka.. Kvůli šíleným kolikám nám byl na gastro předepsán Neocate, předtím bezmléčná dieta + dokrm Nutrilon Allergy Care, bez většího zlepšení (z krve se ABKM nepotvrdila)..malý proplakal celé dny, i noci byly masakr..mlíčko máme 20. den, je pravda, že už celé dny nepropláče, ale skoro nemůže spát, pořád se kroutí, je hrozně zaplynovaný..v noci mrčí, kroutí se, ikdyž je zavinutý, často se budí a pláče, musím znovu uspat..někdy spí jen v náručí.. Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo s podobnou zkušeností, jestli po nasazení Neocate toto přešlo..ještě dodám, že po každém jídle pláče, hrozně prdí, škrouchá to v něm, to bylo i před nasazením Neocate..pokud by to bylo tou alergií, nemělo by toto odeznít, když už jej pije 3. týden?.. Budu vděčná za jakékoliv informace, zkušenosti, rady.. Díky Jana a Kubík
Dobry den, moji dceri byl Neocate dan uz ve 3 tydnech (mela koliky, silny prujem a nakonec i opravdu hodne krve ve stolici). Po nasazeni Neocate okamzite vymizel prujem i krev ve stolici, ale koliky zustaly. Vyzkousela jsem u ni vse (probiotika, Sab siplex, Baby Calm,…), ale nic nepomohlo a koliky se zlepsily az po tretim mesici, kdyz se zacala vice hybat… i primo na strankach Neocate pisou, ze jeho uzivani zpusobuje zvysenou plynatost… ![]()
Je mi lito, ze vam nijak nepomuzu, u nas zabral opravdu az cas.. Drzim palce at se to u vas brzy zlepsi ![]()
Děkuji, snad budete mít pravdu a bude mít Kubíček brzy po bolení..je to boj, celá rodina jsme z toho vyřízení
..na stránkách jsem to četla, ale přijde mi to zaplynování extrémní.. Ještě se zeptám, jak jste mléko připravovali?.. Já protřepávám a přijde mi, že nejde zcela rozpustit ![]()